GRZYBKI.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Jak można samemu zbudować kostkę
Advertisements

Kawa Rozpuszczalna Natalia Maraszek kl.6b.
Zapiekanka z pstrąga na szpinaku
„GHP w przetwarzaniu żywności w firmie „Mr Buns” w Wielkiej Brytanii"
czyli jak przygotować uszy Hamana Miedzna, marzec 2009
Podstawowe gorące desery
PIERÓG BIŁGORAJSKI.
Jak zrobić stronę internetową ??
Tradycyjne wyroby cukiernicze w Hiszpanii
Meksyk Kraj znajduje się w Ameryce Północnej. Zajmuje powierzchnię ok. 2 mln km², co daje mu pod tym względem XIV miejsce na świecie. Z prawie 117 mln.
Program „Mój własny chleb!”
Desery możemy podzielić na dwie kategorie: Ciepłe i zimne
RECYKLING– jedna z metod ochrony środowiska naturalnego. Jej celem jest ograniczenie zużycia surowców naturalnych oraz zmniejszenie ilości odpadów.
PROJEKT: SAŁATKA JARZYNOWA
Książeczka kucharska:
Tradycyjne wyroby irlandzkie w zakładach o charakterze przemysłowym.
Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.
Carrot Cake czyli Ciasto Marchewkowe krok po kroku
Potrawy i przepisy Meksyku
Bukiet róż Na Dzień Nauczyciela.
ANNA SURMA MIĘDZYWYDZIAŁOWE STUDIUM PEDAGOGICZNE GR.1
Matematyka jest wszędzie !!!
Przygotowałyśmy miejsce pracy, zebrałyśmy potrzebne produkty oraz naczynia i zaczęłyśmy przygotowywać mazurek… najpierw mąka..
Program „Mój własny chleb!”
Nasz przepis na chleb.
8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA 8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA ● Kolorowy zawrót głowy ● Ślimaki ● Szachownica.
Ciasto biszkoptowe.
Fish and chips czyli klasyczna ryba z frytkami. Składniki ilość porcji: 4 4 duże ziemniaki, obrane i pokrojone w paski 125 g (1 szkl.) mąki pszennej 1.
ŚNIADANIE DAJE MOC , KLUB SNIADANIOWY klasy 3a
w Cukierni Belle Epoque”
Blok czekoladowy.
 Składniki:  45 dag ciemnej czekolady  28 dag masła  6 jajek  6 łyżek miodu  42 dag cukru pudru  6-7 dag wiórków kokosowych  28 dag mąki Glazura:
Przepis na jadalne ordery uśmiechu dla Babci i Dziadka
Matematyka ze smakiem Placuszki z jabłkami.
Natalia Kaszuba, Angelika Kania. Odbywałyśmy praktykę w ciastkarnio- kawiarni,,Novecento’’
MARGARITE Z SOSEM POMODOROWYM I SEREM?
DAM RADĘ!. Główne zagadnienie problemowe projektu to: samodzielność dzieci w ich codziennym funkcjonowaniu. Cele: 1. Planowanie zakupów w sklepie spożywczym,
SCONES Pyszna przekąska gotowa w maksimum 30 minut.
Składniki: 2 kg mąki (pszenna lub zwykła) 2 kg marchwi 2 jajka 1 kostka margaryny pieprz (dużo!) cynamon proszek do pieczenia (2 łyżeczki na 1kg mąki)
„Pychotka”. Potrzebne składniki ● 21/2 szklanki świeżych czarnych jagód ● 1/4 szklanki białego rumu ● 3 łyżki cukru ● 1 łyżeczka mączki kukurudzianej.
Kuchnia angielska specjalnością mojego zakładu
W „c” Z a p r a s z a m y ! Zespół Szkół Publicznych im. Jana Pawła II w Bielicach Wychowawca: Ewelina Budynek - Padusińska.
MATEMATYKA W PRAKTYCE Zapraszam!.
8 Listopada 2013 Odział Przedszkolny w Szkole Podstawowej nr 2 w Słubicach.
Bajaderka. Składniki: 4-5 paczek herbatników (paczka- ok. 12 szt.) ciemna (dolna) warstwa: 1 szklanka kaszy manny 1 litr mleka 4 łyżki gorzkiego kakao.
Chatka Puchatka.
Wykonanie: Odmierz pół litra wrzącej wody litr pół litra pół litra.
Śniadanie daje moc autor: Janina Piórkowska. 1. Higiena przed posiłkiem Zawsze myjemy ręce i owoce przed posiłkiem.
Jak zawsze, przed świętami czas oczekiwania się dłuży. Czekamy na Mikołaja, prezenty, wspólną kolację i gości, którzy nas często odwiedzają. Zawsze jest.
PIZZA PROJEKT WYKONANY PRZEZ CZŁONKÓW KOŁA MATEMATYCZNEGO POD OPIEKĄ P. MILENY MAKOWSKIEJ.
POTRAWY WIGILIJNE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
KLASY 1 A Zdrowy przepis. Tartaletki z kremem pomarańczowym Składniki: 10 dag masła 5 dag cukru pudru 15 dag mąki pszennej 1 łyżka gorzkiego kakao ½ łyżeczki.
 Przygotowanie zakwasu Składniki :  400 g mąki żytniej (razowej lub zwykłej)  400 g letniej wody Przygotowanie : W słoiku wymieszać ze sobą 100 g maki.
GIMNASTYKA JĘZYKA Ćwiczenia wykonuj dokładnie, przed lustrem. Powtórz je co najmniej 5 razy. Przed rozgrzewką umyj buzię, aby język nie dotykał brudnych.
Kuchnia Austriacka Niejednolita w swym charakterze kuchnia Austrii ze względu na wielonarodowościowy charakter tego kraju, a zwłaszcza wielonarodową przeszłość.
Chleb orkiszowy to bardzo zdrowy chleb. Należy kilka dni wcześniej przygotować zakwas. Wykonałam go z przepisu umieszczonego w naszym podręczniku. Parę.
ZAKWAS I CHLEB Emilia Cieślak. ZAKWAS Pierwszy dzień  5 łyżek mąki żytniej i 5 łyżek letniej wody wymieszać w litrowym słoiku i odstawić w ciepłe miejsce.
MATEMATYKA W KUCHNI Wykonały Urban Anita Wójcik Ewa.
Gdziekolwiek spojrzysz - proporcje.
„Spotkanie w świątecznym nastroju”
Temat: Co jest potrzebne, aby upiec ciasto?
2011/2012 폴란드어 강좌 Season II ( – )
Legenda litwińskich potraw
Hawajskie pieczenie polskiego chleba
Pyszne pączki według przepisu mojej prababci Zofii
HISTORIA NASZYCH PIERNICZKÓW. PRZYGOTOWANIA DO PIECZENIA.
Koszyczek wielkanocny
W KUCHNI r..
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Placki z jabłkami / apple pancakes
Zapis prezentacji:

GRZYBKI

Składniki: - pół kg mąki, - kostka margaryny, - szklanka kwaśnej śmietany, - białko jaja, - trochę maku, - biały krem, - polewa czekoladowa. Oraz - miska, - wałek, - blacha, - tłuszcz do formy lub papier do pieczenia - foremki babeczek - szklanka, - kieliszek..

Przygotowanie: Na początku nim wszystko zaczniemy, Dokładnie ręce myjemy. Potem fartuszek zakładamy, Miskę, foremki babeczki, wałek wyciągamy. Składniki ciasta w misce siekamy, Potem mocno zagniatamy. Na godzinę do lodówki dajemy, Po schłodzeniu wałkujemy. Szklanką i foremką do babeczek pary krążków wycinamy, Zewnętrzną stronę foremki tłuszczem i ciastem oblepiamy. Piekarnik na 200 C nastawiamy, A potem kapelusze grzybków tam wstawiamy. Małym kieliszkiem środki z krążków wycinamy, I również te do piekarnika wkładamy. Rulon z ciasta formujemy, Białkiem końcówki smarujemy. Makiem obsypujemy, Oraz znów pieczemy.

Zamknięcie do kapelusza Trzonki Kapelusze

Według uznania krem wybieramy, Lub sami robimy. Następnie kapelusze nim napełniamy, I krążkiem z dziurką go zakrywamy. Korzonek w dziurkę wkładamy, I już tylko wierzch czekoladą oblewamy…

Grzybki to do siebie mają, Że pięknie wyglądają…

Koniec