GRZYBKI
Składniki: - pół kg mąki, - kostka margaryny, - szklanka kwaśnej śmietany, - białko jaja, - trochę maku, - biały krem, - polewa czekoladowa. Oraz - miska, - wałek, - blacha, - tłuszcz do formy lub papier do pieczenia - foremki babeczek - szklanka, - kieliszek..
Przygotowanie: Na początku nim wszystko zaczniemy, Dokładnie ręce myjemy. Potem fartuszek zakładamy, Miskę, foremki babeczki, wałek wyciągamy. Składniki ciasta w misce siekamy, Potem mocno zagniatamy. Na godzinę do lodówki dajemy, Po schłodzeniu wałkujemy. Szklanką i foremką do babeczek pary krążków wycinamy, Zewnętrzną stronę foremki tłuszczem i ciastem oblepiamy. Piekarnik na 200 C nastawiamy, A potem kapelusze grzybków tam wstawiamy. Małym kieliszkiem środki z krążków wycinamy, I również te do piekarnika wkładamy. Rulon z ciasta formujemy, Białkiem końcówki smarujemy. Makiem obsypujemy, Oraz znów pieczemy.
Zamknięcie do kapelusza Trzonki Kapelusze
Według uznania krem wybieramy, Lub sami robimy. Następnie kapelusze nim napełniamy, I krążkiem z dziurką go zakrywamy. Korzonek w dziurkę wkładamy, I już tylko wierzch czekoladą oblewamy…
Grzybki to do siebie mają, Że pięknie wyglądają…
Koniec