PROJEKT ZAWODOZNAWCZY „WARSZTATY KULINARNO- ARANŻACYJNE”

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 3 im. S. Dariusa i S. Girenasa
Advertisements

Droga kształcenia naszych kolegów w wybranych krajach UE
Stowarzyszenie Rodziców na Rzecz Pomocy Szkołom Przyjazna Szkoła.
Człowiek najlepsza inwestycja Jaworznickie Szkolne Kluby Przedsiębiorczości - Marzenia – Wiedza – Sukces Projekt finansowany ze środków Unii Europejskiej.
Wyniki egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe
Doradztwo edukacyjno-zawodowe
ZESPÓŁ SZKÓŁ W ZAWOI WILCZNEJ im. Ks. Kardynała Karola Wojtyły
Człowiek najlepsza inwestycja Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego MODERNIZACJA KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO.
KONCEPCJA PRACY SZKOŁY PODSTAWOWEJ nr 2 w CHEŁMŻY na lata
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Przykłady dobrej.
Zespó ł Szkó ł Nr 5 im. M. T. Hubera Tytuł projektu: Adam Borowik Łukasz Grzyb Krystian Waszczak Michał Kulig Stanowiska dydaktyczne do sterowania i projektowania.
Akademia Młodych Noblistów. Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Priorytetu III Wysoka jakość systemu oświaty, 3.3. Poprawa.
ZIEMIA – NASZ DOM. DBAJMY O NIĄ.
Struktura egzaminu zawodowego
GIMNAZJALISTO, jeśli marzysz o dobrej pracy! Chcesz profesjonalnie gotować i serwować potrawy Lubisz kontakt z ludźmi i chciałbyś świadczyć im usługi.
PROJEKT ZAWODOZNAWCZY SPOTKANIE Z RODZICAMI POD HASŁEM: POKAŻ NA CO CIĘ STAĆ Zespół Szkół Agrotechnicznych im. Batalionów Chłopskich w Bożkowie Bożków.
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA.
„Biznes zaczyna się w szkole.”
Sprawozdanie z przeprowadzenia debaty w ramach projektu Od lepszej edukacji do lepszej przyszłości Wzbogacenie oferty edukacyjnej Publicznego Gimnazjum.
Zespó ł Szkó ł Rolniczych w Z ł otowie Zaprasza!!.
OCENA KSZTAŁTUJĄCA ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 94.
INSTYTUCJA WYSYŁAJĄCA: INSTYTUCJA ODBIERAJĄCA: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Somoninie im. Józefa Wybickiego Somonino ul. Wolności 39 Koordynator.
Gimnazjum Nr 7 z Oddziałami Integracyjnymi
Technik organizacji usług gastronomicznych
usług gastronomicznych
Nasza szkoła xD Zespó ł Szkó ł Rolniczych W Z ł otowie.
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK KUCHARZ ul.
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE
Wykorzystanie pracowni otrzymanej z funduszy EFS.
Technik technologii żywności jest zawodem związanym z:
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Projekt edukacyjny w gimnazjum
Projekt zawodoznawczy zrealizowany w ramach projektu Modernizacja kształcenia zawodowego na Dolnym Śląsku.
Szkolenie praktyczne obejmuje : Zajęcia praktyczne Praktykę zawodową i jest realizowane poza terenem szkoły w renomowanych warszawskich hotelach np.:
Jak wykorzystujemy technologię informacyjną w procesie dydaktyczno – wychowawczym w kształceniu zintegrowanym?
TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH.
SZKOŁA W KOTOWIE PROPONUJE KIERUNKI:
„Moja szkoła – mój zawód, moja przyszłość”.
To projekt zawodoznawczy zrealizowany w Zespole Placówek Specjalnych w Legnicy w ramach projektu unijnego Modernizacja Kształcenia Zawodowego na Dolnym.
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
Zawody gastronomiczne
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO w Sosnowcu ul
V Turniej Zawodów m. st. Warszawy 1 i 2 kwietnia w Zespole Szkół Nr 21 odbył się V Turniej Zawodów m. st. Warszawy pod hasłem „Świadomy wybór zawodu -
Projekt Nr 13 WYPOSAŻENIE W SPRZĘT SPORTOWO – KULTURALNY W SP NR 61 Warszawa r. Monika Cichocka Projekt ma charakter lokalny OBSZAR: Teren Szkoły.
WYBÓR ZAWODOWY GIMNAZJALISTY
Zespół Szkół Zawodowych w Gołdapi
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Piasecznie
Sprawozdanie z realizacji Szkolnego Programu Profilaktyki w Szkole Podstawowej nr 2 w Szczawie za rok 2014.
ZAWÓD KELNER Szkoła – Zawód – Praca.
Szkolnictwo zawodowe w opinii uczniów w świetle wybranych wyników badań Iwona Gruczyńska, Waldemar Dubla.
Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik eksploatacji portów i terminali Technik obsługi turystycznej Technik architektury krajobrazu Technik.
PATRONAT PREZYDENT MIASTA CZĘSTOCHOWY DYREKTOR DELEGATURY KURATORIUM OŚWIATY W CZĘSTOCHOWIE CentrumInformacjiZawodowej Centrum Kształcenia Praktycznego.
Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego1 Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach.
MODERNIZACJA KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO NA DOLNYM ŚLĄSKU II Zespół Szkół Zawodowych w Wołowie.
WEZ 1 Wyniki egzaminu zawodowego absolwentów techników i szkół policealnych październik 2006 r.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia zawód – kucharz zawód – kucharz.
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH NR 15 W ŁODZI ŁÓDŹ ul. Kopcińskiego 5/11 tel: ; zsp15.ldi.pl
W barwach biało - czerwonych Projekt realizowany w ramach obchodów Dnia Flagi i Święta Konstytucji 3 Maja.
Przebieg obchodów Święta Konstytucji 3 Maja i Święta Flagi w ramach projektu „W barwach biało-czerwonych” w dniach 26 kwietnia 2016r – 4 maja 2016r Prywatna.
Prezentacja projektów zrealizowanych w ramach wdrażania Lokalnej Strategii Rozwoju przez Partnerów LGD Forum Partnerów Fundacji „Ziemia Gotyku” Lokalna.
EWALUACJA DOTYCZĄCA BADANIA LOSÓW ABSOLWENTÓW (rocznik ) w Publicznym Gimnazjum im. Jana Pawła II w Adamowie.
Edukacja (poza)szkolna
STULECIE NIEPODLEGŁOŚCI W BARWACH BIAŁO-CZERWONYCH
Co to jest logistyka? Logistyka jest terminem opisuj ą cym wszelkie dzia ł ania zwi ą zane z : procesem planowania, organizowania, realizowania, kontrolowania.
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
konkurs „EUROPO JESTEŚMY Z TOBĄ
ZZ LZI [KEI] [EZD RP] [OSE-S] [OSE-B] [OSE-D] [OSE2019]
Zapis prezentacji:

PROJEKT ZAWODOZNAWCZY „WARSZTATY KULINARNO- ARANŻACYJNE” ZESPÓŁ SZKÓŁ AGROTECHNICZNYCH IM. BATALIONÓW CHŁOPSKICH W BOŻKOWIE 57-441 BOŻKÓW 89A, www.zsa-bozkow.pl

PROJEKT WYŁONIONY W DRODZE KONKURSU ORGANIZOWANEGO PRZEZ DCIZiDN W WAŁBRZYCHU W RAMACH PROJEKTU „MODERNIZACJA KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO NA DOLNYM ŚLĄSKU II”

PRZY REALIZACJI PROJEKTU PRACOWAŁO 13 UCZNIÓW PODZIELONYCH NA 2 GRUPY: GRUPA I GRUPA II OPIEKUNOWIE

ETAP PROJEKTOWANIA I grupa: Menu : tartinki sałatka szynkowa pomidory z mozzarellą koreczki owocowe koreczki z wędliną deser owocowy z galaretką napoje zimne i gorące I grupa: zaplanowała menu przyjęcia okolicznościowego; zaplanowała ilość niezbędnej zastawy stołowej; sporządziła zapotrzebowanie na surowce i sprzęt niezbędne do zorganizowania przyjęcia.

ETAP PROJEKTOWANIA II grupa: zapoznała się z różnymi technikami florystycznymi; zapoznała się z roślinami wykorzystywanymi we florystyce; zaprojektowała wystrój bankietowy i aranżację stołów; zaplanowała zakup potrzebnych materiałów, sprzętu i roślin.

ETAP REALIZACJI I grupa: dokonała zakupu surowców i sprzętu niezbędnego do zorganizowania przyjęcia; sporządziła zaplanowane potrawy; przygotowała stoły bankietowe; zapewniła obsługę kelnerską ; wykonała czynności porządkowe podsumowała projekt

ETAP REALIZACJI II grupa: wykonała dekorację oraz tematyczna aranżację bankietową; udokumentowała przebieg projektu; podsumowała projekt.

WYNIKI NASZEJ PRACY Finałem projektu było przyjęcie okolicznościowe zorganizowane w sali obsługi konsumenta w dniu 26 kwietnia br. W tym dniu miała miejsce uroczysta akademia z okazji ukończenia szkoły przez klasy czwarte. Po akademii zaproszeni goście, Dyrekcja, grono pedagogiczne , rodzice i uczniowie spotkali się po raz ostatni na przyjęciu okolicznościowym zrealizowanym w ramach projektu.

PODSUMOWANIE PROJEKTU-WNIOSKI Realizacja projektu w powyższej formie pozwoliła na pokazanie nowoczesnego podejścia do tematu przyjęcia okolicznościowego wyrażonego za pomocą aranżacji stołów oraz poczęstunku; Innowacyjność projektu opierała się na zintegrowaniu umiejętności z różnych dziedzin oraz współpracy uczniów z dwóch kierunków kształcenia (technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik architektury krajobrazu).