Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu 3 – letni kierunek: KUCHARZ
Oferujemy: zdobycie ciekawego zawodu atrakcyjne praktyki przygotowanie do prowadzenia działalności gastronomicznej możliwość przystąpienia do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe duże możliwości zatrudnienia
Zapewniamy: życzliwą atmosferę sprzyjającą wszechstronnemu rozwojowi interesujące formy zajęć w małych grupach szeroki wachlarz zajęć pozalekcyjnych (m.in. w projektach unijnych) udział w konkursach gastronomicznych uczestnictwo w cateringach zajęcia wyrównawcze dla uczniów zajęcia integracyjne wycieczki zawodoznawcze i szkolne naukę bez stresu
Zajęcia odbywają się: w pracowniach technologicznych w stołówkach szkolnych w zakładach gastronomicznych
Na zajęciach uczymy się: przygotowywania szerokiego asortymentu potraw i napojów kuchni polskiej, europejskiej, a także kuchni regionalnych właściwego doboru środków spożywczych oraz technik i procesów stosowanych przy produkcji potraw oceniania jakości surowców oraz obliczania wartości odżywczej potraw organizowania stanowiska pracy zgodnie z przepisami bhp
Możliwości znaleziania pracy w zawodzie kucharz w kraju i za granicą: restauracje bary pizzerie stołówki hotele kawiarnie szkoły przedszkola firmy cateringowe punkty małej gastronomii przedsiębiorstwa spożywcze
"Trochę chęci, trochę trudu, odrobina cierpliwości i jest kuchnia pełna cudów, niespodzianek i radości." Zapraszamy!