Praktyka Zawodowa klasa III Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego
Advertisements

Nakrywanie do stołu Nakrycia stołowe
Zakłady gastronomiczne
Pomyśl o elfa® niestandardowo
„Kucharz – artystyczny zawód przyszłości”
„GHP w przetwarzaniu żywności w firmie „Mr Buns” w Wielkiej Brytanii"
Program kampanii reklamowej hotelu „Biały Bez”
„TWÓJ ZAWÓD – TWOJA PRZYSZŁOŚĆ”
„Kuchnia i restauracja dla początkujących”
Zimne Desery..
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters” ŹRÓDŁA SŁODYCZY.
Program MŁODZIEŻ Akcje Programu.
Polska Kuchnia – Polską Marką Edycja 2007
Bar u Jadzi.
Kawiarnia „Cher Vieux”
PLAN EWAKUACJI II piętro lewe skrzydło
Do zapoznani się z naszą ofertą świąteczną
Zapraszamy do organizacji szkoleń, konferencji i pobytów firmowych w jesiennej ofercie promocyjnej w cenie: 160zł /osoba Cena obejmuje : Zakwaterowanie.
Ergonomiczny rozstaw szafek w kuchni
W restauracji.
Październik 2009 rok Wydział Polityki Społecznej Małopolskiego Urzędu Wojewódzkiego w Krakowie Program wieloletni Pomoc państwa w zakresie dożywiania w.
Prywatny brzeg z pomostem Osobny pomost dla wędkarzy.
Segregacja śmieci w TTBS Sp. z o.o. od 01 lipca 2013 roku w Chełmży :
Zyskaj więcej w szkole zawodowej
Autor: Łukasz Prusiński
Jak ? I co? – jedzenie w starożytnym Rzymie
Tradycyjne wyroby irlandzkie w zakładach o charakterze przemysłowym.
Aktywa i Pasywa.
Platinum Palace to hotele: unikatowe łączące ekskluzywność i prestiż pięciogwiazdkowych obiektów z niepowtarzalną kameralną atmosferą. Przepięknie odrestaurowane.
STAŻ ZAWODOWY W NIEMCZECH – OSTSEEBAD BAABE
Ogólna charakterystyka typów szkół- szansa na zatrudnienie
Kuchnia Japońska Ten slajd będzie poświęcony kuchni i kulturze Japonii.
Menu.
Fϋssen Miejsce pracy Kuchnia Restauracja/ Bar.
OSZCZĘDZANIE ENERGII…
AKCJA EDUKACYJNA ,,ŚNIADANIE DAJE MOC” W PSP 2 W GOGOLINIE
Zupa miso shiro Danie wegetariańskie: nie Autor: Kulinarny Atlas Świata.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 5 im. Jadwigi Markowej
SAŁATKA OWOCOWA Sałatka owocowa jest świetnym deserem nie tylko na upalne dni. Świetnie orzeźwia, jest pełna witamin, zaspokaja apetyt na słodycze!
Smakowita mapa Krakowa Dima A. Marina Z.. Gdzie znajduję się?
CATERING BOŻONARODZENIOWY
Urząd ma twarz rok Publiczne Przedszkole w Lipnicy Murowanej im. św. siostry Urszuli Ledóchowskiej.
1 Zdrowe śniadanko w pabianickiej „Jedynce”. 2 Dzień Zdrowego Śniadania w klasie IIa w SP1 Pabianice – 8/11/2011 Przygotowania do Dnia Zdrowego Śniadania.
Kipfenberg-Grösdorf.. Praktykę zawodową odbyłyśmy w terminie r. w hotelu Zum Blauen Hecht w Kipfenberg-Grösdorf.
Co to znaczy zdrowo się odżywiać?
Akcja prozdrowotna ,,Śniadanie daje moc”.
MOJA ŚCIEŻKA KARIERY ZAWODOWEJ
Śniadanie daje moc autor: Janina Piórkowska. 1. Higiena przed posiłkiem Zawsze myjemy ręce i owoce przed posiłkiem.
NA ZDROWIE ! Elżbieta Kuśmierek. Prawidłowe żywienie jest bardzo istotne na każdym etapie życia, jednakże okres dziecięcy i wczesnoszkolny to czas, kiedy.
WYKAZ WYMAGAŃ, JAKIE MUSZĄ SPEŁNIAĆ ŚRODKI SPOŻYWCZE STOSOWANE W RAMACH ŻYWIENIA ZBIOROWEGO DZIECI I MŁODZIEŻY W JEDNOSTKACH SYSTEMU OŚWIATY.
Wigilijne spotkania firmowe
1 MASZ SZANSĘ!!! Poddziałanie Zmniejszenie nierówności w stopniu upowszechnienia edukacji przedszkolnej Realizator Projektu Realizator Projektu Stowarzyszenie.
Szanowni Państwo Mamy przyjemność przedstawić Państwu naszą nową ofertę dotyczącą wynajmu sal konferencyjno-bankietowych. Nasz obiekt jest Szanowni Państwo.
Profesja Centrum Kształcenia Kadr Hotelarstwo Rok I, Semestr II Wrocław 2010.
Dobór i kaloryczność produktów. 1 porcja produktów zbożowych to: - 1 kromka chleba - 1 mała bułka - ½ dużej bułki (np. Grahamka) - ½ szklanki ugotowanego.
Wonderland Miniprzedsiębiorstwo: II Liceum Ogólnokształcące im. Jana Śniadeckiego w Kielcach Ul. Śniadeckich Kielce To się jakoś skmini…
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
Staż zawodowy – My, czyli Konrad Grzywacz i Karol Skibiński z kl. IV ct mieliśmy przyjemność spędzić te 3 miesiące na stażu zawodowym.
Lindau im Bodensee Termin praktyki: – Aleksandra Wójtowicz Nikola Flor.
Kipfenberg-Grösdorf.. Praca na stanowisku służby pięter: Główne zajęcia to: Ścieranie kurzy Ścielenie łóżek Mycie okien Odkurzanie jednostek mieszkalnych.
Praktyka w Binz 2009 uczniów Technikum Gastronomiczno-Hotelarskiego.
Pałac Wiechlice.
2011/2012 폴란드어 강좌 Season II ( – )
Staż Flair-Hotel Reichsküchenmeister w Rothenburg ob der Tauber
Hotel zum Schiff MEERSBURG
OFERTA EDUKACYJNA ZESPOŁU SZKÓŁ CKR
SZKOLNY KONKURS KULINARNY
Staż zawodowy w Niemczech Agata Charlińska i Rafał Osypowicz
KAWA NA ŚWIECIE Czyli jak pije się kawy na świecie.
Zapis prezentacji:

Praktyka Zawodowa klasa III Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego Termin: 31.05.2010r. - 25.06.2010r. Justyna Kosicka

Restauracja „RATUSZOWA” ul. Chrobrego 40/41 62-200 Gniezno

Bar

Sala konsumpcyjna

Trzy trzony kuchenne gazowe: Kuchnia gorąca Trzy trzony kuchenne gazowe: dwa dwupalnikowe i jeden czteropalnikowy, płyta podgrzewcza i bemar firmy „Kromet” oraz piec konwekcyjny firmy „Rational”.

Kuchnia „czysta” Dwa blaty robocze po prawej i lewej stronie pod nimi znajdują się lodówki po cztery z każdej strony oraz różne sprzęty kuchenne

Deserownia Blat roboczy, lodówka do owoców i lodów, dodatki do deserów, sosy owocowe oraz odpowiednie szkło do deserów.

Przygotowalnia „brudna” Trzy lodówki, waga elektroniczna, blat roboczy, kozioł oraz półka z miskami i zlewozmywak.

Zmywalnia naczyń stołowych Zmywarko - wyparzarka do szkła i porcelany firmy Meiko Ecostar 545D, stół roboczy, zlewozmywak oraz kosz na odpadki.

Obieralnia i magazyn warzyw Półki na garnki, kosze do warzyw, obieraczki, maszyna do szatkowania „Version D” i zlew.

Magazyny: Od strony kuchni : Chłodnia Mroźnia Magazyn bielizny kuchennej i biuro szefa kuchni Magazyn produktów suchych Magazyn warzyw

Menu restauracji „RATUSZOWA”

Sola ze szparagami i ryżem, Przykładowe dania Sola ze szparagami i ryżem, Rawiolli z ricotta

Polędwica „Wellingtor”, Roladki schabowe z kurkami

Szalotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną. Deser na ciepło Szalotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną.

Dla dwóch osób: „Love Story”, „Kappa Due” i „Romeo i Julia”. Desery lodowe Dla dwóch osób: „Love Story”, „Kappa Due” i „Romeo i Julia”.

„Aranicio”, „Bacio”, „Oro”, „Fragola” i „Kiwi”.

„Felicita”, „Dolce Vita”, „Grappolo”, „Bianco Nero”, „Uvallino”, „Zabaglione – Ajerkoniak” i „Canelli”.

Desery dla dzieci „Pinokio’’, „Formuła 1”, „Pszczółka Maja”, „Tom i Jerry”, „Gondoletta” i „Parostatek”.

Napoje lodowe „Milkshake”: Truskawkowy Czekoladowy Jabłkowy.

Dziękuję za uwagę.