Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pałac Wiechlice.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Pałac Wiechlice."— Zapis prezentacji:

1 Pałac Wiechlice

2 Pałac pochodzi z końca XVIII wieku
Pałac pochodzi z końca XVIII wieku. reprezentuje typ charakterystyczny dla architektury rezydencjalnej tego czasu na Śląsku. Zrujnowany obiekt zakupiony został przez p. Zbigniewa Czmudę w 2007 roku. Całkowicie odrestaurowany został w latach Obiekt oddany został do użytki w roku 2011.

3 Pałac Wiechlice-kompleks
Czterogwiazdkowy hotel Sala balowo-konferencyjna Spa &Wellness Basen kryty Strzelnica golfowa i tor łuczniczy Boisko do siatkówki Wielohektarowy park z winnicą

4 **** Hotel

5 Restauracja hotelowa

6 SPA & Wellness

7 Pałacowy park z winnicą

8 Sala balowo-konferencyjna

9 Nagrody i wyróżnienia Pałac Wiechlice został odznaczony godłami Travelers Choice , 2014 nadawanymi przez największy na świecie serwis turystyczny - TripAdvisor. Godło jest nadawane hotelom, które w ogólnych opiniach podróżujących otrzymały najwyższe oceny jakościowe. Pałac Wiechlice wygrał plebiscyt w Kategorii Zamki i Pałace i został Hotelem Roku 2014. W 2012 r. uhonorowany został Lubuską Perłą Turystyczną jako najbardziej atrakcyjny, nowatorski i przyjazny dla turystów produkt turystyczny. Pałac otrzymał certyfikat i godło Złoty Standard w obsłudze klienta Wyróżnienie „Top Quality Hotel”

10 Stanowiska pracy - KELNERZY - KUCHARZE - POMOCE KUCHENNE - POKOJOWE
- RECEPCJONIŚCI – HOTELU I SPA - KELNERZY - KUCHARZE - POMOCE KUCHENNE - POKOJOWE - PRACOWNICY PRALNI - PRACOWNICY TECHNICZNI - OGRODNICY - MASAŻYŚCI - KOSMETYCZKI - PRACOWNICY BIUROWI

11 Pałac Wiechlice-kuchnia
Kuchnia – 6 pomieszczeń - obierak, - chłodnia, - magazyn suchy, - kuchnia główna, - kuchnia cateringowa, - pomieszczenie kuchenne Zatrudnionych pracowników – 8 (szef kuchni, kucharz, pomoc kuchenna) Praca zmianowa w ruchu ciągłym - 8 godzin na dobę

12 Stanowisko pracy : kucharz
Praca zmianowa/ 8 godzinna W celu podnoszenia kwalifikacji pracownicy wysyłani są na szkolenia zapoznające ich z nowymi technikami gotowania. Właściciel zabiera pracowników kuchni do różnych restauracji, aby mogli poznać nowe – inne smaki, podejrzeć pracę innych kucharzy i porównać do swojej.

13 Warunki pracy W chwili obecnej pałac zatrudnia ……pracowników.
Wszyscy pracownicy zatrudnieni są na umowę o pracę. Obowiązuje dwuzmianowy system pracy. Firma spełnia wymogi bezpieczeństwa i higieny pracy. W ramach podniesienia kwalifikacji zawodowych pracownicy uczestniczą w specjalistycznych kursach i szkoleniach.

14 MŁODOCIANI PRACOWNICY I STAŻYŚCI
W PAŁACU Możliwość odbywania staży i praktycznej nauki zawodu podczas nauki w szkole zawodowej bądź technikum. Po zakończeniu nauki wyróżniający się stażyści/ młodociani pracownicy mają szansę stałego zatrudnienia w zakładzie. Pracownicy mają możliwość ciągłego podnoszenia swoich kwalifikacji zawodowych poprzez udział w kursach i szkoleniach, a także kontynuowania nauki w systemie zaocznym – indywidualne uzgodnienia z kierownictwem.

15 ZESPÓŁ SZKÓŁ ZAWODOWYCH W SZPROTAWIE

16 SYSTEM EDUKACYJNY TECHNIKUM (4 lata) 4-6 tygodni praktyki zawodowej
2 – 3 kwalifikacje SZKOŁA BRANŻOWA 1 STOPNIA (3 lata) zajęcia praktyczne przez cały cykl kształcenia 1 kwalifikacja matura studia LO dla dorosłych (możliwość od 2 klasy) praca kursy dające kwalifikacje zawodowe LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE

17 SZKOŁA ZAWODOWA młodociani pracownicy
Uczniowie zgodnie ze swoimi zainteresowaniami wybierają zawód i samodzielnie poszukują praktyki u wybranego pracodawcy. Szkoła kształci m.in. w zawodach: - wędliniarz sprzedawca piekarz cukiernik

18 TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH - catering z prawem jazdy

19 SZKOŁA Realizacja przedmiotów ogólnokształcących Praca wychowawcza
Przy większej grupie zawodowej realizacja przedmiotów zawodowych Przy mniejszej liczbie uczniów skierowanie na kursy Zgłoszenie uczniów do egzaminu zawodowego

20 ZAKŁAD PRACY Realizacja praktycznej nauki zawodu Podpisanie umowy
Dbałość o przestrzeganie przepisów BHP oraz Kodeksu Pracy Wystawianie świadectw pracy oraz innej dokumentacji pracowniczej

21 CO DALEJ? możliwość zdobycia dalszych kwalifikacji
LO dla dorosłych (tytuł technika, matura) awans w pracy

22 ZDAWALNOŚĆ EGZAMINÓW ZAWODOWYCH – rok 2015
ZDAWALNOŚĆ EGZAMINÓW ZAWODOWYCH – rok 2015 Zdawalność egzaminów zawodowych w Zespole Szkół Zawodowych w roku 2015 76% W obrębie technikum 80% W obrębie zasadniczej szkoły zawodowej 60% Zawody o najlepszej zdawalności w roku 2015 w ZSZ to: technik żywienia i gospodarstwa domowego- 88%, technik ekonomista –81%, technik mechanik –92%. Dane opracowane na podstawie Raportu Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Poznaniu rok 2015

23 ZDAWALNOŚĆ EGZAMINÓW ZAWODOWYCH – rok 2016
ZDAWALNOŚĆ EGZAMINÓW ZAWODOWYCH – rok 2016 Zdawalność egzaminów zawodowych w Zespole Szkół Zawodowych w roku 2016 74% W obrębie technikum 75% W obrębie zasadniczej szkoły zawodowej 71% Zawody o najlepszej zdawalności w roku 2016 w ZSZ to: technik żywienia i gospodarstwa domowego- 91%, technik mechanik –87%, technik informatyk –80%, sprzedawca – 100%, kucharz – 85% Dane opracowane na podstawie Raportu Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej w Poznaniu rok 2016

24 WYNIKI EGZAMINU MATURALNEGO
Zdawalność w 2015 roku 75% Zdawalność w 2016 roku 71%

25 Celem głównym projektu jest poprawa jakości kształcenia zawodowego w Powiecie Żagańskim poprzez podniesienie poziomu wiedzy i kompetencji uczniów i nauczycieli szkół zawodowych. Projektem zostaną objęte cztery szkoły na terenie powiatu, m.in. ZSZ w Szprotawie. W ramach projektu : bezpłatne specjalistyczne kursy i szkolenia. obozy naukowe, staże u przedsiębiorców, dla nauczycieli -studia podyplomowe, szkolenia oraz praktyki u przedsiębiorców, sieć profesjonalnego lokalnego doradztwa zawodowego, prowadzona przez Poradnię Psychologiczno – Pedagogiczną w Żaganiu. Projekt realizowany będzie do czerwca 2020r.

26 Dziękuję za uwagę


Pobierz ppt "Pałac Wiechlice."

Podobne prezentacje


Reklamy Google