Praktyka Zawodowa klasa III Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego Termin: 31.05.2010r. - 25.06.2010r. Justyna Kosicka
Restauracja „RATUSZOWA” ul. Chrobrego 40/41 62-200 Gniezno
Bar
Sala konsumpcyjna
Trzy trzony kuchenne gazowe: Kuchnia gorąca Trzy trzony kuchenne gazowe: dwa dwupalnikowe i jeden czteropalnikowy, płyta podgrzewcza i bemar firmy „Kromet” oraz piec konwekcyjny firmy „Rational”.
Kuchnia „czysta” Dwa blaty robocze po prawej i lewej stronie pod nimi znajdują się lodówki po cztery z każdej strony oraz różne sprzęty kuchenne
Deserownia Blat roboczy, lodówka do owoców i lodów, dodatki do deserów, sosy owocowe oraz odpowiednie szkło do deserów.
Przygotowalnia „brudna” Trzy lodówki, waga elektroniczna, blat roboczy, kozioł oraz półka z miskami i zlewozmywak.
Zmywalnia naczyń stołowych Zmywarko - wyparzarka do szkła i porcelany firmy Meiko Ecostar 545D, stół roboczy, zlewozmywak oraz kosz na odpadki.
Obieralnia i magazyn warzyw Półki na garnki, kosze do warzyw, obieraczki, maszyna do szatkowania „Version D” i zlew.
Magazyny: Od strony kuchni : Chłodnia Mroźnia Magazyn bielizny kuchennej i biuro szefa kuchni Magazyn produktów suchych Magazyn warzyw
Menu restauracji „RATUSZOWA”
Sola ze szparagami i ryżem, Przykładowe dania Sola ze szparagami i ryżem, Rawiolli z ricotta
Polędwica „Wellingtor”, Roladki schabowe z kurkami
Szalotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną. Deser na ciepło Szalotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną.
Dla dwóch osób: „Love Story”, „Kappa Due” i „Romeo i Julia”. Desery lodowe Dla dwóch osób: „Love Story”, „Kappa Due” i „Romeo i Julia”.
„Aranicio”, „Bacio”, „Oro”, „Fragola” i „Kiwi”.
„Felicita”, „Dolce Vita”, „Grappolo”, „Bianco Nero”, „Uvallino”, „Zabaglione – Ajerkoniak” i „Canelli”.
Desery dla dzieci „Pinokio’’, „Formuła 1”, „Pszczółka Maja”, „Tom i Jerry”, „Gondoletta” i „Parostatek”.
Napoje lodowe „Milkshake”: Truskawkowy Czekoladowy Jabłkowy.
Dziękuję za uwagę.