Wyniki ankiety przeprowadzonej w Publicznym Gimnazjum nr 4 w Zduńskiej Woli w ramach programu Centrum Edukacji Obywatelskiej „Sejm Dzieci i Młodzieży”

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
B. Analiza jakościowa posiłków
Advertisements

Wybieram zdrowie i zdrowe odżywianie
Powiedz mi co jesz, a powiem Ci kim jesteś
klasy 3a,b,c miały dwugodzinne spotkanie z wójtem gminy Nawojowa dr inż. Stanisławem Kiełbasą, na którym głównie poruszany był temat ekologii.
Ankieta dla uczniów SP i Gimnazjum
Zakupy.
Weronika Majewska Karolina Mokrzan
Wyniki ankiety przeprowadzonej wśród uczniów klas: |||c i ||c
„Zdrowa żywność w sklepiku szkolnym”
IM. KRÓLA WŁADYSŁAWA JAGIEŁŁY
ANKIETA Segregacja śmieci.
Grupa III – Dziennik pokładowy
Ankieta na temat Psa i Schroniska.
„Kuchnia i restauracja dla początkujących”
Analiza ankiety dotyczącej żywienia w stołówce szkolnej
WYNIKI ANKIETY W ankiecie przeprowadzonej przez Nową Przyszłość wzięło udział 106 uczniów szkoły podstawowej i gimnazjum z Zespołu Szkół im. Ks. Jerzego.
Ankieta dotycząca odżywiania się uczniów klas pierwszych
"Szkoła dobrych praktyk" w Zespole Szkół Nr 1 w Puławach
„Oczekiwania rodziców wobec szkoły”
Rok szkolny 2005/2006 Realizacja projektu Tropem codziennych zakupów.
J AK MOŻNA ZAANGAŻOWAĆ RODZICÓW Z R ADY R ODZICÓW DO PRACY S AMORZĄDU U CZNIOWSKIEGO ? Sylwia Michta Angelika Borowska.
Tak ! - dla lokalnych producentów. Wyniki ankiety z zakresu znajomości zagadnienia: Wyniki ankiety z zakresu znajomości zagadnienia: ŚWIADOMOŚĆ MŁODYCH.
Ankieta – Nasze pojęcie o schroniskach? W dniu w naszej szkole, przeprowadziliśmy wśród równoległych klas, ankietę dotyczącą schronisk oraz.
ZASADY ZDROWEGO ŻYWIENIA DZIECI I MŁODZIEŻY W WIEKU SZKOLNYM
Żyj zdrowo, jedz kolorowo!
Samorząd Uczniowski Waszymi oczami.
Szkoła Podstawowa nr 5 im. H. Sienkiewicza w Lesznie.
KATARZYNA KONCEWICZ KRYSTYNA POKOJOWCZYK ANNA REJMAN
Jak ograniczyć niezdrowe przekąski w naszym sklepiku szkolnym?
Sejm Dzieci i Młodzieży. Lokalne produkty dobrem dla Ciebie i Twojej rodziny Debata na temat promocji lokalnej żywności na rynku regionalnym.
Gimnazjum nr 9 im. św. Królowej Jadwigi w Rzeszowie
Ankieta dla uczniów „Demokracja a życie w szkole. Kto i jak podejmuje decyzje w naszym gimnazjum?”
Wyniki ankiety dotyczącej postaw młodzieży Gimnazjum nr 2 w Rumi wobec środków uzależniających przeprowadzonej w październiku 2007 Szkoła Promująca.
Wiem co jem.
Uczniowie klasy I Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Rożnowicach realizują program edukacyjny „Żyj smacznie i zdrowo” pod kątem zasad prawidłowego i smacznego.
Głosujesz swoimi pieniędzmi
Jak wykorzystać możliwości, które daje nam członkostwo w Unii Europejskiej, w naszej gminie.
Czy wiesz co jesz? - FAST FOOD
Zaprasza na VI edycję Piramidy Żywienia Przedszkolaka Wiosna 2014
Debata „Jakie działania należy podjąć aby zaktywizować, zachęcić młodzież do czynnego udziału w życiu społecznym ziemi pszczyńskiej”, która jest realizowana.
ZDROWY STYL ODŻYWIANIA W SZKOLE
DZIESIĘĆ ZASAD ZDROWEGO ŻYWIENIA MŁODZIEŻY
Magdalena Krzysztofik Katarzyna Krawiec Angelika Dorosz Matthew Witek
Szkolne sklepiki kształtują nawyki.
 W szkole przeprowadziliśmy ankietę dotyczącą 7 punktu Szkolnego Kodeksu 2.0., w której udział wzięły klasy gimnazjalne.  Liczba uczniów, która wzięła.
Gimnazjum w Starym Kurowie, r.. Wyniki ankiety dla uczniów Gimnazjum w Starym Kurowie.
Ankieta do uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum ZPO w Skrzydlnej
ANKIETA DLA RODZICÓW- „ŚNIADANIE” 92 RODZICÓW UZUPEŁNIŁO ANKIETY.
W ankiecie udział wzięli uczniowie klas III. Łącznie wzięło udział 30 osób, w tym 6 chłopców i 24 dziewczyny.
Ankieta do uczniów Szkoły Podstawowej i Gimnazjum ZPO w Skrzydlnej
Czy wiesz co jesz? projekt edukacyjny zrealizowany przez:
Młodzi aktywni? Co zrobić, żeby młodzież brała udział w wyborach i miała czynny udział w życiu społecznym?
Wyniki ankiety dotyczącej zdrowego odżywiania się uczniów gimnazjum w Poroninie. Poronin, kwiecień 2014.
Co wolisz jeść? Które z poniższych produktów są wg Ciebie niezdrowe? Można było udzielać kilku odpowiedzi.
W ramach szkolnych obchodów Światowego Dnia Zdrowia podjęto następujące działania:  wychowawcy zapoznali uczniów z ulotką przygotowaną przez PSSE w Ostrowi.
Projekt grantowy „Sklepiki szkolne – zdrowa reaktywacja”
ANKIETA SZKOLNA Ankieta dotyczy codziennego życia uczniów naszej szkoły, a także ich zainteresowań.
Szkolenie krajowe dotyczące wprowadzenia programu edukacyjnego Warszawa, Państwowa Inspekcja Sanitarna Polska Federacja Producentów Żywności.
Liczba ankietowanych – 92 osoby Opracowały: Jolanta Lipińska Anna Burzan Marta Wiśniewska.
TECHNOLOGIA OWOCÓW I WARZYW
Mgr inż. Klaudia Kalisz ZDROWE ODŻYWIANIE.
Czy wiesz, co jesz?. Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne naszego organizmu:
ZDROWIE- Twój przyjaciel ! Temat projektu:. Oto zespół realizujący projekt – KOŁO BIOLOGICZNE 3 osoby były nie obecne podczas wykonywania zdjęcia, ale.
Analiza ankiety przeprowadzonej w klasach IV – VI Szkoły Podstawowej na temat zdrowego żywienia -Ankieta przeprowadzona we wrześni 2015r -Badanie miało.
PROJEKT EDUKACYJNY „WIEM CO JEM” WYCHOWANIE FIZYCZNE r.
Smacznie, zdrowo i kolorowo - twój przepis na zdrowie Prezentacja wykonana przez uczniów Publicznego Gimnazjum w Woli Dębińskiej.
Czy odżywiamy się zdrowo?. Cele projektu: Poznanie nawyków żywieniowych uczniów naszego gimnazjum. Poznanie nawyków żywieniowych uczniów naszego gimnazjum.
Praca dyplomowa Wpływ wybranych czynników na zachowania konsumentów na rynku czekolad Autor: Patrycja Czajka Opiekun pracy: dr inż. Małgorzata Źródło.
Szkolne sklepiki kształtują nawyki.
Uczniowie klasy I Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Rożnowicach realizują program edukacyjny „Żyj smacznie i zdrowo” pod kątem zasad prawidłowego i smacznego.
Zapis prezentacji:

Wyniki ankiety przeprowadzonej w Publicznym Gimnazjum nr 4 w Zduńskiej Woli w ramach programu Centrum Edukacji Obywatelskiej „Sejm Dzieci i Młodzieży”

Dane podstawowe: Ankietowani: uczniowie klas I-III PG uczniów Ankieta składała się z 10 pytań: 3 zamkniętych i 7 otwartych Tematyka: lokalni producenci, szkolny sklepik i stołówka

Pytanie nr 1: Wymień trzech, znanych Ci, lokalnych producentów oraz nazwy produkowanych przez nich produktów. Gatta- rajstopy – 42 % ankietowanych Zwoltex-ręczniki- 24 % Wola- skarpety- 22 % Icopal- materiały budowlane- 14 % Agros Nova- soki, 12 % Grejdi-pieczywo-6% Aves- przetwory mięsne-10 % Budvar-okna- 10 % Antoni Mataśka- tektura- 4 % Sutex-podkoszulki -2 % Polków –wyroby mięsne-2% Knera-chleb-2% Kornik-meble-2% Gocek-pieczywo-2% Żadnej firmy nie wpisało 28 % ankietowanych Ponadto ankietowani podawali, jako lokalne, następujące firmy: stadnina koni, McDonald, Dom Lokator, Adidas, Rossman, Biedronka, Lidl, CCC, Deichman, Nivea, Hortex !!!!???

Pytanie nr 2: Czy warto wspierać, poprzez zakupy, lokalnych producentów? 80 % ankietowanych uważa, że TAK, ponieważ: Wspieramy rozwój swojego regionu- 16 % Ludzie mają pracę i płacę- 14 % Są to produkty dobrej jakości- 6 % Inne odpowiedzi: dzięki nam firmy mogą się rozwijać Produkty lokalne są świeższe Jest to popularyzacja firm i produktów Rozwój firm To się opłaca Doceniamy ich przez to 8 % ankietowanych, uważa, że NIE warto, ponieważ: jest drogo, nie ma na to pieniędzy.

Pytanie nr 3: Jakie produkty najczęściej kupujesz w szkolnym sklepiku? 56% ankietowanych- napoje 52%- słodkie bułki 26 %- słodycze (m.in. żelki) 18 %- rożki 12 %- lody 12% -pizzerki Po 1-2 osoby odpowiedziały, że kupują: pieczywo, zupy, mleko, gumę, ciastka, bułki z parówką. Po 1 osobie odpowiedziało, że kupuje to co dobre, nic nie kupuje,

Pytanie nr 4: Co, Twoim zdaniem, należy zmienić w funkcjonowaniu sklepiku szkolnego? 40 % ankietowanych uważa, że nic nie należy zmienić, sklepik dobrze funkcjonuje, a Pan jest bardzo miły 32 %- uważa, że należy obniżyć ceny 6 %- wprowadzić zdrowe i smaczne jedzenie 6 % - więcej produktów 2%- 4% - więcej owoców lepsza obsługa więcej napojów w lodówce za duże kolejki dodać chipsy aby sklepik funkcjonował od 8.00 do zamknięcia szkoły żeby były automaty ograniczyć słodycze

Pytanie nr 5:

Pytanie nr 6: Jeśli korzystasz ze szkolnej stołówki, to, jakie menu najbardziej Ci odpowiada? Frytki- lubi je 41% ankietowanych, którzy korzystają z obiadów Łazanki z kapustą- 33 % Spaghetti- 25 % Wszystko, zapiekanka, kompot, filet, -po 16 % Smaczne, pomidorowa z ryżem, ziemniaki z piersią kurczaka, pizza, zupy, gołąbki, fasolka po bretońsku- po 8 %

Pytanie nr 7: Jakie zmiany należałoby wprowadzić w funkcjonowaniu szkolnej stołówki? Wszystko jest dobrze i nie należy nic zmieniać- 12 % Powinna być większa różnorodność – 6 % Po 4 %- wydłużyć czas jedzenia; żeby nie było kompotów, tylko soki Po 2 %- menu układać razem z uczniami; osobna stołówka dla gimnazjum; wprowadzić słodkie dodatki; napoje z witaminami; wprowadzić głosowanie na wybrane danie; wycofać jajka na chrzanie i kluski z musem.

Pytanie nr 8: Po 4 % ankietowanych odpowiedziało, że na: opinie innych, wady fabryczne, producenta, szczelne zamknięcie, zdrowe produkty, etykietę, ilość, znaczki- pomoc dla potrzebujących.

Pytanie nr 9: W większości ankietowani dobrze odpowiedzieli, że w urzędzie powiatowym należy składać skargi konsumenckie, ale prawie połowa podała błędne odpowiedzi.

Pytanie nr 10: