Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Kierunek: ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I OCENA ŻYWNOŚCI
FORMY STUDIÓW STUDIA I -stopnia (inżynierskie) Studia stacjonarne → 3.5-letnie Studia niestacjonarne – zaoczne → 4-letnie
FORMY STUDIÓW STUDIA II-go stopnia (magisterskie) Stacjonarne → 1.5 roczne Niestacjonarne – zaoczne → 1.5 roczne
STUDIA III –stopnia (DOKTORANCKIE) → 4-letnie
Żywienie Człowieka i Ocena Żywności Kierunek o charakterze przyrodniczym z elementami nauk konsumenckich Olej
CZEGO MOŻESZ SIĘ U NAS NAUCZYĆ? żywienie człowieka analiza żywności ocena żywności i żywienia dietetyka dietoprofilaktyka
nowe rodzaje żywności i trendy w żywieniu technologia gastronomiczna i catering zastosowanie techniki w żywieniu higiena i bezpieczeństwo żywności
żywność ekologiczna zarządzanie jakością żywności i żywienia ekonomika i zarządzanie socjologia żywienia
§ zachowania konsumentów ochrona konsumenta etyka w łańcuchu żywnościowym §
Ścieżki studiowania MODUŁY SPECJALIZACYJNE na III roku Żywienie Człowieka i Dietetyka Jakość i Bezpieczeństwo Żywności Rynek Żywności i Konsument
Praktyki - praktyka produkcyjna Minimalnie 4 tygodnie po 6. semestrze Zagraniczne praktyki studenckie w ramach współpracy z Uczelniami innych krajów
Kierunek: Żywienie Człowieka i Ocena Żywności Studia I-go stopnia Egzamin maturalny/egzamin dojrzałości 1 przedmiot wybrany spośród 3: biologia chemia matematyka
Potencjalne miejsca pracy: instytucje i przedsiębiorstwa zajmujące się żywieniem człowieka, przetwórstwem, obrotem oraz kontrolą żywnością przedsiębiorstwa zajmujące się zarządzaniem jakością i bezpieczeństwem żywności inspekcje urzędowej kontroli żywności poradnie żywieniowe szkolnictwo oraz placówki zajmujące się edukacją żywieniową organizacje zajmujące się ochroną konsumentów instytucje naukowo-badawcze