pierwszy ekologiczny bazar

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Krajowe doświadczenia w ochronie oznaczeń graficznych
Advertisements

im. Jana Kochanowskiego miastem z przyszłością!!!
Kupuję EKO Jem EKO.
Zakupy.
Weronika Majewska Karolina Mokrzan
Idea EkoSpołeczności MyEcolife
Fairtrade – dynamiczny rynek
Analizy marketingowe – analizy odbiorców.
Praca Zaliczeniowa z przedmiotu Gospodarka Regionalna
Jak wprowadzić więcej lokalnych produktów w szkole?
Oriflame Sprzedaż i marketing Elżbieta Medalis Menedżer klubu Oriflame.
WSPÓŁPRACA FINANSOWA I POZAFINANSOWA SAMORZĄDU WOJEWÓDZTWA KUJAWSKO-POMORSKIEGO Z ORGANIZACJAMI POZARZĄDOWYMI.
Wieloletni Plan Inwestycyjny kluczowe projekty: układ drogowy
Program rozwoju targowisk na obszarach wiejskich Departament Funduszu Rozwoju Obszarów Wiejskich Wydział Wdrażania.
Społeczne zastosowanie gier miejskich
5 grudzień styczeń 2010 PROJEKT MARKETINGOWY.
WSPARCIE INNOWACJI W SEKTORZE ROLNO – SPOŻYWCZYM NA PRZYKŁADZIE
BIZNES W TURCJI.
GLASS 2010 TARGI BRANŻY SZKLARSKIEJ Poznań, stycznia 2010 roku.
Lublin 4 sierpnia : rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 1 lipca 2011 r. § 3: rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Listonic – Wygodna lista zakupów
„Milanówek, letnisko czy sypialnia ?”
1 Oferta współpracy. Świat emocji! ERGO ARENA to nowe, a przede wszystkim nowoczesne miejsce na mapie sportowo -widowiskowej Trójmiasta. Równolegle jednak,
Star City Tomaszów Mazowiecki
Magdalena Florek Warszawa
„MAZURY ZA PÓŁ CENY” PRZYKŁADEM WSPOŁPRACY SIECI LOKALNEJ
Wydział Obsługi Mieszkańców dla Dzielnicy Ursus
Numer jeden w Polsce! Targi WIATR i WODA są największą i najstarszą imprezą wystawienniczą branży sportów wodnych i rekreacji w Polsce, która odbywa się
Wiem co jem.
W trosce o zdrowie.
SamoGazetkaComeniusRząd czyli… O działalności w naszej szkole.
Zaprasza na VI edycję Piramidy Żywienia Przedszkolaka Wiosna 2014
,,Zdrowa ekologiczna żywność’’
Najważniejsze atrakcje turystyczne Warszawy
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Slajd okładki – używać jako slajdu otwierającego spotkanie
PARK HANDLOWY MILA PRZYSZŁOŚĆ HANDLU W NIDZICY
Tytuł.prezentacji Gdyński dialog z seniorami – mechanizm refleksyjnego kształtowania przestrzeni miasta, w odpowiedzi na potrzeby osób starszych „Samorząd.
Dziedzictwo kulinarne w sektorze żywności naturalnej wysokiej jakości, ochrona i promocja poprzez wspólny znak towarowy gwarancyjny.
STRATEGIA ROZWOJU MIASTA ŚWIDWIN NA LATA
Zadanie: Kuchenne Atelier Piotr i Paweł
„Owoce i warzywa w szkole’’
Wystawa Zielona Warszawa Warszawa jest Zielona! Szczyt klimatyczny odbywający się w Warszawie w dniach listopada 2013 był dobrą okazją by pokazać.
ZIMOWY NARODOWY oferta współpracy.
ZDROWE JEDZONKO ZAPRASZAMY. Piramida zdrowia Owoce.
Postanowiliśmy zobrazować Państwu nasze wnioski z przeprowadzonego badania. Zobaczcie główne problemy naszego targowiska oraz pomysły mieszkańców na ich.
Innowacyjna platforma pomagająca zaplanować podróż i umożliwiająca porównywanie cen usług turystycznych.
Targowiska kiedyś i dziś
Grupy produktów żywnościowych i ich Wartość odżywcza.
TERA. Cel działalności Swoją działalnością chcemy przede wszystkim zwiększyć oryginalność w naszym otoczeniu. W przeciwieństwie do produktów oferowanych.
 Żywność można uznać za autentyczną, gdy wyprodukowana została naturalnymi, tradycyjnymi metodami produkcji oraz gdy charakteryzuje się naturalnym składem.
Prowadzimy zdrowy styl życia Dobre rady związane ze zdrowym stylem życia.
WYKONALI: TOKARSKI RAFAŁ, ZAWIŚLIŃSKI MARCIN, TRZCIŃSKI ROBERT, MELION KRZYSZTOF, POŁEĆ ŁUKASZ, SZYMCZAK KONRAD. IMPORT ŻARÓWEK I RECYKLING Politechnika.
MINIPRZEDSIĘBIORSTWO SKUŚ SIĘ! ZAPRASZAMY!!!. Nasza firma… Została założona w celach edukacyjnych 16 września 2015r.
Propozycje wyzwań, celów strategicznych i programów opracowanych w ramach obszaru USŁUGI SPOŁECZNE.
Ewelina Muchorowska Profesja Centrum Kształcenia Kadr Hotelarstwo 2010, Semestr I Wrocław 2010.
platforma b2b.net i jej wpływ na poprawę rentowności
TRZYMAJ ZDROWIE PRZY SOBIE
Uniwersytet Dziecięcy Wyższej Szkoły Ekonomicznej w Stalowej Woli
Koncepcja usługowa lokalu gastronomicznego
Żywność ekologiczna.
Katowice! Były kopalnie, jest kulturalnie!
Młodzieżowe Miniprzedsiębiorstwo 2016/2017
Uniwersytet Dziecięcy Wyższej Szkoły Ekonomicznej w Stalowej Woli
Znaczenie marketingu w ekonomii społecznej oraz nadawanie znaku jakości produktom i usługom w obszarze ekonomii społecznej WARSZAWA / czerwiec 2015.
Zapraszamy.
WOLSKI KOROWÓD 2018 Spotkanie organizacyjne 11 maja
Nasza oferta Firma uczniowska.
MINIPRZEDSIĘBIORSTWO SMAK-SNACK
Zapis prezentacji:

pierwszy ekologiczny bazar w Warszawie listopad 2010

Inspiracje – Nowy Jork W 1976 roku Wydział Środowiska Urzędu Miasta Nowy Jork ustanowił program "GreenMarket", który dawał możliwość farmerom z okolic Nowego Jorku bezpośredniego dotarcia do mieszkańców Manhattanu. Przy targu na Union Square każdy Nowojorczyk może kupić świeże warzywa, owoce i inne produkty spożywcze PROSTO OD ROLNIKA. Union Square Greenmarket na Manhattanie to jeden z najsłynniejszych targów świata, wielka atrakcja turystyczna Nowego Jorku i możliwość zakupu świeżych produktów dla Nowojorczyków. 1976 - 7 dostawców 2010: 4 razy w tygodniu ponad 1000 warzyw i owoców w sezonie wysokim – 250 000 odwiedzających w tygodniu! Foto: Wikipedia

Inspiracje - Londyn Londyńczycy zaopatrują się w świeżą żywność wysokiej jakości na 29 bazarach, rozsianych po całym mieście. Targowiska te specjalizują się w żywności: warzywa i owoce, chleb, ryby, mięso, żywność organiczna. Rywalizują ze sobą o miano najlepszego "food market" w rankingach lokalnych gazet, blogów i przewodników turystycznych i kulinarnych! Umiejscowione w strategicznych punktach miasta, często w miejscach historycznych, stanowią atrakcję turystyczną, a wzbogacone wydarzeniami kulturalnymi i edukacyjnymi stanowią idealne miejsce na spędzenie sobotniego przedpołudnia zarówno dla mieszkańców, jak i dla odwiedzających. http://www.timeout.com/london/shopping/features/1968/1.html

Inspiracje - Francja W Paryżu co tydzień odbywa się 79 marchés volants – bazarów, gdzie dostawcy rozstawiają swoje towary w rzędach na kilka godzin i sprzedają je mieszkańcom Paryża oraz tłumom turystów, którzy przychodzą kupić marchewkę i karczochy. 3 marchés volants sprzedają tylko produkty ekologiczne. Słynny jarmark ekologiczny w Montepellier oferuje produkty ponad 200 rolników, a także stanowi słynną atrakcję turystyczną i stałe źródło zaopatrzenia w świeże produkty dla wszystkich mieszkańców. http://www.biokurier.pl/aktualnosci/262-ekologiczny-jarmark-w-montpellier

BioBazar w Warszawie Pierwszy w pełni ekologiczny BioBazar w Warszawie – miejsce unikatowe dla mieszkańców, dostawców ekologicznych i turystów! Miejsce zdrowych zakupów, spędzania sobotnich poranków i robienia niezapomnianych zdjęć z Warszawy! Start BioBazaru – 27 listopada - gorący okres zakupów świątecznych w niepowtarzalnej atmosferze Bożego Narodzenia. Miejsce – Norblin – historyczna przestrzeń o niesamowitym klimacie starej Warszawy w samym sercu stolicy – 10 minut spaceru od Dworca Centralnego, 17 od stacji Metra Świętokrzyska – doskonały dojazd! Nowy bazar dla mieszkańców – punkt dla fanów kuchni i gotowania, ekologicznej żywności i zdrowego trybu życia, nowa pozycja w przewodnikach turystycznych i kulinarnych.

Gdzie? – Żelazna 51/53 Norblin to unikatowe miejsce, które naprawdę czeka na nowe życie od 1982 roku, kiedy historyczną fabrykę przeniesiono na ul. Palisadową. Obecnie w jednym z budynków działa Teatr Scena Prezentacje. Miejsce o niesamowitym klimacie starej Woli, w samym sercu miasta, w odległości krótkiego spaceru od centrum miasta, stacji metra, tramwajów i autobusów, z dużym potencjałem: zadaszona hala dla wystawców, dobry dojazd i miejsca parkingowe dla kupujących i odwiedzających. Teatr Scena Prezentacje i ArtNorblin dają szansę na organizację wydarzeń kulturalnych i edukacyjnych!

Kiedy? – od 27 listopada Każda sobota od 27 listopada, 8:00 – 17:00 W atmosferze Świąt Bożego Narodzenia, świątecznej gorączki zakupowej, kupowania produktów na świąteczny stół i pod choinkę! http://www.mojageneracja.pl/2048093/blog/105809192147586954cd714/0

Unikatowe miejsce na mapie Warszawy BioBazar – pierwszy w pełni ekologiczny targ w mieście – około 30 dostawców - najlepsze ceny żywności BIO! Targ – miejsce dla mieszkańców, gdzie mogą nabyć świeże produkty żywieniowe i dla rolników, którzy w kameralnej atmosferze bazaru mają bezpośredni kontakt z klientem. Norblin – miejsce odzyskane w historycznej przestrzeni starej Woli – magiczna przestrzeń zamknięta za bramą od wielu lat. Miejsce spotkań – podobnie jak bazar staroci na Kole miejsce kultowe, gdzie spotykają się starzy i młodzi, nowocześni i tradycyjni, którzy mogą przyjść lub przyjechać, potargować się z dostawcą, posłuchać o sposobie wyrobu chleba i poznać jego naturalny świeży zapach lub wybrać sobie ekologiczną choinkę na Święta. Atrakcja turystyczna – idąc od Świętokrzyskiej lub Pałacu Kultury do Muzeum Powstania Warszawskiego czy na Powązki po drodze turysta ma nowy punkt na turystycznej mapie Warszawy: historyczną przestrzeń Fabryki Norblin i BioBazar tętniący życiem! Ekologiczna edukacja - konsumenci mogą dowiedzieć się wszystkiego o walorach ekologicznej żywności, rolnicy o certyfikacji i dotacjach unijnych, instytucje ekologiczne: zdobyć bezpośrednią informację zwrotną od konsumentów i rolników.

Plusy dla Dostawcy BioBazar daje nowe możliwości rolnikom ekologicznym: Dzięki szerokiej kampanii i zaletom miejsca przyciągniemy liczną grupę odbiorców z Warszawy i okolic – odbiorców o dużej świadomości ekologicznej i zasobniejszym portfelu BioBazar jest cykliczny – stały rynek zbytu dla dostawcy, budujący się w gorącym momencie przedświątecznej atmosfery! Obniżenie kosztów dystrybucji – bez dodatkowych marż dla pośredników i galerii handlowych, co umożliwia zaproponowanie niższych niż w sklepach cen klientowi docelowemu Szeroki dostęp do informacji na temat dotacji unijnych dla rolnictwa ekologicznego bezpośrednio od instytucji rządowych na BioBazarze Możliwość konsultacji z jednostką certyfikującą obecną na bazarze

Partnerzy Prowadzimy rozmowy dotyczące Patronatów z: Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi Prezydent Miasta Stołecznego Warszawa Urzędem Dzielnicy Wola TVN Warszawa, TVN Style, TVP Warszawa, kuchnia.tv Gazeta Wyborcza, Metro, Echo Miasta, Kuchnia Radio Kolor, Chilli Zet, Program III Polskiego Radia, mojogrodnik.pl Greenpeace, Against Gravity, Slow Food Polska Współpracujemy z: e!stilo, BioKurier, ecowawa.pl Ekologia.pl wybranymi restauracjami warszawskimi Jednostką Certyfikującą EkoGwarancja PTRE – uprawnioną do wydawania certyfikatów Rolnictwa Ekologicznego

Słówko o żywności BIO Dlaczego BioBazar? Bo żywność ekologiczna: jest wolna od szkodliwych dodatków chemicznych oraz konserwantów jest wolna od nawozów sztucznych, antybiotyków i hormonów nie jest modyfikowana genetycznie często posiada wyższe walory smakowe zawiera więcej witaminy C, witamin z grupy B, związków fenolowych niezbędnych, aminokwasów, naturalnych cukrów, żelaza, magnezu i fosforu - pochodzenia naturalnego zalecana jest dla wszystkich ludzi, a w szczególności dla małych dzieci, kobiet w ciąży, osób starszych i wegetarian

Zapraszamy do współpracy! Organizator: MyEcolife Lista kontaktów: Biuro - 22 318 88 55, biuro@myecolife.pl Organizacja: Agnieszka Saternus – a.saternus@myecolife.pl Joanna Żuchlińska – j.zuchlinska@myecolife.pl Sprzedaż: Barbara Zwolak – b.zwolak@myecolife.pl Marketing: patronaty, media Katarzyna Wieczorek – k.wieczorek@myecolife.pl , tel. 607509689