Nakrywanie do stołu Wykończenie
Nakrywanie do stołu - wykończenie Dodatkowe elementy na stole: Przyprawy (sól, pieprz, musztarda i łyżeczka do musztardy) Masło, margaryna Popielniczka (jeśli wolno palić w restauracji) Numery stołów Kwiaty na środku stołu
Dekoracja stołów Dekorację stołu należy dostosować do charakteru uroczystości. Dekoracja powinna być: gustowna, elegancka, zharmonizowana z bielizną i zastawą stołową.
Pamiętaj Stół nie może być przeładowany w myśl zasady im bogatsza zastawa tym skromniejsza dekoracja i odwrotnie. Elementy dekoracyjne muszą pasować do wystroju wnętrza. Układanie dekoracji należy rozpocząć od środka stołu.
Do dekoracji stołów należy wykorzystywać wyłącznie kwiaty cięte, nie pylące, o niezbyt intensywnym zapachu. Elementy dekoracyjne: serwety stołowe, bieżniki, świece, wizytówki, lustra, laufry, dekoracyjne wstęgi, muszle, balony
Dekoracja kwiatowa
Stół bufetowy
Elementy dodatkowe: przyprawy podgrzewacze przykrywki do potraw lustra koszyki do pieczywa miseczka do rąk pojemniki do lodu wizytówki numerki
Kosz do wina Kosz do pieczywa
Menaż - Przyprawy Podgrzewacz
Prrykrywka do potraw Pojemnik z lodem do schładzania
Numery stołów Wizytówki
Miseczka do rąk Dekoracja na lustrze
15
Ustawienie elementów dodatkowych na stole
Kwiaty mogą być ułożone na stole na różne sposoby:: kompozycje girlandy oddzielne komponenty
Nakrywanie stołu na różne okazje Boże Narodzenie Wielkanoc
Stół na Boże Narodzenie
Stół weselny
Chrzciny Pierwsza Komunia
Inne uroczystości