Nakrywanie do stołu Wykończenie

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Klasa I, II, III Szkoła Podstawowa nr 36 w Kielcach
Advertisements

KOMPOZYCJE FLORYSTYCZNE SEM.II
WYKOŃCZENIA WNĘTRZ Aby obejrzeć w widoku pełnoekranowym należy wcisnąć F5 lub zakładkę Widok a następnie Pokaz slajdów.
Nakrywanie do stołu Nakrycia stołowe
Nakrywanie do stołu Bielizna stołowa
Nakrywanie do stołu Serwetki
Materiałoznawstwo w zakresie obsługi
Materiałoznawstwo w zakresie obsługi
TECHNIKI AUTOPREZENTACJI I WYSTĄPIEŃ PUBLICZNYCH
PIERŚ W SOSIE TYMIANKOWO- POMIDOROWYM. pierś z kurczaka 150g masło 10g oliwa 10 ml wino białe wytrawne 40 ml bulion 70ml śmietanka 30% 50 ml koncentrat.
1 l mleka,sól,gałka muszkatołowa, biały pieprz
N a k r y c i e s t o ł u.
PIERÓG BIŁGORAJSKI.
Zasady dobrego zachowania się przy stole
Apetyt na zdrowie Multimedialna książka kulinarna
PRZY RODZINNYM STOLE.
Prezentacja projektu „OBYCIE UMILA ŻYCIE”
Restauracja Psiełakocie Zaprasza!
usług gastronomicznych
Prezentacje opraw okularowych
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
Ośrodek wczasowo- konferencyjny Wioska Turystyczna Wilkasy
Apetyt na zdrowie Multimedialna książka kulinarna
Tradycje wielkanocne w Polsce
ABC – zdrowego odżywiania
6 s ó o o w b p s na karpia Proszę klikać w slajdy – pps bez hasła.
TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH.
Wielkanoc w Niemczech Kacper Nędza 3a PG.
Wesele Fort Hotel.
Savoir vivre.
BOŻONARODZENIOWE ZWYCZAJE
SZWAJCARIA – Podróż do Basel.
Zespół Szkół im. Św. Brata Alberta w Żurawiczkach
NARODOWE ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI POLSKA - w drodze do wolności …
KATOLICKA SZKOŁA PODSTAWOWA SPSK W CZERNICACH
 Zimą jest wesoło  Jedną ręką pomachajmy,  tańczą płatki śniegu wkoło ,
Klasa I A Szkoła Podstawowa im. prof. Wilhelminy Iwanowskiej w Pigży
SPOTKANIE Z FLORYSTĄ!.
Zasady zdrowego odżywiania
Akcja: „Szczęśliwy numerek” Pomoc w przygotowaniu pasowanie klas pierwszych Szkoły Podstawowej.
ŚWIĘTA WIELKANOCNE.
ŚNIADANIE DAJE MOC ! Akcja zorganizowana przez Publiczną Szkołę Podstawową w Krępnej.
Potrawy regionalne Wykonawcy Maciej Borówka , Przemysław , Sadowski ,
Opiekun: Jolanta Góral
im. Unii Europejskiej w Kłodzku
SZKOŁA PODSTAWOWA SPECJALNA NR 12
Rodzaje śniadań Martyna Voigt 3H2.
Śniadanie Daje Moc. Szkoła Podstawowa im. Gen. Józefa Wybickiego w Manieczkach klasa III b wychowawca: Edyta Wesołek.
Ś niadanie po góralsku daje moc ! Szkoła Podstawowa nr4 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego Zakopane.
Organizacja przyjęć i imprez oficjalnych
Boże Narodzenie. Autor : Julia Waś V B.
Święta Bożego Narodzenia
WESELE NOWA BOCHNIA. RESTAURACJA ANTYCZNA Niepowtarzalne, luksusowe wnętrze, pełne pięknych, historycznych przedmiotów. Szef Kuchni potrafi zaspokoić.
Szanowni Państwo Mamy przyjemność przedstawić Państwu naszą nową ofertę dotyczącą wynajmu sal konferencyjno-bankietowych. Nasz obiekt jest Szanowni Państwo.
Kulinaria.
POTRAWY WIGILIJNE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
to wyjątkowe chwile, na które czeka każdy.
Praktyki zawodowe odbywały się od 8 kwietnia do 5 maja w hotelu Rennsteig w Masserbergu.
Florysta.
Katarzyna Brych Katarzyna Ciupa
Wszystko o nakrywaniu do stołu
Komunikacja przy stole. Wspólne gotowanie i biesiadowanie jako kreacja więzi rodzinnychKomunikacja przy stole. Wspólne gotowanie i biesiadowanie jako.
„Mój zawód na europejskim rynku pracy - jakie mam szanse?”
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą avocado i pastą z jajek .
Savoir - Vivre na talerzu
Kocham kwiaty.
Savoir vivre – czyli dobre maniery. Zachowanie przy stole.
PRZYJĘCIE URODZINOWE SAVOIR-VIVRE
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Temat : Śniadania hotelowe. Cele lekcji: -Zapoznanie z zasadami wydawania śniadania hotelowego jego rodzajami, charakterystyką produktów, sposobem podania.
Zapis prezentacji:

Nakrywanie do stołu Wykończenie

Nakrywanie do stołu - wykończenie Dodatkowe elementy na stole: Przyprawy (sól, pieprz, musztarda i łyżeczka do musztardy) Masło, margaryna Popielniczka (jeśli wolno palić w restauracji) Numery stołów Kwiaty na środku stołu

Dekoracja stołów Dekorację stołu należy dostosować do charakteru uroczystości. Dekoracja powinna być: gustowna, elegancka, zharmonizowana z bielizną i zastawą stołową.

Pamiętaj Stół nie może być przeładowany w myśl zasady im bogatsza zastawa tym skromniejsza dekoracja i odwrotnie. Elementy dekoracyjne muszą pasować do wystroju wnętrza. Układanie dekoracji należy rozpocząć od środka stołu.

Do dekoracji stołów należy wykorzystywać wyłącznie kwiaty cięte, nie pylące, o niezbyt intensywnym zapachu. Elementy dekoracyjne: serwety stołowe, bieżniki, świece, wizytówki, lustra, laufry, dekoracyjne wstęgi, muszle, balony

Dekoracja kwiatowa

Stół bufetowy

Elementy dodatkowe: przyprawy podgrzewacze przykrywki do potraw lustra koszyki do pieczywa miseczka do rąk pojemniki do lodu wizytówki numerki

Kosz do wina Kosz do pieczywa

Menaż - Przyprawy Podgrzewacz

Prrykrywka do potraw Pojemnik z lodem do schładzania

Numery stołów Wizytówki

Miseczka do rąk Dekoracja na lustrze

15

Ustawienie elementów dodatkowych na stole

Kwiaty mogą być ułożone na stole na różne sposoby:: kompozycje girlandy oddzielne komponenty

Nakrywanie stołu na różne okazje Boże Narodzenie Wielkanoc

Stół na Boże Narodzenie

Stół weselny

Chrzciny Pierwsza Komunia

Inne uroczystości