ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich
Advertisements

Program Leonardo da Vinci
Liceum Ogólnokształcące
ZSZ Technikum Liceum Profilowane Liceum Profilowane Liceum Ogólnokształcące Liceum Ogólnokształcące.
Publikacje zawodowe WSiP 2013
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych NR 2 w Brzezinach Zaprasza do zapoznania się z ofertą szkoły.
Zmiany w szkolnictwie zawodowym wprowadzane od września 2012 r.
Centra Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sosnowcu
Zespół Szkół w Olsztynku im. K.C. Mrongowiusza
Hotelarsko Turystycznych
Zespół Szkół nr 2 w Nowym Dworze Gdańskim, ul. Warszawska 54 Rekrutacja na rok szkolny 2013 / 2014 Nie dla szkoły, lecz dla życia się uczymy lecz dla życia.
Struktura egzaminu zawodowego
DOKUMENTACJA SKŁADANA W SZKOLE PONADGIMNZJALNEJ podanie 2 zdjęcia zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do kształcenia w zawodzie Termin składania.
co po gimnazjum ? Wybierz swoją przyszłość Przygotowała:
GIMNAZJALISTO, jeśli marzysz o dobrej pracy! Chcesz profesjonalnie gotować i serwować potrawy Lubisz kontakt z ludźmi i chciałbyś świadczyć im usługi.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA.
INSTYTUCJA WYSYŁAJĄCA: INSTYTUCJA ODBIERAJĄCA: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Somoninie im. Józefa Wybickiego Somonino ul. Wolności 39 Koordynator.
REKRUTACJA na rok szkolny 2013/2014 TECHNIKUM MECHANICZNO - BUDOWLANE ul. Brzeźnicka Radomsko tel
Technik organizacji usług gastronomicznych
lecz dla życia się uczymy”
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK KUCHARZ ul.
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE
Klub nauczyciela przedmiotów gastronomicznych
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
STRUKTURA ZESPOŁU SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH W CZAPLINKU
Technik technologii żywności jest zawodem związanym z:
Technik Urządzeń i Systemów Energetyki Odnawialnej
Technik Turystyki Wiejskiej
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Zespół Szkół w Zabrodziu
Rekrutacja – 2010 Zespół Szkół Nr 2 w Nowym Dworze Gdańskim, ul. Warszawska 54 ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 2 NAJLEPSZY WYBÓR ! Nie dla szkoły, lecz dla życia się uczymy.
Zespół Szkół Ekonomiczno-Turystyczno-Hotelarskich im
ZAWÓD DLA MŁODZIEŻY, KTÓRA LUBI LUDZI ORAZ CHCE LEPIEJ POZNAĆ ŚWIAT
Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie
TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH.
Zespół Szkół Gastronomicznych
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
Zawody gastronomiczne
Drogi Absolwencie! Nasza szkoła otwiera drzwi do Twojej kariery zawodowej Strona WWW: ekonomik.webd.pl.
WYBÓR ZAWODOWY GIMNAZJALISTY
Zespół Szkół im. Konstytucji 3 Maja w Iławie
Zespół Szkół Ekonomiczno-Turystyczno-Hotelarskich im
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
TECHNIK ŻYWIENIA I ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
KSZTAŁCIMY NA 5 GWIAZDEK
Zmienia życie. Otwiera umysły. Struktura i możliwości programu ERASMUS+ Kształcenie i szkolenia zawodowe ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH Nr 3 „Mechanik”
Zespół Szkół Inżynierii Środowiska i Melioracji w Krakowie
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz Ź ródło: Prezentacja zawodu Zespół Szkół Gastronomiczno-
Radomski Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli ul. J. Słowackiego 17 ul. J. Słowackiego Radom Radom tel tel.
m.in.: dlatego, że szkoła posiada:  monitoring wewnętrzny w szatni i na korytarzach,  monitoring zewnętrzny na dziedzińcu szkolnym,  imienne identyfikatory.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia zawód – kucharz zawód – kucharz.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Noblistów Polskich Szkoła praktycznych umiejętności Oferta edukacyjna na rok szkolny 2016/2017 dla absolwentów.
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO W SOSNOWCU ul. Gen. Grota Roweckiego 64 OFERTA EDUKACYJNA W ROKU SZKOLNYM 2016/2017.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH IM. GEN. WŁADYSŁAWA ANDERSA W BIAŁYMSTOKU.
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
Zespół Szkół Zawodowych im. Stanisława Staszica i Centrum Kształcenia Ustawicznego w Ostródzie.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO W ŁODZI Oferta edukacyjna Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. Powstańców Wielkopolskich 91 – 845 Łódź, ul. Franciszkańska.
Centra Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Sosnowcu
Dlaczego warto zostać uczniem Zespołu Szkół Spożywczych?
Technik hotelarstwa 4-letni cykl nauczania.
Dlaczego warto zostać uczniem Zespołu Szkół Spożywczych?
Oferta edukacyjna dla dorosłych
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Orła Białego
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Zagraniczny Staż Zawodowy uczniów ZS Nr 1 im. M
Zapis prezentacji:

ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE

Technikum żywienia i usług gastronomicznych czeka właśnie na Ciebie, jeżeli lubisz gotować, poszukiwać nowych smaków i marzysz o zdobyciu atrakcyjnego zawodu!

W trakcie kształcenia uczniowie poznają tradycyjne formy i techniki sporządzania dań, jak również aktualne trendy kulinarne. jak również aktualne trendy kulinarne.

 podstawowych zasad żywienia i jego planowania  wyposażenia i zasad bezpieczeństwa w gastronomii  organizacji produkcji gastronomicznej  procesów technologicznych w gastronomii  technologii gastronomicznej z towaroznawstwem  prowadzenia działalności gospodarczej w gastronomii  chemii lub biologii i języka angielskiego w zakresie rozszerzonym

Uczymy się od najlepszych nauczycieli, oto nasi wspaniali mistrzowie kuchni.

Zdobimy, faszerujemy, robimy koktajle bezalkoholowe, czyli moktajle i wiele pyszności

A tak wyglądają efekty naszej pracy…

Potrafimy przyrządzać smaczne i zdrowe potrawy z warzyw i owoców. Potrawy egzotyczne z owoców morza nie są nam obce …

Umiejętności praktyczne uczniowie zdobywają podczas miesięcznych praktyk zawodowych w klasie drugiej i trzeciej w najlepszych hotelach w Częstochowie.

Miesięczne praktyki zagraniczne odbywają się w ramach programów Leonardo da Vinci w Rimini we Włoszech.

Uczniowie biorą udział w targach branżowych oraz w olimpiadach tematycznych o żywieniu

Szkoła organizuje różnego rodzaju szkolenia i kursy branżowe, a także pokazy sporządzania ciekawych dań i napojów, takich jak np. kolorowe, apetyczne drinki bezalkoholowe.

T.6. Sporządzanie potraw i napojów T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych Technik Żywienia i usług gastronomicznych

 Egzamin odbywa się pod koniec klasy drugiej i obejmuje:  Przechowywanie żywności  Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów

 Egzamin odbywa się pod koniec pierwszego semestru klasy czwartej i obejmuje:  Planowanie i ocena żywienia  Organizowanie produkcji gastronomiczne  Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych