Zawody gastronomiczne TECHNIKUM Technik żywienia i usług gastronomicznych 4 lata nauki ZSZ Kucharz – 3 lata nauki
i usług gastronomicznych Technik żywienia i usług gastronomicznych 4 lata nauki
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH Sporządza potrawy i napoje Organizuje żywienie i usługi gastronomiczne Przechowuje żywność Planuje i ocenia żywienie Sporządza i ekspediuje potrawy i napoje Organizuje produkcję gastronomiczną Planuje i wykonuje usługi gastronomiczne
Kucharz Zasadnicza Szkoła zawodowa – 3 lata nauki
Sporządza potrawy i napoje KUCHARZ Sporządza potrawy i napoje Przechowuje żywność Sporządza i ekspediuje potrawy i napoje
Cechy osobowości: estetyczność; staranność; dokładność; pilność; komunikatywność; punktualność; cierpliwość
Predyspozycje: dobra koordynacja ruchowo-wzrokowa refleks koncentracja podzielność uwagi spostrzegawczość systematyczność odpowiedzialność za stan zdrowia konsumentów wrażliwość
Zajęcia w pracowniach gastronomicznych i nie tylko…
Zapraszamy!
Smacznego!