„Trzymaj Formę!” 2007/2008 Jolanta Popiołek Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Elblągu.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
PROGRAM EDUKACYJNY „Trzymaj formę!”
Advertisements

Sekcja Promocji Zdrowia
VII edycja programu edukacyjnego pt. „Trzymaj Formę!”
Konkursu wiedzy o zdrowym stylu życia „Trzymaj Formę!”
klasy 3a,b,c miały dwugodzinne spotkanie z wójtem gminy Nawojowa dr inż. Stanisławem Kiełbasą, na którym głównie poruszany był temat ekologii.
Szkolny program profilaktyczny „Trzymaj formę”
Trzymaj Formę Przebieg III edycji w roku szkolnym 2008/2009 Zaproszenie do realizacji programu przyjęło: Zaproszenie do realizacji programu przyjęło: 53.
Młodszy asystent Sekcji Promocji Zdrowia
Sekcja Promocji Zdrowia i Oświaty Zdrowotnej
ZAŁOŻENIA REALIZACJI IV EDYCJI PROGRAMU EDUKACYJNEGO
Ramowe założenia realizacji programu pt.
TRZYMAJ FORMĘ Program edukacyjny.
PROJEKT REALIZOWANY w Gminnym Zespole Szkół im
w Salezjańskim Gimnazjum Niepublicznym
PROGRAM EDUKACYJNY „TRZYMAJ FORMĘ” ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 1
Galeria zdjęć Projekt edukacyjny „Wiem, co jem” realizowany w ramach
PROJEKT TRZYMAJ FORMĘ realizowany w roku szkolnym 2006/2007 w Zespole Szkół Ogólnokształcących Nr 4 im. C. K. Norwida w Olsztynie Gimnazjum Nr 8 w Olsztynie.
Założenia programu edukacyjnego
Prezentacja działań z zakresu promocji zdrowia w Szkole Podstawowej nr 88 w Poznaniu w roku 2008 Poznań, styczeń 2009 r.
KATARZYNA KONCEWICZ KRYSTYNA POKOJOWCZYK ANNA REJMAN
Projekt ROZWÓJ PRZEZ KOMPETENCJE jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał
PROJEKT EDUKACYJNY realizowany w ramach Kampanii społecznej
Publiczna Szkoła Podstawowa nr 14 w Opolu jest mocno zaangażowana w procesie edukacji zdrowotnej i w związku z powyższym przeprowadzone zostały liczne.
Opracowała Agnieszka Balcerak
Ogólnopolska Akcja Ministra Edukacji Narodowej „Ćwiczyć każdy może”
„Trzymaj Formę!” To program edukacyjny promujący zdrowy styl życia oparty na prawidłowym odżywianiu i aktywności fizycznej. Odżywianie jest jednym z istotniejszych.
Rok szkolny 2011/2012.
Realizacja Programu Trzymaj Formę! w roku szkolnym 2007/2008
Realizacja Programu Trzymaj Formę! w roku szkolnym 2007/2008
„TRZYMAJ FORMĘ!” Opracowanie: Joanna Kowalska
Młodszy asystent PSSE Ostróda PZiOZ mgr Anna Skiba
W GIMNAZJUM NR 1 W SROKOWIE W ROKU SZKOLNYM 2007/2008
Realizacja II edycji programu „Trzymaj Formę” w powiecie gołdapskim.
PROGRAM EDUKACYJNY „Trzymaj formę!”
„Kleszcz mały czy duży – nic dobrego nie wróży”
Z a p r a s z a m. Informacja z realizacji programu „TRZYMAJ FORMĘ” w roku szkolnym 2007/2008 w powiecie Kętrzyńskim PSSE w Kętrzynie.
PODSUMOWANIE II EDYCJI PROGRAMU „TRZYMAJ FORMĘ” w powiecie giżyckim
Podsumowanie realizacji programu „Trzymaj formę” w powiecie braniewskim roku szkolnym 2007/2008.
PROGRAM EDUKACYJNY „Trzymaj formę!”
PROGRAM EDUKACYJNY „Trzymaj formę!”
Podsumowanie II edycji programu „Trzymaj form ę !” (r. szk. 2007/2008) w powiecie oleckim Opracowanie: mgr Emilia Naruszewicz Promocja Zdrowia i Oświata.
„Trzymaj Formę!” - dofinansowanie projektów -
Podsumowanie II edycji Programu edukacyjnego „ Trzymaj Formę” Działdowo, r. Jolanta Działak PSSE Działdowo.
Program edukacyjny „Trzymaj Formę” II edycja rok szkolny 2007/2008 Bogdan Wlizło Powiatowa Stacja Sanitarno- Epidemiologiczna w Ełku.
Gimnazjum nr 1 w Reszlu w roku szkolnym 2007/2008.
Program edukacyjny „Trzymaj formę”
„ JEDZ PYSZNIE, ZDROWO, A POCZUJESZ SI Ę CZADOWO” TYDZIE Ń ZDROWIA W SP 28 BYTOM
Źródłem energii oraz składników odżywczych dla ustroju człowieka jest żywność. To, co spożywamy ma znaczenie dla naszego zdrowia i życia: to wiedzą.
Dbamy o prawidłowe i zdrowe odżywianie oraz aktywność społeczną.
 w Gimnazjum nr 2 im. Zdzisława Krzyszkowiaka w Ostródzie 2013/2014.
SZKOŁA PROMUJĄCA ZDROWIE
Szkoła Promująca Zdrowie
W SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 4 IM. M. KOPERNIKA
Gimnazjum Publiczne w Zespole Placówek Oświatowych
SZKOŁA PODSTAWOWA IM. K. MAKUSZYŃSKIEGO W WIECHLICACH SZKOŁA PROMUJĄCA ZDROWIE ROK SZKOLNY 2013/2014.
ZINTEGROWANY PROGRAM DZIAŁAŃ Z ZAKRESU PROFILAKTYKI NADWAGI I OTYŁOŚCI ORAZ PROMOCJI ZDROWEGO ŻYWIENA DZIECI I MŁODZIEŻY.
DZIAŁANIA ZREALIZOWANE W RAMACH PROGRAMU EDUKACYJNEGO „BĄDŹMY ZDROWI- WIĘMY WIĘC DZIAŁAMY ” „WIEM, CO JEM” (ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 1) Celem programu była:
Sekcj a Oświaty Zdrowotnej i Promocji Zdrowia PSSE - Chełm Założenia IX edycji programu edukacyjnego „Trzymaj Formę!”.
Sekcj a Oświaty Zdrowotnej i Promocji Zdrowia PSSE - Chełm Założenia X edycji programu edukacyjnego „Trzymaj Formę!”.
Ulotka o treści ekologicznej - prace uczniów Międzyszkolny Konkurs Ekologiczno-Profilaktyczny w Publicznym Gimnazjum nr 1 Kędzierzyn-Koźle 2015.
Szkoła Podstawowa im. Piotra Wysockiego w Dropiu.
Program edukacyjny „Trzymaj Formę!” Oddział Promocji Zdrowia i Oświaty Zdrowotnej WSSE Gorzów Wlkp.
Trzymaj Formę!-II edycja Zofia LIPKA – koordynator programu “Trzymaj Formę!”
Szkoła Podstawowa nr 2 im. Wł. Broniewskiego w Kościanie rok szkolny 2011/2012.
XXIII Liceum Ogólnokształcące im. Nauczycieli Tajnego Nauczania w Lublinie SZKOŁA PROMUJĄCA ZDROWIE.
XI edycja programu Trzymaj Formę!
Szkoła Sportowych Talentów
Podsumowanie XI edycji programu „Trzymaj Formę
Otyłość jest jednym z większych wyzwań globalnych XXI wieku
Magdalena Kaproń Wojewódzki Koordynator Programu
Zapis prezentacji:

„Trzymaj Formę!” 2007/2008 Jolanta Popiołek Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Elblągu

REALIZACJA PROGRAMU W POWIECIE ELBLĄSKIM 6 (668 uczniów)‏ 4 (555 uczniów)‏ 4 (594 uczniów)‏ realizujące program od III edycji realizujące program od II edycji realizujące program od I edycji Gimnazja 8 (610 uczniów)‏ 9 (3031 uczniów)‏ 13 (3066 uczniów)‏ realizujące program od III edycji realizujące program od II edycji realizujące program od I edycji Szkoły podstawowe

„Trzymaj Formę!” Koordynatorzy programu 9 nauczycieli biologii 3 nauczycieli w- f 1 nauczyciel chemii 1 kierownik świetlicy 3 pielęgniarki środowiska szkolnego

„Trzymaj Formę!” Najczęściej podejmowane działania w ramach programu: Pokazy ćwiczeń korygujących mięśnie brzucha, ujędrniające pośladki akcja całoroczna Nowakowo – Marchewkowo – co czwartek uczniowie na dużej przerwie jedzą marchewkę lub jabłko przygotowanie posiłków z produktów ekologicznych

„Trzymaj Formę!” nauka mierzenia ciśnienia ćwiczenia gimnastyczne demonstrowane przez nauczyciela w-f i pielęgniarkę szkolną pokazy ćwiczeń w trakcie trwania „Tygodnia dla zdrowia”, poprzedzające test sprawnościowy uczniów

„Trzymaj Formę!” przyrządzanie potraw obliczanie własnego BMI przygotowanie kanapek – podczas „Festiwalu kanapek” festyn sportowo rekreacyjny – pokaz ćwiczeń wizyta w sklepie ze zdrową żywnością zajęcia gimnastyczne dla otyłych

„Trzymaj Formę!” Projekty opracowane przez szkoły Gimnazjum 7 trzyma formę – Gimnazjum Nr 7 ul. Lotnicza 12 Elbląg Znaczenie racjonalnego odżywiania dla zdrowia. Rola ruchu w prawidłowej przemianie materii. – Gimnazjum Nr 1 ul. Jagiełły 30 Pasłęk Prawidłowe odżywianie a rozwój dziecka – Szkoła Podstawowa Nr 19 ul. Urocza 4 Elbląg

Laureaci Międzyszkolnego Konkursu Wiedzy „Wiem co jem” – powiat elbląski Laureaci Międzyszkolnego Konkursu Wiedzy „Wiem co jem” Szkoły gimnazjalne Patrycja Baran Gimnazjum Nr 2 w Elblągu Julia Nieżurawska Gimnazjum Nr 2 w Elblągu Sylwia Andrzejewska Gimnazjum Nr 2 w Elblągu mgr Jol anta Elbląg, dnia r. Laureaci Międzyszkolnego Konkursu Wiedzy „Wiem co jem” Szkoły podstawowe Kinga Ostrowska Szkoła Podstawowa Nr 19 w Elblągu Nicola Łazuka Szkoła Podstawowa Nr 19 w Elblągu Adriana Stępień Szkoła Podstawowa Nr 19 w Elblągu mgr Jol \\ anta Elbląg, dnia r.

Międzyszkolny Konkurs Wiedzy „Wiem co jem” W konkursie uczestniczyło 25 uczniów z 4 szkół podstawowych 4 szkół gimnazjalnych Nagrody zostały ufundowane przez Wydział Spraw Społecznych Urzędu Miejskiego w Elblągu

„Trzymaj Formę!” Dnia r. w Zespole Szkół Ekonomicznych w Elblągu odbyło się szkolenie właścicieli i pracowników sklepików szkolnych. Na szkolenie zostali zaproszeni właściciele i pracownicy z 21 sklepików szkolnych – uczestniczyło 10 osób.

„Trzymaj Formę!” Tematy szkolenia: Założenia programu edukacyjnego „Trzymaj formę” Wymagania higieniczno sanitarne w sklepikach szkolnych Dobrowolny system znakowania wartością odżywczą GDA Uczestnicy szkolenia otrzymali ulotkę 5 kroków do zdrowej żywności i listę produktów zalecanych do rozszerzenia asortymentu w sklepikach szkolnych