Hotel zum Schiff MEERSBURG

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Wymiana doświadczeń w zakładzie pracy.
Advertisements

Jedzenie w Hiszpanii.
Nakrywanie do stołu Nakrycia stołowe
Nakrywanie do stołu Serwetki
Servicearten Sposoby serwowania -
Technikum im. Karola Wojtyły w Sułkowicach
Organizacja spotkań i przyjmowanie delegacji
Temat: Organizacja Spotkań i Przyjmowanie Delegacji
TECHNIKI AUTOPREZENTACJI I WYSTĄPIEŃ PUBLICZNYCH
Wprowadzenie do Areny. Zadanie domowe nr 5
Dr inż. Bożena Mielczarek Wprowadzenie do Areny. Zadanie domowe nr 5.
Stara Karczma państwa Skoczylas w Chocianowicach
Kuchnia francuska.
Spis treści: Francuski system obsługi
Bar u Jadzi.
KILKA SŁÓW O ZAWODZIE KELNERA.
Dom Dziennikarza Centrum Prasowe Foksal
Zespół Szkół w Olsztynku im. K.C. Mrongowiusza
W kierunku podnoszenia kwalifikacji zawodowych – konferencja podsumowująca kampanię Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego.
Francja.
Kuchnia amerykańska.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz
Jak ? I co? – jedzenie w starożytnym Rzymie
INSTYTUCJA WYSYŁAJĄCA: INSTYTUCJA ODBIERAJĄCA: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Somoninie im. Józefa Wybickiego Somonino ul. Wolności 39 Koordynator.
Technik Hotelarstwa Cechy człowieka, pożądane w pracy hotelarza pięknie ilustrują słowa Janusza Korczaka: ,,Być człowiekiem znaczy posiadać kryształową.
Staż zawodowy w Wielkiej Brytanii Londyn
usług gastronomicznych
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
STAŻ ZAWODOWY W NIEMCZECH – OSTSEEBAD BAABE
Praktyki zawodowe w Baabe Rügen w Niemczech 
Fϋssen Miejsce pracy Kuchnia Restauracja/ Bar.
TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH.
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
LONDYN  Praktyka zawodowa trwała od r do r  W praktykach w Anglii uczestniczyło 15 uczniów oraz 2 opiekunów.
Holiday Inn Elstree – czyli gastronomia hotelowa od kuchni
Zespół Szkół im. Konstytucji 3 Maja w Iławie
Standard obsługi to podstawa sukcesu Prezentacja: Daria Bosek i Damian Pławski Projekt numer: ESF – 1 – PL1 – LEO01 – „Uczniowie z Malborka.
Praktyki zawodowe w Londynie r.
HOTEL 55 – relaks FENG SHUI Prezentacja: Joanna Przybysz, Agata Moszczyńska Projekt: „Staże i praktyki zagraniczne dla osób kształcących się i szkolących.
Equity Point London - RAJ DLA TURYSTY W SAMYM SERCU LONDYNU JULITA JÓŹWIAK Projekt numer: ESF – 1 – PL1 – LEO01 – „Uczniowie z Malborka wybierają.
Hotel Travelodge Tower Bridge*** - blisko historii
 Sprzątanie restauracji i tarasu przed hotelem, jachtów, beauty,  Utrzymywanie czystości na piętrach,  Sprzątanie pokoi, saun,  Uzupełnianie.
Kipfenberg-Grösdorf.. Praktykę zawodową odbyłyśmy w terminie r. w hotelu Zum Blauen Hecht w Kipfenberg-Grösdorf.
ZAWÓD KELNER Szkoła – Zawód – Praca.
Pracownik pomocniczy obsługi hotelowej – mój wybrany zawód
Rodzaje śniadań Martyna Voigt 3H2.
WESELE NOWA BOCHNIA. RESTAURACJA ANTYCZNA Niepowtarzalne, luksusowe wnętrze, pełne pięknych, historycznych przedmiotów. Szef Kuchni potrafi zaspokoić.
Hotel Brauhaus Zum Löwen & Mirage Hotel Joanna Mądrzyk Anna Kramarczyk Mühlhausen, –
to wyjątkowe chwile, na które czeka każdy.
Profesja Centrum Kształcenia Kadr Hotelarstwo Rok I, Semestr II Wrocław 2010.
Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego1 Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach.
Platinium Club & Restaurant Platinium Club to najsłynniejsze miejsce klubowej Warszawy, zlokalizowane w oryginalnej XIX wiecznej kamienicy w ścisłym centrum.
Praktyki zawodowe odbywały się od 8 kwietnia do 5 maja w hotelu Rennsteig w Masserbergu.
„Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie europejskim!” „Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie.
Lindau im Bodensee Termin praktyki: – Aleksandra Wójtowicz Nikola Flor.
Kipfenberg-Grösdorf.. Praca na stanowisku służby pięter: Główne zajęcia to: Ścieranie kurzy Ścielenie łóżek Mycie okien Odkurzanie jednostek mieszkalnych.
Praktyka w Binz 2009 uczniów Technikum Gastronomiczno-Hotelarskiego.
 Sprzątanie restauracji i tarasu przed hotelem, jachtów, beauty,  Utrzymywanie czystości na piętrach,  Sprzątanie pokoi, saun,  Uzupełnianie mydła,
Staż zawodowy w Niemczech Norderney 2011 Izabela Struska kl.4ht I Klaudia Czajkowska kl. 4ct.
STAŻ ZAWODOWY W NIEMCZECH – OSTSEEBAD BAABE. ACÁ Hotel Mönchgut w Baabe W hotelu ACÁ byłyśmy od dnia do dnia r.
„Mój zawód na europejskim rynku pracy - jakie mam szanse?”
Program UE nr PL LEO LEONADRO da VINCI MŁODZIEŻ ZESPÓŁU SZKÓŁ CENTRUM KSZTAŁCENIA ROLNICZEGO W NAKLE ŚLĄSKIM NA CYPRZE 2012 'Doskonalenie.
„Wiedza teoretyczna to nie wszystko
Staż zawodowy w Niemczech
My i nasze zakłady Berlin 2016/2017.
Staż Flair-Hotel Reichsküchenmeister w Rothenburg ob der Tauber
Staż zawodowy w Niemczech 2013.
PRZYJĘCIE URODZINOWE SAVOIR-VIVRE
Jedzenie w Hiszpanii.
Zapis prezentacji:

Hotel zum Schiff MEERSBURG

Meersburg

Mój staż trwał od 1 kwietnia do 30 czerwca 2016 roku Mój staż trwał od 1 kwietnia do 30 czerwca 2016 roku. Zapraszam do obejrzenia mojej relacji Paulina Jeleniewska; 4bt

Praca w kuchni Pracę zazwyczaj zaczynałam o godzinie 10:00, a kończyłym o 18:00. Praca w pierwszym miesiącu polegała na drobnych pomocach kucharzom. Praca na stanowiskach z sałatkami i deserami.

Kuchnia właściwa

Stanowisko sałatkowe i deserowe

Pomoc w przygotowaniu obiadu dla licznych grup

Przygotowałyśmy również polskie dania

Kucharze

Podawanie gościom kawy Sprzątanie stolików i nakrywanie nową zastawą Obsługa śniadań Podawanie gościom kawy Sprzątanie stolików i nakrywanie nową zastawą Uzupełnianie bufetu Sprzątanie sal

Sala, w której organizowano imprezy i przyjmowano różne grupy.

Bar dla gości

Praca za barem Sporządzanie napojów zimnych i gorących oraz drinków Nalewanie piwa Nakładanie ciast Polerowanie sztućców oraz szkła Uzupełnianie i sprzątanie baru Składanie serwetek

Kelnerzy