JADŁOSPISY DLA 10 LATKA Wykonali uczniowie klasy IV-VI.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Powiedz mi co jesz, a powiem Ci kim jesteś
Advertisements

Dzień ucznia w Polsce i w Wielkiej Brytanii.
Powiedz mi co jesz, a powiem ci kim jesteś!
Książeczka Kulinarna dla Nastolatka
Grupa III – Dziennik pokładowy
Opracowała: Katarzyna Skałubińska Klasa III b
Dane INFORMACYJNE Nazwa szkoły: Publiczne Gimnazjum w Bielicach
TYGODNIOWY JADLOSPIS DLA OSOBY W WIEKU LAT ;)
Zdrowe odżywianie.
Projekt ROZWÓJ PRZEZ KOMPETENCJE jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLAKA
Zwyczaje żywienia w Polsce i w różnych krajach europejskich
jechać do kino teatr restauracja kawiarnia praca szkoła dom Londyn Sopot Gdynia Gdańsk Rzym.
„KALORIE W JEDZENIU” Adrianna Machelska Roksana Zwolińska
Zdrowa dieta Europejczyka
Amerykańskie jedzenie
ZDROWE ODŻYWIANIE.
Ekologia – Hit czy kit ?. Dnia o godz w naszej szkole (sala nr 47) odbędzie się debata pt.,,Ekologia hit czy kit. Chcemy porozmawiać
KUCHNIA HAWAJSKA.
Węgiel W Produktach….
Prawidłowa dieta i odżywianie nastolatków
Zasady żywienia dzieci i młodzieży
Zwyczaje żywieniowe w Polsce i w wybranych krajach europejskich
Projekt edukacyjny „Zdrowe żywienie”
Pizzeria „Caro” ul. Damrota 5 44 –145 Pilchowice tel
ZASADY ZDROWEGO ODŻYWIANIA
Red Baron Hotel & Restauracja
zdrowe odżywianie nastolatka
Piramida. Piramida Jadłospis dzienny Posiłek Co jemy? śniadanie II śniadanie obiad podwieczorek kolacja.
Jadłospis Tygodnia Wykonane przez: Rakso9.
ŻYWIENIE DZIECI W WIEKU PRZEDSZKOLNYM
American Food.
Śniadanie daje moc! Jeśli oczywiście jest właściwie zrobione. ;)
Czy wiesz, co jesz?. Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne naszego organizmu:
Z każdym rokiem wzrasta popularność produktów typu fast food. Główną przyczyną takiego zjawiska jest szybki tryb życia i brak czasu na przygotowanie sobie.
Skąd pomysł na projekt? Obserwując sposób odżywiania się naszej młodzieży stwierdziłam, że tematowi racjonalnego odżywiania należy poświęcić więcej uwagi.
Odżywcze śniadanie - 5 przepisów "Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi" - to nie tylko przysłowie, śniadanie.
Zdrowe odżywianie to codzienność. Osoby z nadwagą mogą schudnąć, Osoby, które mają złe oceny na lekcji WF, mogą podnieść się, gdy tylko będą regularnie.
Przepis na zdrowie. Na początek zasady 1. Jedz posiłki regularnie co najmniej Dbaj o różnorodność spożywanych produktów. 3. Spożywaj codziennie.
JADŁOSPIS GIMNAZJALISTY. ŚNIADANIE-365 kcal Składniki śniadania, a występujące w nich witaminy i pierwiastki : -mleko : witamina D, wapń i żelazo, witamina.
Dobór i kaloryczność produktów. 1 porcja produktów zbożowych to: - 1 kromka chleba - 1 mała bułka - ½ dużej bułki (np. Grahamka) - ½ szklanki ugotowanego.
Kuchnia Wielkiej Brytanii Natalia Majda. Kuchnia brytyjska nie ma najlepszej opinii w świecie. Nie można jej zaliczyć do szczególnie wykwintnych czy zdrowych.
III LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IM. MIKOŁAJA KOPERNIKA W KALISZU Projekt uczennic klasy 2G SALADVITA.
Delicious Food III LO im. C. K.Norwida Kielce. Nasza oferta Smaczne i zdrowe jedzenie Różnorodne i pożywne kanapki – dobre na przekąski i drugie śniadanie.
Mierzymy, liczymy, ważymy - w jaki sposób styl życia wpływa na nasze zdrowie. ROK SZKOLNY
Szkoła Podstawowa nr 29 ‘’SZKOŁA MYŚLENIA” Sałatki - wersja w j.polskim.
Małopolska – kraina historyczna Polski, obejmująca obecnie południowo- wschodnią część kraju, w górnym i częściowo środkowym dorzeczu Wisły oraz w dorzeczu.
Ankieta na temat odżywiania się i uprawianej aktywności fizycznej uczniów naszej szkoły.
Stosowanie wymienników węglowodanowych w leczeniu cukrzycy.
Opracował: Kacper Kancik kl. V e 1. SMACZNIE I ZDROWO 2.
Patryk Grygierzec i Szymon Kwadrans Id  13-latek powinien dziennie spożywać od 2000 do 2500 kcal.
Piramida żywieniowa przedstawia prawidłowy sposób odżywiania. Na samym dole piramidy są produkty, których należy spożywać najwięcej, a na górze –najmniej.
Konkurs kulinarny Sałatka owocowa. Kucharze z Przedszkola nr 17: Grupa „Muchomorki”
Od ż ywiamy si ę zdrowo. Piramida ż ywienia PIRAMIDA ŻYWIENIA.
Klaudia: - lat 28, - waga 51 kg, - wzrost 168 cm, - jest alergikiem, - nie toleruje białek zwierzęcych w związku z tym jest wegetarianką, - instruktorka.
Śniadanie jest posiłkiem, na który bezwzględnie powinniśmy mieć czas każdego dnia. Zasada ta dotyczy zarówno dzieci jak i dorosłych. Podstawowym celem.
Zmiana nawyków żywieniowych
Jedzenie.
Menu – PONIEDZIAŁEK WTOREK ŚRODA
Zmień złe nawyki na lepsze zamienniki.
Lekcja r. Temat: Jednostki masy używane przy ważeniu.
Święta w Irlandii.
DLACZEGO WARTO ZDROWO SIĘ ODŻYWIAĆ?
OBIAD dla uczestników szkolenia
Tradycyjne potrawy Chorwackie 
Ramowy rozkład dnia: DZIECI STARSZE
Dlaczego śniadania są takie ważne?
Zacznij zdrowo jeść i bądź aktywny! – wygrasz zdrowie!
Cel projektu Klasy, biorą udział w projekcie – zdobywają
Cucina Italiana (kuchnia Włoska)
Zapis prezentacji:

JADŁOSPISY DLA 10 LATKA Wykonali uczniowie klasy IV-VI

Autor: David Barteczko

JADŁOSPIS DLA 10 LATKA śniadanie - chleb z masłem, pomidorem, sałatą, serem topionym Drugie śniadanie: sałatka z truskawkami, borówkami, malinami, bananami Obiad- zupa pomidorowa ,ziemniaki, udko z kurczaka marchewka z groszkiem, sos, kompot malinowy Podwieczorek: jogurt naturalny z płatkami owsianymi Kolacja: herbata, chleb razowy, szynka Autor: Liliana Pakoca

Dziękujemy za uwagę! Wykonali uczniowie klas IV-VI