Patryk Grygierzec i Szymon Kwadrans Id  13-latek powinien dziennie spożywać od 2000 do 2500 kcal.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Powiedz mi co jesz, a powiem Ci kim jesteś
Advertisements

TYGODNIOWY JADLOSPIS DLA OSOBY W WIEKU LAT ;)
Żywienie w sporcie.
Projekt edukacyjny „Zdrowe żywienie”
ŚNIADANIOWE SMAKOŁYKI Prezentacja zdrowych nawyków żywieniowych oraz przygotowań do Dnia Zdrowego Śniadania w Zespole Szkół nr 9 w Jastrzębiu-Zdroju.
Jabłka , pomidory , gruszki , ogórki ……
Ś NIADANIE DAJE MOC W dniu 8 listopada 2011 roku uczniowie klasy pierwszej ze Szkoły Podstawowej w Wysocinie uczestniczyli w akcji edukacyjnej pod hasłem.
Jadłospis Tygodnia Wykonane przez: Rakso9.
American Food.
Nie zapominaj o napojach, szczególnie o wodzie!
Carl Warner ( ur w Liverpoolu) jest brytyjskim fotografem. Nazywany też „Peacasso", "Salvador Deli", "Caraveggio". Autor serii zdjęć krajobrazów,
Jak si ę zdrowo od ż ywia ć.  Najwa ż niejszym celem zdrowego ż ywienia jest dostarczanie organizmowi wszystkich sk ł adników od ż ywczych w odpowiednich.
Kuchnia średniowieczna Kroniki opisują kuchnię polską jako obfitą, ciężką, korzenną z dużą ilością mięsa i kasz. Dawna kuchnia polska opierała się na.
Czy wiesz, co jesz?. Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne naszego organizmu:
WARZYWA I WITAMINY.
Z każdym rokiem wzrasta popularność produktów typu fast food. Główną przyczyną takiego zjawiska jest szybki tryb życia i brak czasu na przygotowanie sobie.
KUCHNIA BAWARSKA Jarosław Szawala.
PORADNIK 10 wskazówek dla dzieci dotyczących zdrowego trybu życia.
Sprawozdanie z udziału Przedszkola Miejskiego nr 22 w projekcie „Dbajmy o lubuskie dla nas i dla przyszłości” w ramach Programu „Szkoły dla Ekorozwoju”
Natalia – MAZUREK WIELKANOCNY NATALIA ADAMCZAK Mazurek wielkanocny wg przepisu Babci Zosi Składniki: Ciasto kruche: 3 szklanki mąki wrocławskiej, 1 całe.
5 porcji warzyw, owoców lub soku Podsumowanie kampanii Konferencja prasowa Warszawa, 6 maja 2014.
Číslo přílohy: VY_32_INOVACE_19_ Zdrowy styl życia Autor: Mgr.Beata Tomanek Předmět: Přírodověda Třída: 5.třída Šablona projektu: III/2 Inovace a zkvalitnění.
PYT. 1 CZY PRZED LEKCJAMI ZJADASZ W DOMU I Ś NIADANIE Jedynie 44% badanych uczniów zawsze zjada w domu śniadanie, a przecież wiadomo, że jest to najważniejszy.
„Zdrowe odżywianie na Lubelszczyźnie – czytanie ze zrozumieniem”
By M. Matyasik WNoŻi Ż Żywienie niemowląt i dzieci Magdalena Człapka-Matyasik, dr inż Katedra Higieny Żywienia Człowieka, Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu,
Zdrowe odżywianie to codzienność. Osoby z nadwagą mogą schudnąć, Osoby, które mają złe oceny na lekcji WF, mogą podnieść się, gdy tylko będą regularnie.
Przepis na zdrowie. Na początek zasady 1. Jedz posiłki regularnie co najmniej Dbaj o różnorodność spożywanych produktów. 3. Spożywaj codziennie.
KUCHNIA NIEMIECKA SZNYCEL WIEDE Ń SKI Składniki (4 porcje): 4 kotlety cielęce sól mąka 1 jajko, roztrzepane wraz z 2 łyżkami mleka lub wody sucha bułka.
„Z BOŻA ZJADAMY ENERGIĘ Z NICH MAMY ” SPRAWOZDANIE Z REALIZACJI AKCJI W P RZEDSZKOLU M IEJSKIM NR 22 IM. „T ĘCZOWE P RZEDSZKOLE ” W G ORZOWIE W LKP.
JADŁOSPIS GIMNAZJALISTY. ŚNIADANIE-365 kcal Składniki śniadania, a występujące w nich witaminy i pierwiastki : -mleko : witamina D, wapń i żelazo, witamina.
Zbilansowana dieta w zachowaniu zdrowia mgr inż. Hanna Dziewiecka.
 Przygotowanie zakwasu Składniki :  400 g mąki żytniej (razowej lub zwykłej)  400 g letniej wody Przygotowanie : W słoiku wymieszać ze sobą 100 g maki.
SP SZKODNA ZAPRASZAMY NA POKAZ SLAJDÓW. To my ! Drużyna „ Zdrowe Warzywa” - członkowie Klasowego Klubu Śniadanie Daje Moc. Nasza drużyna liczy 9 osób,
„GDYBYŚMY MOGLI DAĆ KAŻDEMU WŁAŚCIWĄ ILOŚĆ POŻYWIENIA I ĆWICZEŃ FIZYCZNYCH NIE ZA DUŻO, NIE ZA MAŁO, TO BYLIBYŚMY NA BEZPIECZNEJ DRODZE DO ZDROWIA”. Hipokrates.
II Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Żeromskiego MINIPRZEDSIĘBIORSTWO „HandY” Healthy and Yummy Tomaszów Mazowiecki.
TUSCAN TASTES. OMELETTE WITH ZUCCHINI SKŁADNIKI- INGREDIENTS 1 DUŻA CUKINIA - 1 LARGE ZUCCHINI 3 JAJA – 3 EGGS 2-3 ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK SPOONS OF.
Dobór i kaloryczność produktów. 1 porcja produktów zbożowych to: - 1 kromka chleba - 1 mała bułka - ½ dużej bułki (np. Grahamka) - ½ szklanki ugotowanego.
AHA Scientific Position: „Dietary Guidelines for Healthy Children” Stanowisko Naukowe Amerykańskiego Towarzystwa Kardiologicznego „Zalecenia żywieniowe.
CZAS NA ZDROWIE ! Młodzieżowe Miniprzedsiębiorstwo V LO im. JPII Znajdziesz nas na
WARZYWA SMACZNE I ZDROWE.  Pomaga wyostrzyć wzrok, w krótkim czasie poprawia koloryt cery, reguluje prace żołądka.  Zawiera witaminy A, B1, B2, PP i.
Kuchnia Wielkiej Brytanii Natalia Majda. Kuchnia brytyjska nie ma najlepszej opinii w świecie. Nie można jej zaliczyć do szczególnie wykwintnych czy zdrowych.
SELEKTYWNA ZBIÓRKA ODPADÓW czyli BURKA rady na odpady.
Mierzymy, liczymy, ważymy - w jaki sposób styl życia wpływa na nasze zdrowie. ROK SZKOLNY
KSIĄŻKA KUCHARSKA Szkoła Podstawowa nr 29 w projekcie ‘’SZKOŁA MYŚLENIA” przepisy różne - wersja w j. polskim.
Szkoła Podstawowa nr 29 ‘’SZKOŁA MYŚLENIA” Sałatki - wersja w j.polskim.
ŚNIADANIE – energia na cały dzień
Jedz warzywa i owoce ❣. Witaminy niezbędne do prawidłowego funkcjonowania Witamina A : -wzmaga wzrost i witalność, pomaga organizmowi eliminować infekcje,
Jestem tym,co jem Edukacyjny Projekt Uczniowski Gimnazjum im. prof. Stefana Myczkowskiego Rok szkolny 2015/2016.
Czas na zdrowie Szkoła Podstawowa Nr 4 w Łukowie.
Opracował: Kacper Kancik kl. V e 1. SMACZNIE I ZDROWO 2.
Zdrowe odżywianie jest dla prawidłowego rozwoju..
Ćwiczenia interaktywne dla uczniów w klasie I. INSTRUKCJA 1.By móc zaznaczać lub wpisywać odpowiedzi wybierz ikonkę wskaźnika i wybierz pióro lub naciśnij.
JADŁOSPISY DLA 10 LATKA Wykonali uczniowie klasy IV-VI.
Sprawozdanie z realizacji programu realizowanego w roku szkolnym 2015/2016 w klasach 0a, 0b.
Konkurs kulinarny Sałatka owocowa. Kucharze z Przedszkola nr 17: Grupa „Muchomorki”
Od ż ywiamy si ę zdrowo. Piramida ż ywienia PIRAMIDA ŻYWIENIA.
Śniadanie jest posiłkiem, na który bezwzględnie powinniśmy mieć czas każdego dnia. Zasada ta dotyczy zarówno dzieci jak i dorosłych. Podstawowym celem.
Aby dostarczyć organizmowi wszystkich potrzebnych składników odżywczych, nasze jedzenie powinno być różnorodne i urozmaicone. Niektóre pokarmy powinniśmy.
Zdrowa kanapka.
Zasady zdrowego żywienia
Kanapki w naszej szkole
Dlaczego śniadania są takie ważne?
Dżus-wyciskane soki substancje odżywcze zawarte w sokach ze świeżo wyciśniętych owoców organizm wchłania wciągu 15 minut co sprawia, że wypicie codziennie.
Zasady zdrowego odżywiania
Kali Orexi ~~ Smacznego :)
Cel projektu Klasy, biorą udział w projekcie – zdobywają
Książka Kucharska pt: Szlakiem kuchni polskiej
Książka kucharska Przygotowane posiłki zawierają
Mamo, Tato wolę wodę !!! Realizujemy wiele programów edukacyjnych, które nie tylko dostarczają wiedzy, ale przede wszystkim stwarzają możliwość podjęcia.
Zapis prezentacji:

Patryk Grygierzec i Szymon Kwadrans Id

 13-latek powinien dziennie spożywać od 2000 do 2500 kcal.

Kanapka + owoc. Godz Składniki: -Ciemny chleb(175kcal), -2 plastry szynki drobiowej(138kcal), -1liść sałaty lodowej(16kcal), -2plastry pomidora(15kcal), -1plaster sera(155kcal), -2plastry ogórka zielonego(10kcal), -mandarynka(27kcal).

Filety z kurczaka z warzywami. Godz Składniki: -filety z kurczaka(167kcal), -3 marchewki (96kcal), -100g groszku(34kcal), -100g kukurydzy(37kcal), -100g fasoli szparagowej(31kcal). -Brokuły(30kcal).

Koktajl. Godz Składniki: - 2 łodygi selera naciowego(26kcal) - 2jabłka(100kcal), - 2gruszki (116kcal) - sok z cytryny(29kcal) ml kefiru(33kcal)

Kanapki z pastą jajeczną.Godz Składniki: -chleba żytni(194kcal), -4 jajka(494kcal), -4 rzodkiewek(70kcal), -2 łyżki majonezu(148kcal), -szczypiorek(27kcal).