Działania promujące rolnictwo i przetwórstwo artykułów rolnych Toruń, maj 2016 r.Toruń, maj 2016 r.
Wsparcie wytwórców w rejestracji produktów na Liście Produktów Tradycyjnych - obecnie 67 produktów i potraw z Kujaw i Pomorza
Świąteczna szynka z kością Półgęsek Biała kiełbasa w słoiku Powidła śliwkowe z Doliny Dolnej Wisły
Kajmak Amoniaczki Podpiwek kujawski Piwo nakielskie jasne i ciemne
Ciastka Królewskie Poliwka
Przystąpienie Województwa Kujawsko-Pomorskiego do Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego (2010 r.) i utworzenie regionalnej sieci Dziedzictwo Kulinarne Kujawy i Pomorze obecnie 42 firmy członkowskie z Kujaw i Pomorza Zawarcie i realizacja Porozumienia o współpracy z województwem warmińsko-mazurskim i pomorskim nt. promocji żywności wysokiej jakości (sierpień 2013 r.)
Sieć regionalna Dziedzictwo Kulinarne Kujawy i Pomorze rozwija się dynamicznie; Produkty z logo sieci regionalnej można znaleźć na półkach wielu sklepów, przede wszystkim tych z tzw. zdrową żywnością; Produkty z logo stają się coraz bardziej rozpoznawalne dla klientów.