Kipfenberg-Grösdorf.. Praca na stanowisku służby pięter: Główne zajęcia to: Ścieranie kurzy Ścielenie łóżek Mycie okien Odkurzanie jednostek mieszkalnych.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Centrum Konferencyjno-Rekreacyjne
Advertisements

Krewetki po tajsku.
Nakrywanie do stołu Nakrycia stołowe
Nakrywanie do stołu Bielizna stołowa
Nakrywanie do stołu Serwetki
Materiałoznawstwo w zakresie obsługi
Servicearten Sposoby serwowania -
Technikum im. Karola Wojtyły w Sułkowicach
TECHNIKI AUTOPREZENTACJI I WYSTĄPIEŃ PUBLICZNYCH
Dr inż. Bożena Mielczarek
Menu.
Bar u Jadzi.
KILKA SŁÓW O ZAWODZIE KELNERA.
Program „Uczenie się przez całe życie”
Posiłki, w zależności od hotelu, mogą być serwowane do stolika lub być oferowane w formie bufetu, tzw. szwedzkiego stołu. Napoje serwowane do.
Zespół Szkół w Olsztynku im. K.C. Mrongowiusza
Program „Uczenie się przez całe życie” Projekt Mobilności Leonardo da Vinci 2010 Tytuł: „ Poprawa wizerunku hotelarza” nr projektu: PL1-LEO
PRZY RODZINNYM STOLE.
INSTYTUCJA WYSYŁAJĄCA: INSTYTUCJA ODBIERAJĄCA: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Somoninie im. Józefa Wybickiego Somonino ul. Wolności 39 Koordynator.
Biuro podróży „MAZUR TRAVEL” S.A.
„Organizacja przyjęć okolicznościowych – obsługa konsumenta”.
Staż zawodowy w Wielkiej Brytanii Londyn
Co spożywali polscy magnaci w okresie Baroku
usług gastronomicznych
Aktywa i Pasywa.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
STAŻ ZAWODOWY W NIEMCZECH – OSTSEEBAD BAABE
Praktyki zawodowe w Baabe Rügen w Niemczech 
Fϋssen Miejsce pracy Kuchnia Restauracja/ Bar.
LONDYN  Praktyka zawodowa trwała od r do r  W praktykach w Anglii uczestniczyło 15 uczniów oraz 2 opiekunów.
Holiday Inn Elstree – czyli gastronomia hotelowa od kuchni
Praktyki zawodowe w Londynie r.
HOTEL 55 – relaks FENG SHUI Prezentacja: Joanna Przybysz, Agata Moszczyńska Projekt: „Staże i praktyki zagraniczne dla osób kształcących się i szkolących.
Hotel Travelodge Tower Bridge*** - blisko historii
 Sprzątanie restauracji i tarasu przed hotelem, jachtów, beauty,  Utrzymywanie czystości na piętrach,  Sprzątanie pokoi, saun,  Uzupełnianie.
Kipfenberg-Grösdorf.. Praktykę zawodową odbyłyśmy w terminie r. w hotelu Zum Blauen Hecht w Kipfenberg-Grösdorf.
„Śniadanie daje moc” Uczniowie klasy II S.P im Marii Konopnickiej w Kościelnej Wsi wraz z rodzicami i wychowawcą.
Nauka w naszej szkole trwa 3 lata. obejmuje: -przedmioty ogólnokształcące, -przedmioty zawodowe, -język angielski zawodowy, -praktykę zawodową ( pracownik.
8 listopada 2011r. ~DZIEŃ ZDROWEGO ŚNIADANIA~ SZKOŁA PODSTAWOWA NR 23 W KALISZU.
Pamiętaliśmy o myciu rąk i fartuszkach.
Śniadanie daje moc Stowarzyszenie św. Celestyna Mikoszów,
ZAWÓD KELNER Szkoła – Zawód – Praca.
SPRAWOZDANIE Z GRANTU : ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY PRZY PUBLICZNEJ SZKOLE PODSTAWOWEJ W BRZOSTOWEJ GÓRZE.
ŚNIADANIE DAJE MOC ! Akcja zorganizowana przez Publiczną Szkołę Podstawową w Krępnej.
8 listopada 2012r. „DZIEŃ ZDROWEGO ŚNIADANIA”
Publiczna Szkoła Podstawowa im. Antoniego Gustawa Bema
Pracownik pomocniczy obsługi hotelowej – mój wybrany zawód
Rodzaje śniadań Martyna Voigt 3H2.
wykonała klasa III b pod kierunkiem wychowawcy Anny Worobiec
Śniadanie Daje Moc. Szkoła Podstawowa im. Gen. Józefa Wybickiego w Manieczkach klasa III b wychowawca: Edyta Wesołek.
Przedszkole Samorządowe nr 3 Skawina. * Założenia innowacji pedagogicznej: * W naszym przedszkolu promujemy zdrowy tryb życia, dzieciom wpajamy podstawy.
Hotel Brauhaus Zum Löwen & Mirage Hotel Joanna Mądrzyk Anna Kramarczyk Mühlhausen, –
Szanowni Państwo Mamy przyjemność przedstawić Państwu naszą nową ofertę dotyczącą wynajmu sal konferencyjno-bankietowych. Nasz obiekt jest Szanowni Państwo.
Profesja Centrum Kształcenia Kadr Hotelarstwo Rok I, Semestr II Wrocław 2010.
Praktyki zawodowe odbywały się od 8 kwietnia do 5 maja w hotelu Rennsteig w Masserbergu.
Wszystko o nakrywaniu do stołu
„Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie europejskim!” „Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie.
Lindau im Bodensee Termin praktyki: – Aleksandra Wójtowicz Nikola Flor.
Praktyka w Binz 2009 uczniów Technikum Gastronomiczno-Hotelarskiego.
 Sprzątanie restauracji i tarasu przed hotelem, jachtów, beauty,  Utrzymywanie czystości na piętrach,  Sprzątanie pokoi, saun,  Uzupełnianie mydła,
Staż zawodowy w Niemczech Norderney 2011 Izabela Struska kl.4ht I Klaudia Czajkowska kl. 4ct.
STAŻ ZAWODOWY W NIEMCZECH – OSTSEEBAD BAABE. ACÁ Hotel Mönchgut w Baabe W hotelu ACÁ byłyśmy od dnia do dnia r.
„Mój zawód na europejskim rynku pracy - jakie mam szanse?”
Program UE nr PL LEO LEONADRO da VINCI MŁODZIEŻ ZESPÓŁU SZKÓŁ CENTRUM KSZTAŁCENIA ROLNICZEGO W NAKLE ŚLĄSKIM NA CYPRZE 2012 'Doskonalenie.
Jednostki Mieszkalne w hotelarstwie:
„Wiedza teoretyczna to nie wszystko
My i nasze zakłady Berlin 2016/2017.
Hotel zum Schiff MEERSBURG
Staż zawodowy w Niemczech Agata Charlińska i Rafał Osypowicz
Miesięczne praktyki w Hiszpanii
Zapis prezentacji:

Kipfenberg-Grösdorf.

Praca na stanowisku służby pięter: Główne zajęcia to: Ścieranie kurzy Ścielenie łóżek Mycie okien Odkurzanie jednostek mieszkalnych i holu Mycie podłóg Uzupełnianie asortymentu Sprzątanie łazienek Sprzątanie klatki schodowej Mycie luster

Hotelowa restauracja serwuje doskonałe dania kuchni bawarskiej i smaczne przekąski, którymi przy sprzyjającej pogodzie można delektować się na tarasie. Na dobry początek dnia w obiekcie serwowane jest obfite śniadanie w formie bufetu.

Praca na kuchni W trakcie praktyki naszym głównym zadaniem była praca na kuchni, w której skład wchodziło: Przygotowywanie sałatek Pieczenie ciastek Robienie dekoracji do deserów i innych dań Przygotowywanie potraw Robienie deserów Sprzątaniu kuchni po zakończeniu pracy Zmywanie naczyń Mycie podłóg Sprzątanie chłodni Obróbka wstępna warzyw i owoców oraz obróbka wstępna i cieplna mięsa i ryb Obsługa ekspresu do kawy Obsługa pieca konwekcyjnego i zmywarki

Restauracja W czasie pracy na restauracji naszymi zajęciami było: Przygotowywanie bufetu śniadaniowego Zbieranie nakryć Dbanie o czystość stolików Prasowanie obrusów Dokładanie brakujących rzeczy do stołu szwedzkiego Polerowanie sztućców Rozkładanie naczyń Składanie serwetek

Podczas praktyki zajmowałyśmy się również przystrajaniem dużej sali bankietowej na imprezy okolicznościowe, prasowaniem obrusów i pokrowców na krzesła. Następnie rozkładaniem nakryć na stołach oraz układaniem elementów ozdobnych. Podczas imprez wcielałyśmy się w rolę kelnerki i obsługiwałyśmy gości. Zajmowałyśmy się również obsługą i organizacją przyjęć odbywających się na kręgielni.

Nasza praca

Czas wolny