Kipfenberg-Grösdorf.
Praca na stanowisku służby pięter: Główne zajęcia to: Ścieranie kurzy Ścielenie łóżek Mycie okien Odkurzanie jednostek mieszkalnych i holu Mycie podłóg Uzupełnianie asortymentu Sprzątanie łazienek Sprzątanie klatki schodowej Mycie luster
Hotelowa restauracja serwuje doskonałe dania kuchni bawarskiej i smaczne przekąski, którymi przy sprzyjającej pogodzie można delektować się na tarasie. Na dobry początek dnia w obiekcie serwowane jest obfite śniadanie w formie bufetu.
Praca na kuchni W trakcie praktyki naszym głównym zadaniem była praca na kuchni, w której skład wchodziło: Przygotowywanie sałatek Pieczenie ciastek Robienie dekoracji do deserów i innych dań Przygotowywanie potraw Robienie deserów Sprzątaniu kuchni po zakończeniu pracy Zmywanie naczyń Mycie podłóg Sprzątanie chłodni Obróbka wstępna warzyw i owoców oraz obróbka wstępna i cieplna mięsa i ryb Obsługa ekspresu do kawy Obsługa pieca konwekcyjnego i zmywarki
Restauracja W czasie pracy na restauracji naszymi zajęciami było: Przygotowywanie bufetu śniadaniowego Zbieranie nakryć Dbanie o czystość stolików Prasowanie obrusów Dokładanie brakujących rzeczy do stołu szwedzkiego Polerowanie sztućców Rozkładanie naczyń Składanie serwetek
Podczas praktyki zajmowałyśmy się również przystrajaniem dużej sali bankietowej na imprezy okolicznościowe, prasowaniem obrusów i pokrowców na krzesła. Następnie rozkładaniem nakryć na stołach oraz układaniem elementów ozdobnych. Podczas imprez wcielałyśmy się w rolę kelnerki i obsługiwałyśmy gości. Zajmowałyśmy się również obsługą i organizacją przyjęć odbywających się na kręgielni.
Nasza praca
Czas wolny