Katarzyna Cynowska Ewelina Pachocka-Sobczak.  Uczniowie klasy V Szkoły Podstawowej oraz III Przysposabiającej do Pracy w ramach wtorkowych zajęć w kuchni.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
WYJĄTKOWE ŚNIADANIE W Zespole Szkół Publicznych w Mrokowie W Zespole Szkół Publicznych w Mrokowie Zaprasza klasa Oa.
Advertisements

Apetyt na zdrowie Multimedialna książka kulinarna
TYTUŁ : SZKOŁA PRZYJAZNA ŻYWIENIU I AKTYWNOŚCI FIZYCZNEJ
Smakowita mapa Krakowa Dima A. Marina Z.. Gdzie znajduję się?
Pamiętaliśmy o myciu rąk i fartuszkach.
Rz ą dy w naszych klasach zacz ę ła sprawowa ć królowa Witamina, która przygotowała dla nas turniej rycerski. Zadania były trudne, ale dali ś my rad ę.
Przedstawiamy wspólne śniadanie uczniów z klasy II i III ze Szkoły Podstawowej nr 2 w Bukownie 7 listopada 2014 roku.
Jak si ę zdrowo od ż ywia ć.  Najwa ż niejszym celem zdrowego ż ywienia jest dostarczanie organizmowi wszystkich sk ł adników od ż ywczych w odpowiednich.
Kuchnia średniowieczna Kroniki opisują kuchnię polską jako obfitą, ciężką, korzenną z dużą ilością mięsa i kasz. Dawna kuchnia polska opierała się na.
Z każdym rokiem wzrasta popularność produktów typu fast food. Główną przyczyną takiego zjawiska jest szybki tryb życia i brak czasu na przygotowanie sobie.
 Ciekawostki o ziołach  Zadania  Ankiety naszych uczniów  Potrawy  Zioła w naszych okolicach ZAPRASZAMY.
Sprawozdanie z udziału Przedszkola Miejskiego nr 22 w projekcie „Dbajmy o lubuskie dla nas i dla przyszłości” w ramach Programu „Szkoły dla Ekorozwoju”
Projekt.  W projekcie uczestniczyli uczniowie klasy V.  Przygotowali przepisy na potrawy wigilijne przygotowywane w ich domach.  Ustalili listę zakupów.
„Zdrowe odżywianie na Lubelszczyźnie – czytanie ze zrozumieniem”
Zdrowe odżywianie to codzienność. Osoby z nadwagą mogą schudnąć, Osoby, które mają złe oceny na lekcji WF, mogą podnieść się, gdy tylko będą regularnie.
KUCHNIA NIEMIECKA SZNYCEL WIEDE Ń SKI Składniki (4 porcje): 4 kotlety cielęce sól mąka 1 jajko, roztrzepane wraz z 2 łyżkami mleka lub wody sucha bułka.
Harmonogram działań KANDYDATA do samorządowego gimnazjum w ramach elektronicznej rekrutacji na rok szkolny 2016/2017 Szkolenie dla Rodziców uczniów Szkoła.
„Z BOŻA ZJADAMY ENERGIĘ Z NICH MAMY ” SPRAWOZDANIE Z REALIZACJI AKCJI W P RZEDSZKOLU M IEJSKIM NR 22 IM. „T ĘCZOWE P RZEDSZKOLE ” W G ORZOWIE W LKP.
Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie europejskim!
Kucharz zajmuje się przyrządzaniem różnego rodzaju potraw, dań, itd. Od kilkunastu lat sztuka kulinarna przeżywa swoisty renesans. Często to nie sam lokal,
SP SZKODNA ZAPRASZAMY NA POKAZ SLAJDÓW. To my ! Drużyna „ Zdrowe Warzywa” - członkowie Klasowego Klubu Śniadanie Daje Moc. Nasza drużyna liczy 9 osób,
MULTIMEDIALNY SCENARIUSZ ZAJĘĆ. Edukacja: Poziom: Temat: Czas realizacji: matematyczna klasa I liczymy do 8 1 godz. lekcyjna.
Realizatorzy: uczniowie gimnazjum z klasy 1a, 1b, 2a i 2b Opiekun: nauczyciel chemii – Agata Kula.
CZAS NA ZDROWIE ! Młodzieżowe Miniprzedsiębiorstwo V LO im. JPII Znajdziesz nas na
Kuchnia Wielkiej Brytanii Natalia Majda. Kuchnia brytyjska nie ma najlepszej opinii w świecie. Nie można jej zaliczyć do szczególnie wykwintnych czy zdrowych.
Szkoła Podstawowa nr 3 im. majora Henryka Dobrzańskiego „HUBALA” Al. Harcerzy Zatorowców 6 91 – 144 Łódź (Teofilów) Telefon/fax (42)
III LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IM. MIKOŁAJA KOPERNIKA W KALISZU Projekt uczennic klasy 2G SALADVITA.
Dobre praktyki w Internecie. Ucz i ucz się z TIK:  korzystaj ze sprawdzonych źródeł;  korzystaj z multimedialnej bazy dydaktycznej szkoły na zajęciach.
MULTIMEDIALNY SCENARIUSZ ZAJĘĆ. Edukacja: Poziom: Temat: Czas realizacji: polonistyczna klasa I poznajemy litery 1 godz. lekcyjna.
„Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie europejskim!” Praktyki zawodowe w ramach programu :
W RAMACH EUROPEJSKIEGO KODEKSU WALKI Z RAKIEM Wykonała: Katarzyna Węglarz.
działa od września 2015r., spotykamy się raz w tygodniu na jednogodzinnych zajęciach, w jego skład wchodzą uczniowie Zasadniczej Szkoły Zawodowej Nr 1.
„ŚNIADANIE DAJE MOC” -wspólne przygotowanie i zjedzenie II śniadania w Szkole Podstawowej im. Stanisława Rosponda w Żyrowej klasa III.
M OJA SZKOŁA M OJA KLASA S ZKOŁA PODSTAWOWA W K SIĄŻU W IELKIM Anna Sych Klasa VI.
WYNIKI EWALUACJI WEWNĄTRZSZKOLNEJ ROK SZKOLNY
Op racowanie Bernarda Kowalska Spotkanie z pszczelarzem.
Czas na zdrowie Szkoła Podstawowa Nr 4 w Łukowie.
Edukacja skuteczna, przyjazna i nowoczesna Reforma systemu oświaty.
Opracował: Kacper Kancik kl. V e 1. SMACZNIE I ZDROWO 2.
Przecinki. Przecinek Przecinki w zdaniu mogą pełnić różne funkcje:  Rozdzielają zdania składowe;  Rozdzielają grupy takich samych wyrazów;  Działają.
Producent: PepsiCo Pojemność: 500ml Cena: 3,27 zł.
Typow ą portugalsk ą potraw ą jednogarnkow ą jest caldeirada. Jest to typowa potrawa rybna, a jej ostateczny sk ł ad zale ż y od pomys ł owo ś ci gospodyni.
ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY NR 1 PUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA NR 18 IM. KOMISJI EDUKACJI NARODOWEJ UL. OFIAR FIRLEJA RADOM ZSP nr 1 zaprasza na.
Szkoła Podstawowa nr 29 im. Jana Kochanowskiego 90 – 338 Łódź, ul. Przędzalniana 70 tel
Prezentacje uczniów klasy IIa Prezentacja uczniów klasy IIa,, W Krainie Zdrowia”
Liceum Ogólnokształcące nr III im. C.K. Norwida. Nasza firma zajmuję się wyrobem żywności przeznaczonej do sprzedaży w szkole. Głównie skupia się na deserach-
Od 7.30 do 8.30 dzieci schodzą się do przedszkola. W tym czasie swobodnie bawią się w dowolnych kącikach zabaw. Nauczyciel prowadzi z dziećmi rozmowy indywidualne.
Ul. Wierzbicka 81/83. W naszej szkole funkcjonuje stołówka szkolna z zapleczem kuchennym. Codziennie wydawane są dwudaniowe obiady.
Konkurs kulinarny Sałatka owocowa. Kucharze z Przedszkola nr 17: Grupa „Muchomorki”
Ul.T.Gajcego 7/ Łódź tel Szkoła Podstawowa nr 204 im. Stefana Kardynała Wyszyńskiego.
Paula Florczak. English cuisine - the art of cooking derived from England, forming part of a broader British cuisine.
"BEZPIECZNE PRZEDSZKOLE"
Zespół Szkół nr 6 im. Macieja Rataja w Ełku
Warsztaty kulinarne w grupie „Sówki”
Wartości odżywcze ziemniaka i jego wykorzystanie w diecie
Stowarzyszenie K.L.A.R. Kawcze
Wnioski z przeprowadzonej ankiety:
Nauczyciele języka francuskiego Iwona Lech Anna Waścińska
Kuchnia turecka.
Czy według Państwa potrzebne są w szkole zajęcia dodatkowe?
„Kulinarne babeczki _1” Wypiek ciast
Konkurs kulinarny „ Najlepsza i najsmaczniejsza sałatka”
JARZYNOWA ZABAWA W GRUPIE ISKIEREK
Kali Orexi ~~ Smacznego :)
Projekt, który zmienił naszą społeczność…
WYNIKI KLASYFIKACJI ROCZNEJ W KLASACH IV-VI SZKOŁY PODSTAWOWEJ
WYNIKI KLASYFIKACJI ROCZNEJ W KLASACH VII / VIII SZKOŁY PODSTAWOWEJ nr 150 i W KLASACH III GIMNAZJUM NR 86 ROK SZKOLNY 2018/2019.
Szkolny projekt realizowany w ramach Szkoły Promującej Zdrowie 25 – 29
KLASYFIKACJA ŚRÓDROCZNA UCZNIÓW edukacji wczesnoszkolnej
Zapis prezentacji:

Katarzyna Cynowska Ewelina Pachocka-Sobczak

 Uczniowie klasy V Szkoły Podstawowej oraz III Przysposabiającej do Pracy w ramach wtorkowych zajęć w kuchni dydaktycznej zdobywają podstawową wiedzę i umiejętności kulinarne.  Gotują sycące zupy. Kroją zdrowe sałatki warzywno-owocowe. Pieką pyszne babeczki oraz ciasteczka. Przygotowują dżemy, musy owocowe i inne desery.  Uczą się rozpoznawać składniki, przyprawy i przybory potrzebne do przygotowania potraw.  Opiekunowie:  Katarzyna Cynowska  Ewelina Pachocka-Sobczak