Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałWiktor Janowski Został zmieniony 9 lat temu
1
Portal uczestnika – rejestracja użytkowników
2
Portal uczestnika – logowanie
3
Portal uczestnika – wyszukiwanie
4
Eksperci Komisji Europejskiej – call for experts Eksperci w zakresie badań i innowacji w dowolnym obszarze naukowym lub technologicznym, posiadający stopień/tytuł naukowy nadany przez uczelnię wyższą, dysponujący czasem w celu wykonania krótko-terminowych zadań powierzonych przez KE w zakresie: Oceny wniosków projektowych Dokonania przeglądu realizowanych projektów badawczych i innowacyjnych Monitorowania postępów realizacji projektów, wyników, oddziaływania programów, doradztwa w zakresie nowych działań badawczych i innowacyjnych
5
Eksperci Komisji Europejskiej – portal uczestnika
6
Rejestracja ekspertów w portalu uczestnika Wskaźnik postępu Status Nawigacja Pomoc Eksperci wypełniają 6 sekcji w celu zarejestrowania profilu w systemie
7
Rejestracja ekspertów w portalu uczestnika Eksperci będą mieli dostęp do usług rejestracyjnych z 2 różnych lokalizacji: Eksperci chcący uczestniczyć w programach badawczych będą korzystać z portalu uczestnika Eksperci chcący uczestniczyć programach edukacyjnych, audiowizualnych i kulturowych będą korzystać ze strony EACEA Formularze są takie same dla wszystkich rejestrujących się ekspertów z niewielkimi różnicami w sekcji dot. ekspertyzy – różna struktura dla specjalistów w danej dziedzinie oraz wstępnie zdefiniowanych tematów. Program wybrany na pierwszej stronie determinuje drzewo wyboru zakresu ekspertyzy
8
Rejestracja ekspertów w portalu uczestnika Eksperci przekazują informację o instytucji, którą reprezentują i nr konta bankowego poprzez formularze on-line Eksperci podpisują umowy elektronicznie – uwierzytelnianie następuję poprzez logowanie do konta ECS Eksperci składają wniosek o płatność on-line po wykonaniu powierzonego im zadania Podpisanie umowy między KE i ekspertem odbywa się on-line
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.