Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
1
Wewnątrz przedszkolny konkurs kulinarny
W naszym przedszkolu dzieci dobrze wiedzą, że zdrowie gwarantuje ruch w połączeniu ze zbilansowaną dietą. Pani Małgosia każdego dnia dba o to, by posiłki dzieci miały odpowiednią ilość składników odżywczych. Nadszedł dzień, w którym dzieci przygotowały coś dla Pani Małgosi oraz pozostałej zbiorowości przedszkolnej:)
2
Dzieci kroiły...
3
Konsultowały...
4
Siekały...
5
Układały...
6
I pojawiły się efekty...
7
Pyszne, kolorowe...
8
Wszystkie bardzo zdrowe:)
9
Pani Małgosia ogłosiła wyniki:)
10
Wewnątrz przedszkolny konkurs Smacznie, zdrowo, kolorowo
1.Postanowienia ogólne: Konkurs organizowany jest na terenie Publicznego Przedszkola w Skórzewie dniach 12, 13, 14 III 2014 roku W konkursie biorą udział wszystkie grupy przedszkolne- dzieci w wieku od 4 do 7 lat. Konkurs polega na przygotowaniu przez całą grupę przedszkolną zdrowego posiłku dla dzieci. 2. Cele konkursu: zachęcenie dzieci do spożywania zdrowej żywności, rozwijanie pasji i zainteresowań kulinarnych dzieci, ukazanie radości, jaką daje możliwość wspólnego przygotowania i spożywania posiłku wdrażanie nawyków higienicznych podczas sporządzania i spożywania posiłku rozwijanie umiejętności samodzielnego posługiwania się sprzętem kuchennym ukazanie znaczenia preferencji kulinarnych dzieci podczas przygotowywania posiłków kształtowanie umiejętności zdrowej rywalizacji
11
3. Informacje organizacyjno- techniczne:
Każdego dnia posiłek sporządzają dwie grupy przedszkolne, według harmonogramu. Każda z grup będzie miała możliwość przygotowania i zaprezentowania posiłku dla dzieci na specjalnie zorganizowanym stanowisku pracy. Stanowisko pracy zostanie zaopatrzone w podstawowy sprzęt ( deski, noże, talerze, szklanki) potrzebne do przygotowania posiłku zgodnie z wcześniejszymi wskazaniami. Specjalistyczny sprzęt kuchenny ( mikser, sokowirówka, tarki) oraz produkty do wykonania posiłku każda grupa zobowiązana jest zorganizować we własnym zakresie. Czas przygotowania posiłku 40 minut. Proszę o dostarczenie nazw dań oraz zapotrzebowanie na sprzęt kuchenny do dnia 25 II 2014 do organizatora konkursu. Termin sporządzania posiłków: 12 III grupy Pieski i Motylki 13 III grupy Puchatki i Jeżyki 14 III grupy rybki i Tygryski Sporządzone posiłki prosimy wyeksponować na przygotowanym stole, w którym będą oznaczenia dla grup.
12
4. Warunki uczestnictwa Zgłoszenia do konkursu prosimy składać w nieprzekraczalnym terminie do dnia 7 III 2014 u nauczyciela organizującego konkurs. Agnieszka Ciszewicz Przedszkole Publiczne w Skórzewie grupa Motylki 5. Jury i nagrody: Nad prawidłowym przebiegiem konkursu będzie czuwała komisja w składzie: dyrektor Przedszkola Publicznego w Skórzewie intendent Przedszkola Publicznego w Skórzewie szef kuchni Przedszkola Publicznego w Skórzewie
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.