Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
1
Spotkanie informacyjne
obowiązkowe praktyki zawodowe dla studentów WFAiIS godz.10:15 aula COK Tematyka spotkania: termin i miejsce odbywania praktyki wymagane dokumenty (skąd pobrać, komu przekazać) raport końcowy (forma, zawartość merytoryczna, terminy oddania) oczekiwania studentów odnośnie praktyk (ankieta anonimowa)
2
Gdzie szukać informacji
3
Obowiązkowe praktyki zawodowe
dla studentów WFAiIS 160h AiR,FT,IS 120h Fiz, Astr
4
Przed rozpoczęciem praktyki
W celu zaliczenia praktyk student jest zobowiązany dostarczyć do Dziekanatu: 1. pobrany z Interntu (wypełniony) druk -informacje niezbędne do sporządzenia umowy o praktyki 2. podpisane przez zakład pracy porozumienie z Uczelnią - porozumienie sporządza Dziekanat.
5
Po ukończeniu praktyki
(w terminie do 14 dni) dostarczyć należy: 1. zaświadczenie o odbyciu 160/120 godzin praktyk potwierdzone przez zakład pracy - do Dziekanatu (wzór zaświadczenia 120godz.), (wzór zaświadczenia 160godz.) 2. raport z przebiegu praktyk (format *.pdf) przygotowany wg załączonego szablonu oraz kopię zaświadczenia o odbyciu praktyki (format *jpg) - do mgr. inż. Andrzeja Korcala (na korcala"małpa"fizyka.umk.pl ).
6
Raport końcowy musi zawierać następujące elementy (finalnie ok. 4 str.): informacje o studencie odbywającym praktykę (imię, nazwisko, numer albumu, rok i kierunek studiów, okres odbicia praktyki), informacje o zakładzie pracy (nazwa, adres, branża, imię i nazwisko osoby odpowiedzialnej za praktykanta w zakładzie pracy), informacje o odbyciu szkolenia BHP (ogólne i stanowiskowe), opis zadań zleconych do wykonania, informacje o tym, czy zadania zlecone zostały zrealizowane (jeśli nie podać przyczyny), informację o umiejętnościach zdobytych w trakcie praktyki, własna ocena praktyk w danym zakładzie (co ewentualnie dałoby się poprawić, aby praktyka była efektywniejsza), sugestie modyfikacji programu studiów mające na celu lepsze przygotowanie studentów na potrzeby rynku pracy.
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.