OPTYMALIZACJA KOSZTÓW RESTAURACJI opracowanie: Marcin Mordal

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
STOWARZYSZENIE Strategia działania (19 października 2007) Stowarzyszenie Q-Service Truck 4Jot Consulting.
Advertisements

II Międzynarodowe Forum Ubezpieczeń Komunikacyjnych
Wojewódzki Urząd Pracy w Krakowie – Instytucja Wdrażająca komponent regionalny Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki
PROPONOWANE ZMIANY W STRATEGII MARKETINGOWEJ GM - OPEL W POLSCE (na podstawie przeprowadzonej ankiety) Praca zaliczeniowa z przedmiotu „Analiza rynkowa.
Wydział Nauk Ekonomicznych Studia stacjonarne II stopnia, rok akademicki 2012/2013 Wybór specjalności na kierunku Zarządzanie.
Rzeszów Priorytet VII Promocja Integracji Społecznej Działanie 7.2 Przeciwdziałanie wykluczeniu i wzmocnienie sektora ekonomii społecznej.
system zarządzania zasobami ludzkimi
Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka
Agenda Innowacyjność Wpływ innowacyjności na konkurencyjność
Projekt Centrum Młodego Przedsiębiorcy realizowany w ramach programu Kreator Innowacyjności - wsparcie innowacyjnej przedsiębiorczości akademickiej współfinansowany.
Raport z audytu technologicznego dla przedsiębiorstwa PHU MAXIMUM
Raport z audytu technologicznego dla przedsiębiorstwa Spółdzielnia Usługowo Produkcyjna Kółek Rolniczych „PROAGRO” ul. Polna Chrzypsko Wielkie.
Ul. Rolna 14 Wronki Zespół konsultantów: Robert Lewicki
Wartość czynności doradczych audytu Agata Kumpiałowska
Czy polskiej kulturze potrzebne jest ISO?
Temat wystąpienia Optymalizacja Zarządzania Strukturą Oddziałową w Organizacjach Jolanta Cabaj.
Konferencja Wdrażanie pomocy psychologiczno - pedagogicznej
Zarządzanie 1. Zarządzanie
Marketing Analiza rynku Budowa wizerunku.
Innowacje organizacyjne w usługach
Z Wiekiem na Plus - szkolenia dla przedsiębiorstw
musisz sobie odpowiedzieć na bardzo ważne pytania…
Prawdy oczywiste czyli… BIZNES PLAN Część 18
Produkujesz, sprzedajesz, zarządzasz? Zyskaj przewagę! Uniwersytet Ekonomiczny Wrocław, 10 czerwca 2008 Kontrola i analiza procesów biznesowych Mateusz.
Doradztwo marketingowe dla właścicieli firm i zarządów
Zarządzanie produktywnością zespołu sprzedaży z Dynamics CRM Online
Rozwiązania informatyczne dla przedsiębiorstw
PRACUJ TYLKO Z DOBRYM PARTNEREM. niedziela, 2 marca O Firmie ugruntowana pozycja na rynku doradztwa personalnego oraz pośrednictwa pracy; profesjonalna.
Outsourcing usług prawnych i księgowych jako metoda na optymalizację kosztów prowadzenia działalności gospodarczej.
Kryzys pod kontrolą? Ryzyko jako stały element zarządzania firmą II Kongres Dyrektorów Finansowych Sheraton Warsaw Hotel, 28 kwietnia r.
Praca Tymczasowa korzyści dla pracowników i dla pracodawców
Moduł G Marketing w procesie tworzenia wartości Opiekun: Prof. nadzw. dr hab.. Stanisława Wilmańska-Sosnowska.
Konferencja współfinansowana ze środków Mechanizmu Finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego oraz Norweskiego Mechanizmu Finansowego Konferencja.
MODU Ł Kszta ł cenie ustawiczne i mobilno ść zawodowa Klasa II.
Wykorzystanie nowoczesnych systemów zarządzania w celu zwiększenia
Prof. Aleksander Surdej
PROJEKT MIGRANTS+ realizowany w ramach Programu UE: Uczenie się przez całe życie, przy wsparciu Komisji Europejskiej.
Wprowadzanie do podstaw marketingu-mix
Operacyjne sterowanie produkcją
„Połączenie sił to początek, pozostanie razem to postęp, wspólna praca to sukces“ Henry Ford Prezentacja firmy.
Wdrożenie zintegrowanego systemu Zarządzania Zasobami Ludzkimi
Strategia LP Business Solutions Wrocław, styczeń 2013.
Efektywne i skuteczne komunikowanie się z audytorami jako element wsparcia procesu osiągania celów kierownika jednostki Monika Kos Departament Polityki.
Zintegrowana komunikacja marketingowa
Komunikacja w pracy audytora wewnętrznego
Agata Dulska Paulina Zielińska
Humanistyczne aspekty zarządzania jakością
Model lokalnego partnerstwa na rzecz zarządzania kompetencjami młodzieży Bartosz Kosiński, 25 XI 2013 – Miechów, pierwsze spotkanie ekspertów.
Audyt wewnętrzny jako źródło oceny kontroli zarządczej w jednostce
Z A R Z Ą D Z A Ć Potrafię PRAKTYCZNIE WYŻSZA SZKOŁA ZARZĄDZANIA OCHRONĄ PRACY W KATOWICACH.
Zarządzanie Zasobami Ludzkimi
Pomorski System Wsparcia i Współpracy Organizacji Pozarządowych cele, narzędzie.
Proaktywna ERZ. ● ERZ, syzyfowa praca? 2 proaktywna ERZ ● problemy niemożliwe do przezwyciężenia? ● wielość niejednorodności czy jedność w różnorodności??
Prezentacja Firmy TRENING SYSTEM GRUPA SZKOLENIOWO DORADCZA Kraków Piotr Serwin.
WYKŁAD dr Krystyna Kmiotek
Produkować taniej, sprzedawać rentowniej – co ma do tego IT Piotr Adanowicz Menedżer BCC ds. Rozwoju Biznesu, BCC Partner dedykowany SAP dla branży spożywczej.
Created by BM|DESIGN|ER QUANTIC MEDIA default. Created by BM|DESIGN|ER PARTNERS Google Partnerzy RTB Partnerzy SEO Copywriterzy Graficy Partnerzy z sieci.
Raport z audytu systemu logistycznego i łańcucha dostaw Firmy X Grudzień 2014 Firma X chce zwiększyć udział w rynku, a bazą konkurencji na której opiera.
Graficzna Struktura Organizacyjna Nest Bank SA
7 Nawyków – mapa wdrożenia
Zwiększenie efektywności sprzedaży dzięki platformie do delegowania i weryfikacji zadań pracowników w sieci sprzedaży.
Zwiększenie udziału partnerów społecznych w kształtowaniu strategii umiejętności i rozwoju kapitału ludzkiego, w celu lepszego ich dostosowania do.
KOMUNIKACJA WEWNĘTRZNA W FIRMIE Łatwizna czy wyzwanie?
Szkolenie Działu Handlowego
Zgłoszenie do konkursu
BUDŻETOWANIE Biuletyn Obsługi Klienta czas zacząć… BOK
Raport po ocenie 360° - fragment
Zgłoszenie w ramach kategorii Wewnętrzne doskonalenie organizacji cc
Zgłoszenia w ramach kategorii Najlepszy Zespół konsultantów
Plan Zwiększenie zadowolenia klientów ZWIĘKSZENIE ZADOWOLENIA KLIENTÓW
Zapis prezentacji:

OPTYMALIZACJA KOSZTÓW RESTAURACJI opracowanie: Marcin Mordal

AUDYT OPTYMALIZACYJNY Cel: poprawa funkcjonowania lokalu oraz zwiększenie wyniku finansowego analiza zarządzania sprzedażą kontrola kosztów kradzieże pracowników zarządzanie personelem ocena komunikacji marketingowej

ZARZĄDZANIE SPRZEDAŻĄ analiza struktury sprzedaży analiza sprzedaży sugestywnej – cross-sell i up-sell; analiza wskaźników FOOD COAST / COS / COO / COL ocena karty menu przy zastosowaniu tabeli bostońskiej

KONTROLA KOSZTÓW magazyn spożywczy / niespożywczy zarządzanie kosztami pracowniczymi - COL zarządzanie kosztami operacyjnymi

KRADZIEŻE PRACOWNIKÓW sytuacje sprzyjające nieuczciwości metody kradzieży problemy związane z kradzieżą; symptomy kradzieży działania zapobiegawcze postępowanie w przypadku wykrycia kradzieży

ZARZĄDZANIE PERSONELEM rekrutacja i selekcja wprowadzenie na stanowisko pracy szkolenie i rozwój pracownika praca zespołowa i przywództwo motywowanie zarządzanie poprzez cele

KOMUNIKACJA MARKETINGOWA ocena istniejących nośników marketingowych ( strona www, social media, akcje lokalne, narzędzia marketingowe) badanie rozpoznawalności Brand 'u ocena konkurencji na rynku lokalnym tajemniczy klient / opinie konsumentów kampania Adwords

CO ZYSKUJESZ? raport z przeprowadzonego audytu poprawę organizacji pracy lokalu umiejętność efektywnego zarządzania restauracją zwiększenie kompetencji pracowników kadry zarządzającej wsparcie przy budowaniu strategii marketingowej użyteczne narzędzia do kontroli kosztów i oceny wskaźników zwiększenie wyniku finansowego (EBIDTA) na poziomie 10 % - 20% od obrotu netto restauracji

czas realizacji projektu do 3 miesięcy koszt projektu jest wyceniany indywidualnie w zależności od potrzeb Klienta i wielkości lokalu