PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Technik logistyk.
Advertisements

Przedszkole niepubliczne na miarę XXI wieku Środa Wielkopolska ul
Technikum im. Karola Wojtyły w Sułkowicach
Wyniki egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe
Problemy turystyki w województwie podkarpackim Brak markowych produktów turystycznych Przeciętna oferta turystyczna, znacznie poniżej możliwości regionu.
WYNIKI EGZAMINU PRÓBNEGO TEORETYCZNEGO I PRAKTYCZNEGO
KILKA SŁÓW O ZAWODZIE KELNERA.
„Jeśli będziesz mi mówił – zapomnę
Zespół Szkół w Olsztynku im. K.C. Mrongowiusza
Hotelarsko Turystycznych
Zespół Szkół nr 2 w Nowym Dworze Gdańskim, ul. Warszawska 54 Rekrutacja na rok szkolny 2013 / 2014 Nie dla szkoły, lecz dla życia się uczymy lecz dla życia.
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA.
Staż zawodowy w Wielkiej Brytanii Londyn
Technik organizacji usług gastronomicznych
OBOWIĄZKI UCZNIA.
usług gastronomicznych
Współpraca szkoły z przedsiębiorstwem
EVENT MANAGEMENT: ZARZĄDZANIE WYDARZENIAMI KULTURALNYMI I ROZRYWKOWYMI
lecz dla życia się uczymy”
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK KUCHARZ ul.
Pokażemy Wam jak zdrowo żyć!
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE
Handlowiec hotelowy Kelner/ka Specjalista gastronomii systemowej
Klasyfikacja usług hotelarskich
Technik technologii żywności jest zawodem związanym z:
Struktury organizacyjne hoteli
Instytut Rynku Hotelarskiego Popyt na usługi hotelowe w 2006 oraz tendencje na najbliższe lata.
TECHNIK HOTELARSTWA.
TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH.
Istnieje wiele regulacji w prawie europejskim, które bezpośrednio bądź pośrednio (poprzez powiązania turystyki z hotelarstwem) dotyczą świadczenia usług.
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
SPRAWOZDANIE Z AKCJI „ODPORNOŚĆ WZMACNIAMY, BO O ZDROWE ŻYWIENIE I HIGIENĘ DBAMY”
KODEKS DOBREGO ZACHOWANIA
To środowisko specjalistów różnych dziedzin-menedżerów, szefów kuchni, dekoratorów wnętrz czy dyplomowanych znawców win. Jeśli się trafi do renomowanego.
Szkoła promująca zdrowie 2011/2012. W tym roku stawiamy na higienę ciała, umysłu i otoczenia.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
Nauka w naszej szkole trwa 3 lata. obejmuje: -przedmioty ogólnokształcące, -przedmioty zawodowe, -język angielski zawodowy, -praktykę zawodową ( pracownik.
Szybkość załatwiania formalności związanych z przyjęciem do szpitala – rejestracja, długość oczekiwania.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
w Przedszkolu nr 4 w Stalowej Woli
Na czym polega istota i praktyczna użyteczność w CRM modelu „sześciu rynków” Filip Tadaj
GMP/GHP.
Pracownik pomocniczy obsługi hotelowej – mój wybrany zawód
LOGO DEBATA KLASOWA. GRUPA I Wiadomości zdobywamy w mig, gdy uczymy się z TIK. Pytanie pomocnicze: W jaki sposób można wykorzystać komputery i komórki.
Konferencja podsumowująca projekt „PEWNIE W PRZYSZŁOŚĆ nowoczesna edukacja i kompetencje uczniów technikum hotelarstwa ZSHE” 12 czerwca 2015 r.
DOKUMENTACJA FOTOGRAFICZNA DODATKOWE ZAJĘCIA UKIERUNKOWANE NA ROZWÓJ KOMPETENCJI KLUCZOWYCH DLA KIERUNKÓW: fryzjer, pracownik pomocniczy obsługi hotelowej,
KSZTAŁCIMY NA 5 GWIAZDEK
PREZENTACJA SŁUCHACZA POLICEALNEJ SZKOŁY PROFESJA.
Nasz patron Michał Kajka ( ) Był murarzem, cieślą i mazurskim poetą ludowym. Jesteśmy dumni ze naszego patrona.
Ranking Od najbliższej rundy do gry zostanie wprowadzony ranking. Dzięki niemu będziecie mogli porównać swoje wyniki z innymi zespołami w klasie. Czy.
Szkoła Podstawowa nr 8 im. A
Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik eksploatacji portów i terminali Technik obsługi turystycznej Technik architektury krajobrazu Technik.
Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego1 Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach.
WEZ 1 Wyniki egzaminu zawodowego absolwentów techników i szkół policealnych październik 2006 r.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Noblistów Polskich Szkoła praktycznych umiejętności Oferta edukacyjna na rok szkolny 2016/2017 dla absolwentów.
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO W SOSNOWCU ul. Gen. Grota Roweckiego 64 OFERTA EDUKACYJNA W ROKU SZKOLNYM 2016/2017.
REALIZACJA PROGRAMU „BEZPIECZNE PRZEDSZKOLE” W PRZEDSZKOLU NR3 IM. MATKI POLKI W RACIBORZU W LATACH
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską.
Jednostki Mieszkalne w hotelarstwie:
Kompleksowa obsługa gościa hotelowego
Higiena osobista.
Dlaczego warto zostać uczniem Zespołu Szkół Spożywczych?
Technik hotelarstwa 4-letni cykl nauczania.
Dlaczego warto zostać uczniem Zespołu Szkół Spożywczych?
Higiena osobista – z czym nam się kojarzy?
LOGISTYKA KRAJOWA I MIĘDZYNARODOWA
Zarządzanie Łańcuchem Dostaw
Oferta edukacyjna dla dorosłych
NOVOTEL WROCŁAW CITY Staż w dziale gastronomii
Zapis prezentacji:

PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ

PRZEDMIOTY : technologia prac w obiektach hotelarskich prace pomocnicze w gastronomii hotelowej zajęcia praktyczne

NAUCZYMY SIĘ TEGO NA TECHNOLOGII PRAC W OBIEKTACH HOTELARSKICH Pierwsze wrażenie musi być dobre – tu wszystko musi lśnić.

HOTEL TO PRZEDE WSZYSTKIM – WYGODNY, SPOKOJNY NOCLEG

WYSOKA JAKOŚĆ USŁUG HOTELARSKICH – CZYŚCIUTKIE, LUKSUSOWE ŁAZIENKI I TOALETY

NASZ KLIENT WYPOCZYWA, PRACUJE I BAWI SIĘ

Dbamy o piękno otoczenia

Jestem dobrym pomocnikiem obsługi hotelowej, gdy : Dbam o higienę osobistą Potrafię być kulturalny Dobrze współpracuję z resztą personelu Wywiązuję się ze swoich obowiązków

Czystość, higiena, estetyka …

Prace pomocnicze w gastronomii hotelowej PRZEZ ŻOŁĄDEK DO SERCA Prace pomocnicze w gastronomii hotelowej

UCZYMY SIĘ : Nakrywania stołów do posiłków Obsługi sprzętu kuchennego Przygotowania surowców i produktów Przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy