Technik technologii żywności jest zawodem związanym z:

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego
Advertisements

Zawody przyszłości.
„TWÓJ ZAWÓD – TWOJA PRZYSZŁOŚĆ”
Publikacje zawodowe WSiP 2013
KONFERENCJA NAUKA DLA BIZNESU – WSPARCIE INNOWACJI W SEKTORZE ROLNO-SPOŻYWCZYM Katarzyna Margel Warszawa, SGGW, 27 luty 2007 rok.
Technik turystyki wiejskiej
Zespół Szkół w Olsztynku im. K.C. Mrongowiusza
Hotelarsko Turystycznych
Technik ekonomista.
Struktura egzaminu zawodowego
GIMNAZJALISTO, jeśli marzysz o dobrej pracy! Chcesz profesjonalnie gotować i serwować potrawy Lubisz kontakt z ludźmi i chciałbyś świadczyć im usługi.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA.
ZESPÓŁ SZKÓŁ MORSKICH W DARŁOWIE
Kształcenie zawodowe - problemy opracowania przedmiotowego dokumentów
Technik Hotelarstwa Cechy człowieka, pożądane w pracy hotelarza pięknie ilustrują słowa Janusza Korczaka: ,,Być człowiekiem znaczy posiadać kryształową.
Technik organizacji usług gastronomicznych
Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK OBSŁUGI TURYSTYCZNEJ ul. Gołdapska Olecko Tel.
usług gastronomicznych
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK KUCHARZ ul.
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE
Ogólna charakterystyka typów szkół- szansa na zatrudnienie
STRUKTURA ZESPOŁU SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH W CZAPLINKU
Technik Turystyki Wiejskiej
Technik żywienia i usług gastronomicznych
TECHNIK HOTELARSTWA.
TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH.
SZKOŁA W KOTOWIE PROPONUJE KIERUNKI:
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
Zawody gastronomiczne
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO w Sosnowcu ul
Drogi Absolwencie! Nasza szkoła otwiera drzwi do Twojej kariery zawodowej Strona WWW: ekonomik.webd.pl.
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Dobryszycach.
TECHNIK OBSŁUGI TURYSTYCZNEJ TECHNIK ORGANIZACJI REKLAMY
OFERTA EDUKACYJNA ZESPOŁU SZKÓŁ CKR W RZEMIENIU NA ROK 2015/2016.
Twoja przyszłość jest w twoich rękach !
Zespół Szkół im. Konstytucji 3 Maja w Iławie
ZAWÓD: CUKIERNIK Produkuje i dekoruje wyroby ciastkarskie i cukiernicze, np. ciasta, torty, lody, pieczywo cukiernicze.
ZAWÓD KELNER Szkoła – Zawód – Praca.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
Technik Logistyk Zawód z przyszłością!.
TECHNIK ŻYWIENIA I ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
KIERUNKI KSZTAŁCENIA TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH Technik żywienia i usług gastronomicznych jest przygotowany do wykonywania różnych zadań.
Technik weterynarii 4-letnie technikum
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
Ekonomika małych i średnich przedsiębiorstw
Logistyk.
Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik eksploatacji portów i terminali Technik obsługi turystycznej Technik architektury krajobrazu Technik.
WEZ 1 Wyniki egzaminu zawodowego absolwentów techników i szkół policealnych październik 2006 r.
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Dobryszycach.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia zawód – kucharz zawód – kucharz.
Finanse i Prawo Zatrudnienia w Biznesie. „Finanse i Prawo Zatrudnienia w Biznesie ” to … … specjalność prowadzona przez Katedrę Prawa na Wydziale Finansów.
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO W SOSNOWCU ul. Gen. Grota Roweckiego 64 OFERTA EDUKACYJNA W ROKU SZKOLNYM 2016/2017.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 13 im. Sybiraków, Łódź ul. Skrzydlata 15, tel.: (042)
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
Magdalena Kaczmarek Ilona Urbaniak Klasa III TH. Zakłady żywienia zbiorowego… Organizują one: - Przetwórstwo gastronomiczne, polegające na przygotowywaniu.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO W ŁODZI Oferta edukacyjna Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. Powstańców Wielkopolskich 91 – 845 Łódź, ul. Franciszkańska.
Technikum Nr 4 TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
MÓJ ZAWÓD.
Finanse i Prawo Zatrudnienia w Biznesie
Technik hotelarstwa 4-letni cykl nauczania.
WYNIKI EGZAMINÓW POTWIERDZAJĄCYCH KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
OFERTA EDUKACYJNA ZESPOŁU SZKÓŁ CKR
Oferta edukacyjna dla dorosłych
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
ZESPÓŁ SZKÓŁ im. WALERGO GOETLA W SUCHEJ BESKIDZKIEJ
Zapis prezentacji:

Technik organizacji usług gastronomicznych Technik technologii żywności

Technik technologii żywności jest zawodem związanym z: wytwarzaniem artykułów żywnościowych organizacją i nadzorowaniem procesów pracy i produkcji prowadzeniem uproszczonej rachunkowości i obliczaniem opłacalności produkcji oraz stosowanie zasad marketingu

Absolwent w zawodzie technik technologii żywności może podejmować pracę w: przedsiębiorstwach produkcyjnych przetwórstwa spożywczego instytucjach prowadzących badanie i ocenę żywności, przedsiębiorstwach zajmujących się handlem artykułami spożywczymi oraz przechowywaniem i dystrybucję żywności Może także samodzielnie prowadzić działalność gospodarczą.

Kształcenie w zawodzie technik organizacji usług gastronomicznych obejmuje następujące zagadnienia: stosowanie nowoczesnych metod zarządzania i finansowania działalności gospodarczej stosowanie zasad prowadzenia negocjacji podstawy psychologii oraz kultura sprzedaży zasady żywienia z technologią gastronomiczną bezpieczeństwem i higieną pracy obsługa konsumenta i imprez gastronomicznych organizowanie bali, wesel i innych przyjęć okolicznościowych

Do podstawowych zadań zawodowych wykonywanych przez technika organizacji usług gastronomicznych należą: wszystkie czynności związane z organizacją, informacją i kompleksową obsługą przyjęć oraz imprez organizowanych we wszystkich zakładach świadczących usługi gastronomiczne, także imprez organizowanych w warunkach nietypowych np. catering

Technik organizacji usług gastronomicznych może być zatrudniony w: hotelach pensjonatach domach wczasowych Może prowadzić własną działalność gospodarczą w zakresie świadczenia usług gastronomicznych.