ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 3 im. S. Dariusa i S. Girenasa
Advertisements

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich
ZAPRASZAMY NA PREZENTACJĘ OFERTY SZKÓŁ
Program Leonardo da Vinci
Wyniki egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe
Liceum Ogólnokształcące
Publikacje zawodowe WSiP 2013
Zmiany w szkolnictwie ponadgimnazjalnym od 1 września 2012
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych NR 2 w Brzezinach Zaprasza do zapoznania się z ofertą szkoły.
Zespół Szkół Techniczno - Informatycznych w Busku - Zdroju
Zespół Szkół w Olsztynku im. K.C. Mrongowiusza
Hotelarsko Turystycznych
Gimnazjum Integracyjne w Lubinie
Struktura egzaminu zawodowego
DOKUMENTACJA SKŁADANA W SZKOLE PONADGIMNZJALNEJ podanie 2 zdjęcia zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do kształcenia w zawodzie Termin składania.
GIMNAZJALISTO, jeśli marzysz o dobrej pracy! Chcesz profesjonalnie gotować i serwować potrawy Lubisz kontakt z ludźmi i chciałbyś świadczyć im usługi.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA.
OŚRODEK SZKOLNO-WYCHOWAWCZY
Technik organizacji usług gastronomicznych
usług gastronomicznych
PONADGIMNAZJALNYCH NR 1 IM. MIKOŁAJA KOPERNIKA W BUSKU-ZDROJU
SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH NR 2
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
Egzamin potwierdzaj ą cy kwalifikacje zawodowe. STRUKTURA EGZAMINU Etap pisemny Część I – zakres wiadomości i umiejętności właściwych dla kwalifikacji.
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK KUCHARZ ul.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
STRUKTURA ZESPOŁU SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH W CZAPLINKU
Technik technologii żywności jest zawodem związanym z:
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 im Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 im. Stanisława Staszica w Tomaszowie Mazowieckim ul. Św. Antoniego 57/61.
Szkoła zawodowa Rzeszów 2013.
TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH.
SZKOŁA W KOTOWIE PROPONUJE KIERUNKI:
Zespół Szkół Gastronomicznych
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
Zawody gastronomiczne
Drogi Absolwencie! Nasza szkoła otwiera drzwi do Twojej kariery zawodowej Strona WWW: ekonomik.webd.pl.
WYBÓR ZAWODOWY GIMNAZJALISTY
Zespół Szkół im. Konstytucji 3 Maja w Iławie
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH IM.ORLĄT LWOWSKICH W STOPNICY Ul. Kazimierza Wielkiego 23A Stopnica
Zespół Nauczycieli Przedmiotów Przyrodniczych rok szkolny 2013/2014.
ZAWÓD KELNER Szkoła – Zawód – Praca.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
Płock, Al. F. Kobylińskiego 25
TECHNIK ŻYWIENIA I ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
GIMNAZJUM NR 5 W LUBINIE TO DOBRY WYBÓR.
KSZTAŁCIMY NA 5 GWIAZDEK
I Liceum Ogólnokształcące w Mikołowie Podsumowanie I semestru 2015/2016.
Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik eksploatacji portów i terminali Technik obsługi turystycznej Technik architektury krajobrazu Technik.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Kleczewie Dołącz do nas!!!
Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego1 Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz Ź ródło: Prezentacja zawodu Zespół Szkół Gastronomiczno-
Oferta edukacyjna na rok szkolny 2016/2017 Gimnazjum nr 6 w Rzeszowie.
WEZ 1 Wyniki egzaminu zawodowego absolwentów techników i szkół policealnych październik 2006 r.
Zespół Szkół Gastronomicznych im. I Armii Wojska Polskiego ul. Sienkiewicza – 357 Łódź Tel.: (042) Tel./fax: (042)
Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia zawód – kucharz zawód – kucharz.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Noblistów Polskich Szkoła praktycznych umiejętności Oferta edukacyjna na rok szkolny 2016/2017 dla absolwentów.
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
SZKOŁA STOWARZYSZONA W UNESCO PATRONAT NAD SZKOŁĄ SPRAWUJĄ Wydział Farmaceutyczny.
Zespół Szkół Ogólnokształcących nr 3 im. Jana Pawła II III Liceum Ogólnokształcące ul. Oświęcimska 90, , Ruda Śląska Kierunki kształcenia: klasy.
Technikum Nr 4 TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Dlaczego warto zostać uczniem Zespołu Szkół Spożywczych?
WYNIKI EGZAMINÓW POTWIERDZAJĄCYCH KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
OFERTA EDUKACYJNA ZESPOŁU SZKÓŁ CKR
Oferta edukacyjna dla dorosłych
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Zapis prezentacji:

ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23

SPOŻYWCZO – GASTRONOMICZNE SPOŻYWCZO – GASTRONOMICZNA Od roku szkolnego 2012/2013 TECHNIKUM SPOŻYWCZO – GASTRONOMICZNE im. Jana Pawła II technik żywienia i usług gastronomicznych technik technologii żywności z kwalifikacją cukierniczą kelner ZASADNICZA SZKOŁA SPOŻYWCZO – GASTRONOMICZNA kucharz

Technik żywienia i usług gastronomicznych Możliwości po ukończeniu szkoły: Praca w zakładach cukierniczych, gastronomicznych, hotelach w charakterze: menagera kucharza Prowadzenie własnej działalności gospodarczej (absolwent potrafi przygotować biznesplan, założyć i prowadzić własną firmę). Podjęcie studiów – szkoła dobrze przygotowuje do studiów na kierunkach związanych z żywnością i żywieniem. Umiejętności absolwenta: bardzo dobra znajomość dwóch języków obcych, planowanie i organizowanie usług gastronomicznych, sporządzanie potraw i napojów według receptur gastronomicznych, układanie menu, dobieranie zastawy stołowej do potraw i napojów, przestrzeganie zasad racjonalnego żywienia.

Technik technologii żywności z kwalifikacją cukierniczą Możliwości po ukończeniu szkoły: Praca w zakładach cukierniczych, gastronomicznych, hotelach w charakterze: technologa menagera kontrolera jakości Prowadzenie własnej działalności gospodarczej (absolwent potrafi przygotować biznesplan, założyć i prowadzić własną firmę). Podjęcie studiów – szkoła dobrze przygotowuje do studiów na kierunkach związanych z żywnością i żywieniem. Umiejętności absolwenta: bardzo dobra znajomość dwóch języków obcych, wytwarzanie efektownych wyrobów cukierniczych, wdrażanie zasad dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej zapewniającej bezpieczeństwo zdrowotne żywności, planowanie, monitorowanie i nadzorowanie produkcji żywności, wykonywanie badań oraz ocena jakościowa żywności.

Kelner Możliwości po ukończeniu szkoły: Praca w renomowanych restauracjach i hotelach. Obsługa uroczystości, bankietów. Prowadzenie własnej działalności gospodarczej (absolwent potrafi przygotować biznesplan, założyć i prowadzić własną firmę cateringową). Podjęcie studiów – szkoła dobrze przygotowuje do studiów na kierunkach związanych z żywnością i żywieniem. Umiejętności absolwenta: bardzo dobra znajomość dwóch języków obcych, nawiązywane kontaktów z gośćmi polskimi i zagranicznymi, znajomość protokołu dyplomatycznego, umiejętność organizowania przyjęć, sztuka nakrywania i dekorowania stołów, sporządzanie potraw i napojów w obecności gości, planowania wyposażenia zakładu, prowadzenia rachunkowości gastronomicznej.

Kucharz Możliwości po ukończeniu szkoły: Praca w renomowanych restauracjach, hotelach, zakładach żywienia zbiorowego, małych punktach gastronomicznych. Założenie własnej działalności gospodarczej. Możliwość dalszego kształcenia w liceum ogólnokształcącym dla dorosłych. Niektóre umiejętności: dobra znajomość języka obcego, sporządzanie potraw i napojów według receptur gastronomicznych, właściwe przechowywanie surowców i półproduktów oraz ocenianie ich jakości, układanie menu, dobieranie zastawy stołowej do potraw i napojów, porcjowanie, dekorowanie i wydawane potraw i napojów, znajomość nowoczesnych technologii.

Nasza szkoła uzyskała Certyfikat Prezydenta m. st. Warszawy

Certyfikat Bezpiecznej Szkoły Uzyskaliśmy Certyfikat Bezpiecznej Szkoły

„Warszawskie szkoły zawodowe na europejskim poziomie” Realizujemy projekty WARSZAWSKICH INICJATYW EDUKACYJNYCH w ramach programu „Warszawskie szkoły zawodowe na europejskim poziomie” (2009, 2010, 2011, 2013) 2009 – jeden projekt 2010 – trzy projekty 2011 – trzy projekty 2013 – dwa projekty

Młodzież uczestniczy w różnych formach zajęć pozalekcyjnych: wycieczki o różnorodnej tematyce koła zainteresowań (gastronomiczne, barmańskie, kelnerskie, cukiernicze, przedmiotowe, sportowe) szkolenia i warsztaty wykłady na warszawskich uczelniach: – Wszechnica Żywieniowa (SGGW) – Uniwersytet Warszawski (Wydział Chemii) spektakle teatralne i „ambitne” kino

SUKCESY UCZNIÓW W KONKURSACH I OLIMPIADACH

Finał I Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Wołowina na Polskim Stole” (wrzesień 2012 r.)

Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu” (październik 2012 r.) I miejsce w konkursie kelnerskim III miejsce w konkursie kulinarnym

Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu 2010” III miejsce w konkursie kulinarnym III miejsce w konkursie kelnerskim

III Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych EXPO SWEET 2013 III Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych (luty 2013 r.)

Finał etapu okręgowego XVII Olimpiady Wiedzy o Żywności i Żywieniu (styczeń 2013 r.)

w IV Dzielnicowym Konkursie z Języka Angielskiego III miejsce w IV Dzielnicowym Konkursie z Języka Angielskiego (styczeń 2013 r.)

Finał Dzielnicowego Konkursu Poezji Karola Wojtyły i o Janie Pawle II (grudzień 2012 r.) I, II i III miejsce dla uczniów naszej szkoły

Zawody matematyczne dla uczniów szkół zawodowych Pragi-Południe „Praskie spotkania z matematyką” (grudzień 2012 r.) II miejsce – klasy technikum II miejsce – klasy szkół zasadniczych

II miejsce - w kategorii technikum Dzielnicowy Konkurs Ortograficzny dla młodzieży szkół ponadgimnazjalnych z Pragi-Południe (listopad 2012 r.) II miejsce - w kategorii technikum II miejsce - w kategorii szkół zasadniczych

Młodzież bierze udział w wielu konkursach: recytatorskich historycznych matematycznych wiedzy o Janie Pawle II ekonomicznych fotograficznych zawodowych sportowych

Więcej o szkole dowiesz się 11 kwietnia 2013 r Więcej o szkole dowiesz się 11 kwietnia 2013 r. Spotkanie informacyjne godz. 1700