WYDZIAŁ NAUKI o ŻYWNOŚCI (ABSOLWENCI 2012) BADANIE OPINII ABSOLWENTÓW WN O Ż O PROCESIE KSZTAŁCENIA ORAZ ICH LOSY ZAWODOWE
Bezrobotni z wykształceniem wyższym w województwie warmińsko-mazurskim w 2011 r.* Absolwent UWM o zawodzie /specjalności Główne powiaty, w których są zarejestrowani bezrobotni Ogółem bezrobotni w województwie Absolwenci 2011 r. % udział bezrobotnych w gronie absolwentów olsztyński grodzki iławski Inżynier technologii żywności ,4 Towaroznawca ,2 Inżynier inżynierii chemicznej ,1 Łączne dane dla UWM ,5 * na podstawie raportu Wojewódzkiego Urzędu Pracy
Podstawowe dane o badanej populacji absolwenci Wydziału Nauki o Żywności 2011/2012 Kierunek I stopieńII stopień Absolwenci ogółem Absolwenci zankietowani %Absolwenci ogółem Absolwenci zankietowani % TZZ TOW ICHiP Łacznie analizowano 155 ankiet (81 na I stopniu i 74 na II stopniu)
Liczba ankietowanych absolwentów z podziałem na płeć
Procentowy udział ocen na dyplomie
Jak Pan(i) ogólnie ocenia poziom ukończonych studiów i uzyskanego wykształcenia (%)?
Jak Pan(i) ocenia poziom zdobytej wiedzy (%)?
Jak Pan(i) ocenia poziom zdobytych umiejętności i kompetencji (%)?
Jak Pan(i) ocenia rolę seminariów i pracy dyplomowej w rozwijaniu własnych kompetencji (%)?
Jak Pan(i) ocenia współpracę z opiekunem podczas realizacji pracy dyplomowej (%)?
Jak Pan(i) ocenia techniczne warunki studiowania (%)?
Jak Pan(i) ocenia organizację studiów i pracę dziekanatu (%)?
Czy Pan(i) pracuje lub pracował po ukończeniu studiów lub w trakcie ich trwania (%)?
Czy Pan(i) pracuje/pracował(a) w zawodzie związanym z kierunkiem studiów (%)?
Dane o wielkości i zasięgu działania firmy (%)
Jeśli Pan(i) pracuje/pracował(a), to w jakim stopniu wykorzystuje Pan(i) wiedzę i umiejętności zdobyte podczas studiów (%)?
W jakim stopniu Pan(i) wykształcenie jest dostosowane do aktualnych wymagań rynku pracy (%)?
W jakim stopniu studia przygotowały Pana(ią) do samokształcenia i kreatywnego rozwiązywania problemów w pracy (%)?
Gdyby rozpoczynał(a) Pan(i) studia na nowo, to czy wybrał(a)by Pan(i) ten sam kierunek studiów (%)?
Dziękuję za uwagę!