Hotelarsko Turystycznych

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
PROGRAM OPERACYJNY KAPITAŁ LUDZKI
Advertisements

Liceum Ogólnokształcące
„TWÓJ ZAWÓD – TWOJA PRZYSZŁOŚĆ”
Liceum Ogólnokształcące
Publikacje zawodowe WSiP 2013
Zmiany w szkolnictwie ponadgimnazjalnym od 1 września 2012
Kończycie w tym roku gimnazjum. Przed wami stoją ważne wybory dalszego kształcenia. Nasza szkoła oferuję: Przyjazną i bezpieczną atmosferę, Doskonałą
Szkoły wchodzące w skład CKU w Ciechanowie: 1
Technik turystyki wiejskiej
Zespół Szkół Techniczno - Informatycznych w Busku - Zdroju
Zespół Szkół w Olsztynku im. K.C. Mrongowiusza
Zespół szkół nr 1 • Technikum nr1 imienia Jacka Karpińskiego
Zespół Szkół nr 2 w Nowym Dworze Gdańskim, ul. Warszawska 54 Rekrutacja na rok szkolny 2013 / 2014 Nie dla szkoły, lecz dla życia się uczymy lecz dla życia.
Technik ekonomista.
INSTYTUT EKONOMICZNY PAŃSTWOWEJ WYŻSZEJ SZKOŁY ZAWODOWEJ W NOWYM SĄCZU PAŃSTWOWA WYŻSZA SZKOŁA ZAWODOWA W NOWYM SĄCZU Instytut Ekonomiczny PWSZ w Nowym.
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA.
ZESPÓŁ SZKÓŁ MORSKICH W DARŁOWIE
Pozyskujemy Fundusze z Unii Europejskiej w projektach edukacyjnych.
Technik Hotelarstwa Cechy człowieka, pożądane w pracy hotelarza pięknie ilustrują słowa Janusza Korczaka: ,,Być człowiekiem znaczy posiadać kryształową.
Dolnośląski Zakład Doskonalenia Zawodowego Zespół Szkół al
lecz dla życia się uczymy”
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK KUCHARZ ul.
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE
STRUKTURA ZESPOŁU SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH W CZAPLINKU
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Technik Obsługi Turystycznej
Zespół Szkół w Zabrodziu
Rekrutacja – 2010 Zespół Szkół Nr 2 w Nowym Dworze Gdańskim, ul. Warszawska 54 ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 2 NAJLEPSZY WYBÓR ! Nie dla szkoły, lecz dla życia się uczymy.
Zespół Szkół Ekonomiczno-Turystyczno-Hotelarskich im
ZAWÓD DLA MŁODZIEŻY, KTÓRA LUBI LUDZI ORAZ CHCE LEPIEJ POZNAĆ ŚWIAT
TECHNIK HOTELARSTWA.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH Nr 2 im Natalii Gąsiorowskiej w Łodzi
SZKOŁA W KOTOWIE PROPONUJE KIERUNKI:
Zespół Szkół Gastronomicznych
Liceum Ogólnokształcące Nr II im. L. Kruczkowskiego
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO w Sosnowcu ul
Drogi Absolwencie! Nasza szkoła otwiera drzwi do Twojej kariery zawodowej Strona WWW: ekonomik.webd.pl.
ZAWÓD SUKCES AWANS EUROPEJSKOŚĆ ZSAE WITA
TECHNIK OBSŁUGI TURYSTYCZNEJ TECHNIK ORGANIZACJI REKLAMY
Twoja przyszłość jest w twoich rękach !
Zespół Szkół im. Konstytucji 3 Maja w Iławie
Zespół Szkół Ekonomiczno-Turystyczno-Hotelarskich im
Technikum nr 3 w Zespole Szkół nr 5 w Rudzie Śląskiej
Technikum nr 3 w Zespole Szkół nr 5 w Rudzie Śląskiej Technik Ekonomista
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH IM.ORLĄT LWOWSKICH W STOPNICY Ul. Kazimierza Wielkiego 23A Stopnica
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
Technik informatyk.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
TECHNIK ŻYWIENIA I ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
ZESPÓŁ SZKÓŁ ZAWODOWYCH W MRĄGOWIE Technikum Informatyczne.
KIERUNKI KSZTAŁCENIA TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH Technik żywienia i usług gastronomicznych jest przygotowany do wykonywania różnych zadań.
TECHNIK HANDLOWIEC.
KSZTAŁCIMY NA 5 GWIAZDEK
Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik eksploatacji portów i terminali Technik obsługi turystycznej Technik architektury krajobrazu Technik.
Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego1 Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach.
Radomski Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli ul. J. Słowackiego 17 ul. J. Słowackiego Radom Radom tel tel.
Zespół Szkół Ekonomiczno-Turystyczno-Hotelarskich im. Władysława Grabskiego w Łodzi.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia zawód – kucharz zawód – kucharz.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Noblistów Polskich Szkoła praktycznych umiejętności Oferta edukacyjna na rok szkolny 2016/2017 dla absolwentów.
Mój zawód SPRZEDAWCA Sprzedawca sprzedaje towary swoje. Kasuje czasami za dwoje!
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
MÓJ ZAWÓD.
Technik hotelarstwa 4-letni cykl nauczania.
WYNIKI EGZAMINÓW POTWIERDZAJĄCYCH KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
Oferta edukacyjna dla dorosłych
1.
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Zapis prezentacji:

Hotelarsko Turystycznych Zespół Szkół Hotelarsko Turystycznych

Szkoły w Hotelarzu Technikum Hotelarskie Technikum Ekonomiczne Technikum Gastronomiczne Zasadnicza Szkoła Zawodowa

technik hotelarstwa przedmioty rozszerzone: język angielski i geografia kwalifikacje: 1. Planowanie i realizacja usług w recepcji 2. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie

technik hotelarstwa Technikum przygotowuje uczniów do pracy we wszelkiego rodzaju zakładach hotelarskich oraz w administracji samorządowej na stanowiskach wymagających wiedzy w zakresie hotelarstwa, jak również w nowoczesnych bazach noclegowych (hostele, promy, zajazdy). W trakcie nauki uczniowie poznają oprogramowanie komputerowe wspomagające obsługę gości hotelowych, wykorzystywane w recepcjach hotelowych. W nowocześnie wyposażonych pracowniach gastronomicznych uczą się przygotowywania śniadań, a w sali konsumpcyjnej obsługi gości oraz podawania posiłków.

technik obsługi turystycznej przedmioty rozszerzone: język angielski i geografia kwalifikacje: 1. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych 2. Prowadzenie informacji turystycznej oraz sprzedaży usług turystycznych

technik obsługi turystycznej Technikum przygotowuje absolwenta do pracy w branży turystycznej (biura podróży, agencje turystyczne, ośrodki informacji turystycznej); organizowania i realizacji imprez turystycznych, rozliczania ich kosztów oraz podejmowania wszelkich czynności związanych z turystyką. Uczeń poznaje geografię turystyczną i zasady funkcjonowania biura podróży, zasady organizacji targów, różnorakich imprez i wyjazdów zagranicznych, uczy się fachowego świadczenia usług turystycznych i profesjonalnej obsługi klienta (również w języku angielskim).

technik informatyk przedmioty rozszerzone: matematyka i fizyka kwalifikacje: 1. Montaż i eksploatacja komputerów osobistych oraz urządzeń peryferyjnych 2. Projektowanie i administracja lokalnych sieci komputerowych 3. Tworzenie i administracja stron internetowych i baz danych

technik informatyk W trakcie nauki uczeń poznaje zasady budowy sprzętu komputerowego, teoretyczne podstawy działania systemów informatycznych, administruje sieciowymi systemami operacyjnymi, projektuje i zarządza siecią komputerową. Poznaje także zasady programowania i budowy stron internetowych oraz administrowania systemami bazodanowymi. Absolwent otrzymuje wykształcenie potrzebne do samodzielnej pracy na stanowiskach informatycznych jak i do kontynuacji nauki w postaci form doskonalenia zawodowego również na studiach informatycznych. Zajęcia odbywają się w specjalistycznych pracowniach komputerowych, gdzie każdy uczeń pracuje przy oddzielnym stanowisku oraz w nowocześnie wyposażonym laboratorium sieciowym.

technik ekonomista przedmioty rozszerzone: matematyka i geografia kwalifikacje: 1. Planowanie i prowadzenie działalności w organizacji 2. Prowadzenie rachunkowości

technik ekonomista Technikum przygotowuje uczniów do podjęcia pracy w służbach finansowo-księgowych szczebla średniego. Uczniowie poznają zasady funkcjonowania przedsiębiorstw, sporządzają listy płac, deklaracje podatkowe i ubezpieczeniowe. Ewidencjonują operacje gospodarcze na kontach księgowych, sporządzają bilanse, tworzą biznesplany i analizy statystyczne. W trakcie nauki wykorzystują oprogramowanie komputerowe wspomagające ewidencję finansowo-księgową, programy do prowadzenia spraw kadrowo-płacowych, ubezpieczeniowych i podatkowych, a także do obliczeń statystycznych.

i usług gastronomicznych technik żywienia i usług gastronomicznych przedmioty rozszerzone: język angielski i biologia kwalifikacje: 1. Sporządzanie potraw i napojów 2. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

i usług gastronomicznych technik żywienia i usług gastronomicznych Uczniowie nabywają praktyczne umiejętności przygotowywania potraw oraz poznają zasady przechowywania żywności. Ponadto uczą się sporządzać jadłospisy, karty menu, obliczać wartość odżywczą posiłków oraz przygotowywać ofertę usług gastronomicznych. Zajęcia związane z produkcją gastronomiczną odbywają się w nowocześnie wyposażonych pracowniach gastronomicznych.

Szkoła kieruje uczniów kucharz Kwalifikacja: Sporządzanie potraw i napojów Praktyka: 1 dzień w tygodniu w klasie 2-giej oraz 2 dni w 3-ciej. Uczniowie nabywają praktyczne umiejętności przygotowywania potraw oraz poznają zasady przechowywania żywności. Zajęcia związane z produkcją gastronomiczną odbywają się w nowocześnie wyposażonych pracowniach gastronomicznych, a praktyki zawodowe uczniowie realizują w restauracjach i karczmach na terenie Podhala. Szkoła kieruje uczniów na praktyki zawodowe!

kucharz Możliwość kontynuacji nauki: na kursie, po potwierdzeniu kwalifikacji: organizacja żywienia i usług gastronomicznych oraz zdobyciu wykształcenia średniego - można uzyskać tytuł technik żywienia i usług gastronomicznych.

Szkoła kieruje uczniów sprzedawca Kwalifikacja: Prowadzenie sprzedaży Praktyka: 1 dzień w tygodniu w klasie 2-giej oraz 2 dni w 3-ciej. Uczniowie są przygotowywani do profesjonalnej obsługi klienta i realizacji transakcji kupna-sprzedaży oraz poznają zasady przyjmowania i magazynowania towarów. W trakcie nauki odbywają praktyki zawodowe w sklepach i hurtowniach.   Szkoła kieruje uczniów na praktyki zawodowe!

sprzedawca Możliwość kontynuacji nauki: na kursie, po zdobyciu wykształcenia średniego oraz po potwierdzeniu kwalifikacji: prowadzenie działalności handlowej - można uzyskać tytuł technik handlowiec lub po potwierdzeniu kwalifikacji: prowadzenie działalności informacyjno-bibliograficznej - można uzyskać tytuł technik księgarstwa.  

pracownik pomocniczy obsługi hotelowej Kwalifikacja: Wykonywanie prac pomocniczych w obiektach świadczących usługi hotelarskie Praktyka: 1 dzień w tygodniu w klasie 1-szej oraz 2 dni w 2-giej i 3-ciej. Uczniowie są przygotowywani do wykonywania prac pomocniczych związanych z obsługą gości, przygotowaniem i porządkowaniem obiektów hotelarskich oraz ich otoczenia. W trakcie nauki odbywają praktyki hotelach i pensjonatach na terenie Podhala.   Szkoła kieruje uczniów na praktyki zawodowe!

Centrum Kształcenia ustawicznego W ramach CKU prowadzimy kursy skierowane do osób dorosłych, chcących podnieść swoje kwalifikacje zawodowe oraz zdobyć nowe doświadczenia i umiejętności. W przyszłości będziemy prowadzić kursy dla absolwentów zasadniczej szkoły zawodowej, przygotowujące do zdania egzaminów kwalifikacyjnych i uzyskania tytułu technika.

Zajęcia dodatkowe Uczestniczymy projekcie systemowym Województwa Małopolskiego współfinansowanym z funduszy Unii Europejskiej „Modernizacja Kształcenia Zawodowego w Małopolsce”. Uczniowie biorą udział w kursach oraz w zajęciach pozalekcyjnych związanych z kierunkami kształcenia. Między innymi prowadzimy kursy: ekonomiczne gastronomiczne informatyczne turystyczne handlowe przygotowujące do matury i studiowania pierwsza pomoc barman

NOWOCZESNEJ SZKOLE Nowe programy nauczania nowe wyzwania edukacyjne nowe potrzeby rynku pracy mogą być realizowane tylko w… NOWOCZESNEJ SZKOLE wykorzystującej nowoczesne techniki nauczania wyposażonej w nowoczesny sprzęt spełniający nowoczesne standardy.

DLATEGO kształcimy w zawodach dających duże możliwości zatrudnienia na bieżąco modernizujemy i rozwijamy bazę dydaktyczną systematycznie wymieniamy sprzęt komputerowy pracujemy na najnowszym oprogramowaniu komputerowym wykorzystujemy nowoczesne techniki dydaktyczne (tablice multimedialne, e-lerning, podcast)

Sala gimnastyczna - 2008

Pracownie gastronomiczne - 2011

Sala konsumpcyjna - 2011

Sprzęt komputerowy …2007, 2008, 2010, 2011, 2013

11 nowych sal lekcyjnych, biblioteka, czytelnia Nadbudowa szkoły 2012-13 11 nowych sal lekcyjnych, biblioteka, czytelnia

Dziennik elektroniczny 2010 od 2012/13 pracujemy bez dziennika papierowego

Hotelarz to nie tylko nauka i książki Uczniowie biorą udział w: zajęciach sportowych kółkach zainteresowań akcjach charytatywnych konkursach, turniejach i zawodach przedstawieniach teatralnych wycieczkach

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

Alternatywna Formacja Estradowa

Memoriał prof. Fischera

Szkolne zawody sportowe

Turniej szachowy

Akcja krwiodawstwa

Szlachetna Paczka

Festiwal Fizyki

Konkurs Piosenki Obcojęzycznej

Helloween

Zespół Regionalny

Internat

Zespół Szkół Hotelarsko Turystycznych Ul. Partyzantów 1/5 34-500 Zakopane Tel. 18 20 66 846 www.zsht.pl