Zakład mięsny „Suchan” został założony w 1992 roku i od początku swojej działalności przywiązuje ogromną wagę do jakości oferowanych wyrobów, w celu jak najlepszego zaspokajania potrzeb konsumentów. Nad wszystkimi etapami począwszy od zakupu półtusz wieprzowych po produkcję wyrobów gotowych czuwa zespół specjalistów z wieloletnim doświadczeniem. Efektem tychże działań są produkty cenione przez klientów za wysoką jakość oraz walory smakowe. Bogaty asortyment naszych wędlin i mięs zaspokoi najbardziej wybrednych smakoszy. Zakład mięsny „Suchan” należy do grupy najlepszych producentów, ponieważ mięso, które trafia do naszego zakładu pochodzi z ekologicznych ferm i poddawane jest szczegółowej selekcji. Firma spełnia wszystkie normy dotyczące bezpieczeństwa i higieny żywności, a stały nadzór weterynaryjny i system HACCP gwarantuje profesjonalną i rzetelną obsługę oraz wysoką jakość produktów.
Szczególnie dumni jesteśmy z naszych wędzonek oraz wędlin Szczególnie dumni jesteśmy z naszych wędzonek oraz wędlin. Uznaniem naszych klientów cieszą się „wędliny z wędzoka”, „wędliny swojskie tradycyjne”, „wędliny od chłopa” oraz linia produktów „góralskich”.
„Wędliny z wędzoka” to wykwintne specjały dla najbardziej wymagających smakoszy, którzy poszukują tradycyjnych i szlachetnych smaków, ceniąc szlachetność starych receptur.
„Wędliny swojskie tradycyjne”, wędzone na żywym ogniu, stworzone z najlepszych gatunków mięs, a specjalnie selekcjonowane zioła i przyprawy nadają im niepowtarzalny smak i aromat.
„Wędliny od chłopa” są wykonywane w oparciu o najstarsze receptury „Wędliny od chłopa” są wykonywane w oparciu o najstarsze receptury. Posiadają głęboki i bogaty smak, piękny zapach oraz wygląd. Będą ozdobą każdego stołu zarówno podczas ważnych uroczystości, jak i codziennych posiłków.
Linia produktów „góralskich” to odpowiednio wyselekcjonowana seria wyrobów mocno wędzonych na góralską nutę. Tajemnica niepowtarzalnego smaku tych wędlin tkwi w umiejętnie dobranym dymie, a jedynie nasi doświadczeni wędzarze potrafią osiągnąć idealną harmonię smaku i aromatu poprzez proces długiego wędzenia.