Jak przygotować dietetyczne spaghetti ? Radosław Keller
O czym będzie mowa Spaghetti klasyczne vs dietetyczne Czego nam potrzeba ? Jak przygotowujemy spaghetti klasyczne Jak przyrządzić wersje dietetyczną
Klasyczne vs dietetyczne Kaloryczność dania Smak Sposób i czas przyrządzania
Czego nam potrzeba ? Patelnia teflonowa z przykrywką, garnek, cedzidło 50 dag mielonej wołowiny, jedna duża cebula, 2 ząbki czosnku, pomidory z puszki, garść oliwek, przyprawy: bazylia, czerwona papryka, chilli, curry, świeża bazylia do dekoracji, oliwa z oliwek, makaron
Wersja klasyczna Rozgrzewamy na patelni oliwę, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek Dodajemy mięso i smażymy około 10 minut Dodajemy pomidory, oliwki oraz pozostałe przyprawy i smażymy kolejne 10 minut W miedzy czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu Makaron odcedzamy i podajemy dekorując świeżą bazylią
Wersja dietetyczna Na patelnię wrzucamy mięso, przykrywamy i dusimy około 10 minut Mięso z patelni wrzucamy na cedzidło, patelnię wycieramy papierowym ręcznikiem Wrzucamy mięso z powrotem na patelnię, dodajemy pomidory, posiekaną cebulę, czosnek oraz pozostałe przyprawy i dusimy pod przykryciem kolejne 10 minut W miedzy czasie gotujemy al dente makaron pełnoziarnisty Makaron odcedzamy i podajemy dekorując świeżą bazylią
O czym mówiliśmy O patelni, pokrywce, pomidorach, cebuli, czosnku, makaronie…
Dziękuję za uwagę Radosław Keller