Zimne Desery..

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Jedzenie w Hiszpanii.
Advertisements

Krewetki po tajsku.
Kawa Rozpuszczalna Natalia Maraszek kl.6b.
Dieta łatwo strawna z ograniczeniem tłuszczu
Lebensmittelwaren. Rodzaj klusek ziemniaczanych, przygotowanych z ugotowanych ziemniaków połączonych z mąką ziemniaczaną, formowane w kulki z wgłębieniem.
Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego „Zawody przyszłości – program podnoszenia kwalifikacji.
„WYKORZYSTANIE ZIÓŁ I PRZYPRAW
1 l mleka,sól,gałka muszkatołowa, biały pieprz
Dopraw do smaku i przechowuj w zimnym miejscu. Zastosowanie:
SKŁADNIKI: 1 l ciemnego bulionu 75 g mąki 80 g masła
Podstawowe gorące desery
Leonardo da Vinci Partnerstwo: “Kuchnia i restauracja, przewodnik dla początkujących” TŁUSZCZE.
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters” ŹRÓDŁA SŁODYCZY.
N a k r y c i e s t o ł u.
Niezwykła Księga Dań Profesora KK.
Kawiarnia „Cher Vieux”
LALKA BARBIE Tort w stylu angielskim obłożony masą cukrową, wszystkie dekoracje są jadalne. Tort o smaku czekoladowym ciemny biszkopt przełożony kremem.
Narodowe potrawy Wielkiej Brytanii
Posiłki, w zależności od hotelu, mogą być serwowane do stolika lub być oferowane w formie bufetu, tzw. szwedzkiego stołu. Napoje serwowane do.
Krok 3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Desery z owoców.
Potrawy Irlandzkie.
Tradycyjne wyroby cukiernicze w Hiszpanii
Metody gotowania Metody gotowania dzieli się na dwie kategorie:
Desery możemy podzielić na dwie kategorie: Ciepłe i zimne
Jak ? I co? – jedzenie w starożytnym Rzymie
English breakfast.
Tradycyjne wyroby irlandzkie w zakładach o charakterze przemysłowym.
Best Practices in Italia Prezentacja Dominiki Lesnik i Magdaleny Sachan: Produkty regionalne i tradycyjne w cukierni.
Desery Mleczne.
Jedzenie w Hiszpanii.
Zupa miso shiro Danie wegetariańskie: nie Autor: Kulinarny Atlas Świata.
ZDROWE ODŻYWIANIE.
Zdrowa dieta Europejczyków
8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA 8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA ● Kolorowy zawrót głowy ● Ślimaki ● Szachownica.
Ciasto biszkoptowe.
Orange Smak słodko-kwaśny. Nadają się do bezpośredniego spożycia na surowo. Są powszechnie stosowane w produkcji soków owocowych. Gatunki.
Kuchnia polska W odróżnieniu od wielu innych kuchni narodowych, trudno jest w polskiej tradycji znaleźć rzeczywiście "oryginalne" – "czysto polskie" potrawy.
w Cukierni Belle Epoque”
SPORZĄDZANIE ZUP SCENARIUSZ LEKCJI.
Kuchnia francuska krowa.
Natalia Kaszuba, Angelika Kania. Odbywałyśmy praktykę w ciastkarnio- kawiarni,,Novecento’’
Krem warzywny z lanymi kluskami
Kuchnia angielska specjalnością mojego zakładu
Potrawy regionalne Wykonawcy Maciej Borówka , Przemysław , Sadowski ,
Jaja.
ŻYWIENIE W CHOROBACH JELIT
Podróże po świecie Smaki Europy.
MATEMATYKA W PRAKTYCE Zapraszam!.
Kipi kasza, kipi groch……
Zatrzymać lato w kuchni
Jakie substancje dodatkowe znajdują się w żywności?
Czy wiesz, co jesz?. Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne naszego organizmu:
Odżywcze śniadanie - 5 przepisów "Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi" - to nie tylko przysłowie, śniadanie.
Kuchnia Austriacka Niejednolita w swym charakterze kuchnia Austrii ze względu na wielonarodowościowy charakter tego kraju, a zwłaszcza wielonarodową przeszłość.
MATEMATYKA W KUCHNI Wykonały Urban Anita Wójcik Ewa.
Wykonała: Martyna Wasilewska
KSIĄŻKA KUCHARSKA Szkoła Podstawowa nr 29 w projekcie ‘’SZKOŁA MYŚLENIA” przepisy różne - wersja w j. polskim.
KUCHNIA EUROPEJSKA Emily Bingham. Czechy  Kuchnia czeska podlegała wpływom kuchni krajów sąsiednich: Polski, Bawarii, Austrii, Węgier i Słowacji.  Charakterystyczne.
Szkolenie dla powiatowych koordynatorów programu „Trzymaj formę!” Szkolenie dla powiatowych koordynatorów programu „Trzymaj formę!” st. asystent.
TORTY.
2011/2012 폴란드어 강좌 Season II ( – )
Desery krajów Erasmus+
Przyprawy ciasteczek korzennych
SZKOLNY KONKURS KULINARNY
Placki z jabłkami / apple pancakes
KUCHNIA FRANCUSKA.
Jedzenie w Hiszpanii.
Zapis prezentacji:

Zimne Desery.

Podział zimnych deserów z: Ryżu ; gruszki Conde, ryż Empress. Żelatyny ; musy, Bavarois-krem bawarski. Na bazie ubitych jajek; Crème Caramel- krem karmelowy, Crème Brulee- krem Brulee. Na bazie jajek; lody, Crème Patisserie- krem Patisserie.

Zimne Desery. Na bazie owoców; owocowe kremy, gotowane gruszki, kompoty. Na bazie śmietany; musy, krem Amaretto. Na bazie ciasta; ciastka z owocami, tarta, placki, ciastka wypełnione kremami. Na bazie biszkoptu; torty, torciki.

Sposób Serwowania Zimne desery mogą być serwowane w wielu różnych stylach, wykorzystując szeroki zasób naczyń: Różnorodne talerze Szklane naczynia(pucharki Kokilki Czarki Formy Miski

Podstawowe elementy przygotowania deserów Dekoracja; czekolada, śmietana, masa Choux Napowietrzanie/aeracja; chemiczne, biologiczne, mechaniczne, laminacja. Dodawanie smaków; użycie olejków, soków

Podstawowe Metody Przygotowania Przecieranie; Rozcieranie owoców na miazgę, sosy do płynnej konsystencji. Łączenie; połączenie razem różnych składników, by stworzyć jednolitą potrawę. Np. Bavarois. Miksowanie; Wykorzystanie robota kuchennego, widelca lub trzepaczki.

Metody sporządzania: Gotowanie/Gotowanie we wrzątku. Gotowanie w sokach, winie lub syropie. Np. Gotowane gruszki w czerwonym winie. Duszenie. Tak jak powyżej, ale z niewielką ilością wina i pod rzykryciem, by zachować wilgoć. Np. Duszony rabarbar.

Zobacz i powtórz. Zapisz przepis na pomarańczowe Bavarois. Znajdź przepis na Crème Brulee. Nazwij trzy typy napowietrzania/aeracji.