Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Best Practices in Italia Prezentacja Dominiki Lesnik i Magdaleny Sachan: Produkty regionalne i tradycyjne w cukierni.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Best Practices in Italia Prezentacja Dominiki Lesnik i Magdaleny Sachan: Produkty regionalne i tradycyjne w cukierni."— Zapis prezentacji:

1 Best Practices in Italia Prezentacja Dominiki Lesnik i Magdaleny Sachan: Produkty regionalne i tradycyjne w cukierni.

2 Tu wszystko się zaczęło...
Praktykę odbywałyśmy w cukierni „Pasticceria Bianchi”. Nasz zakład znajdował się w Riccione - obok rozrywkowego Rimini. Szef Glauco Bianchi posiadał 3 zakłady.

3 Trochę o produkcji . W naszym zakładzie produkowano głównie wyroby z ciasta kruchego , francuskiego oraz drożdżowego. Miałyśmy możliwość robić: torty , desery, bezy, ptysie, babeczki, rurki z nadzieniem, crrosainty, ciasta i ciasteczka. Ptysie Babeczki , rurki z nadzieniem.

4 Tiramisu Małe i duże crrosainty.
Ciastko francuskie o nazwie „Polacco”. Torta di carrote. Małe i duże crrosainty.

5 Cd ... Ciasteczka i bezy Bezy
Ciasteczka kruche z czekoladą Pasta flora – kruche serduszka maczane w czekoladzie. Bezy

6 Torty i desery

7 Produkt regionalny Piada di morti - ciasto drożdżowe z orzechami włoskimi, rodzynkami i migdałami, formowane w okrągłe placki i pieczone w piecu. Jest produkowane w Rimini tylko w październiku i w listopadzie.

8 Wyroby tradycyjne Sfogliata di mele – ciasto francuskie z pociętym w plasterki jabłkiem . Torta di Mele Della Nonna – delikatna masa wymieszana z pokrojonymi jabłkami i brzoskwiniami.

9 Zawsze było wesoło

10 Nasza cukiernio - kawiarnia
W naszej cukierni można było nie tylko zjeść przepyszne słodkości, lecz także napić się kawy, herbaty czy wina. Zakład posiadał także sklep z ciastami, bułeczkami, wędlinami oraz świeżo robioną pizzą.

11 Było nam bardzo miło, że mogłyśmy odbyć praktyki u Bianchiego
Było nam bardzo miło, że mogłyśmy odbyć praktyki u Bianchiego. Szkoda, że czas upłynął tak szybko. Jesteśmy jednak pewne, że o naszej włoskiej przygodzie będziemy pamiętać całe życie.

12 Specjalny torcik na słodkie zakończenie praktyk


Pobierz ppt "Best Practices in Italia Prezentacja Dominiki Lesnik i Magdaleny Sachan: Produkty regionalne i tradycyjne w cukierni."

Podobne prezentacje


Reklamy Google