TECHNIK ŻYWIENIA I ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich
Advertisements

Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego
Program Leonardo da Vinci
Wyniki egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe
KONIEC POKAZU.
„TWÓJ ZAWÓD – TWOJA PRZYSZŁOŚĆ”
Organizator Spółdzielnia Socjalna jako instrument resocjalizacji w Zakładzie Poprawczym w Studzieńcu Toruń, 21/09/2012.
BZSZ Bieszczadzki Zespół Szkół Zawodowych im. Lecha Wałęsy
ZASADNICZA SZKOŁA ZAWODOWA NR 10 oraz SZKOŁA POLICEALNA przy Ośrodku Szkolno-Wychowawczym Nr 1 dla Dzieci i Młodzieży Słabo Widzącej i Niewidomej im.
Zespół Szkół w Olsztynku im. K.C. Mrongowiusza
Hotelarsko Turystycznych
Zespół Szkół nr 2 w Nowym Dworze Gdańskim, ul. Warszawska 54 Rekrutacja na rok szkolny 2013 / 2014 Nie dla szkoły, lecz dla życia się uczymy lecz dla życia.
PREZENTACJA KIERUNKÓW KSZTAŁCENIA
Struktura egzaminu zawodowego
GIMNAZJALISTO, jeśli marzysz o dobrej pracy! Chcesz profesjonalnie gotować i serwować potrawy Lubisz kontakt z ludźmi i chciałbyś świadczyć im usługi.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA.
Technik organizacji usług gastronomicznych
usług gastronomicznych
lecz dla życia się uczymy”
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK KUCHARZ ul.
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
ZESPÓŁ SZKÓŁ W GORZOWIE ŚLĄSKIM
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE
ZSP NR 6 W ŁODZI Działalność „Spożywczaka”
Ogólna charakterystyka typów szkół- szansa na zatrudnienie
STRUKTURA ZESPOŁU SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH W CZAPLINKU
Technik technologii żywności jest zawodem związanym z:
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Rozporządzenie MEN z 7 lutego 2012 roku Pojawia się tam zapis język obcy ukierunkowany zawodowo- Efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów Efekty.
Zespół Szkół w Zabrodziu
Szkolenie praktyczne obejmuje : Zajęcia praktyczne Praktykę zawodową i jest realizowane poza terenem szkoły w renomowanych warszawskich hotelach np.:
TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH.
SZKOŁA W KOTOWIE PROPONUJE KIERUNKI:
Zespół Szkół Gastronomicznych
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
Zawody gastronomiczne
Drogi Absolwencie! Nasza szkoła otwiera drzwi do Twojej kariery zawodowej Strona WWW: ekonomik.webd.pl.
OFERTA EDUKACYJNA ZESPOŁU SZKÓŁ CKR W RZEMIENIU NA ROK 2015/2016.
Zespół Szkół im. Konstytucji 3 Maja w Iławie
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
KIERUNKI KSZTAŁCENIA TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH Technik żywienia i usług gastronomicznych jest przygotowany do wykonywania różnych zadań.
TECHNIK HANDLOWIEC.
Projekt "Praktyki zagraniczne moją szansą na rozwój zawodowy" realizowany w Zespole Szkół w Gorzowie Śląskim Zmienia życie. Otwiera umysły.
Zmienia życie. Otwiera umysły.
Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie
Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego1 Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz Ź ródło: Prezentacja zawodu Zespół Szkół Gastronomiczno-
Zespół Szkół Gastronomicznych im. I Armii Wojska Polskiego ul. Sienkiewicza – 357 Łódź Tel.: (042) Tel./fax: (042)
Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia zawód – kucharz zawód – kucharz.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Noblistów Polskich Szkoła praktycznych umiejętności Oferta edukacyjna na rok szkolny 2016/2017 dla absolwentów.
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO W SOSNOWCU ul. Gen. Grota Roweckiego 64 OFERTA EDUKACYJNA W ROKU SZKOLNYM 2016/2017.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH IM. GEN. WŁADYSŁAWA ANDERSA W BIAŁYMSTOKU.
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
Zespół Szkół Rolniczych w Kijanach Współpraca z pracodawcami w zakresie kształcenia zawodowego - realizacja praktycznej nauki zawodu: zajęcia praktyczne.
Magdalena Kaczmarek Ilona Urbaniak Klasa III TH. Zakłady żywienia zbiorowego… Organizują one: - Przetwórstwo gastronomiczne, polegające na przygotowywaniu.
Technik pojazdów samochodowych Bezpłatny kurs prawa jazdy kat. B !!! M.18. Diagnozowanie i naprawa podzespołów i zespołów pojazdów samochodowych M.12.
Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską.
Technikum Nr 4 TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Zespół Szkół Gastronomicznych im. I Armii Wojska Polskiego
Technik Obsługi Turystycznej 4 lata nauki.
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO W SOSNOWCU
Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych
Technik hotelarstwa 4-letni cykl nauczania.
OFERTA EDUKACYJNA ZESPOŁU SZKÓŁ CKR
Oferta edukacyjna dla dorosłych
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Zagraniczny Staż Zawodowy uczniów ZS Nr 1 im. M
Zapis prezentacji:

TECHNIK ŻYWIENIA I ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH

Uczeń technikum żywienia i organizacji usług gastronomicznych w czasie kształcenia zdobywa widzę i umiejętności w zakresie kwalifikacji: T.6. Sporządzanie potraw i napojów T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

ZATRUDNIENIE restauracje, bary, hotele, kawiarnie, pensjonaty, domy wczasowe placówki żywienia zbiorowego: sanatoria, szpitale, bursy szkolne, domy opieki społecznej, stołówki instytucje zajmujące się upowszechnianiem wiedzy o żywieniu prowadzenie własnej działalności gospodarczej w zakresie usług gastronomicznych

PRAKTYKI ZAGRANICZNE Najlepsi uczniowie mają możliwość odbycia atrakcyjnych staży zagranicznych w ramach projektu Erasmus +

KUCHARZ

Uczeń zasadniczej szkoły zawodowej w zawodzie kucharz w czasie kształcenia zdobywa wiedze i umiejętności w zakresie kwalifikacji: T.6. Sporządzanie potraw i napojów

ZATRUDNIENIE Zakłady gastronomiczne typu otwartego i zamkniętego Restauracje hotelowe i gastronomia sieciowa Firmy cateringowe Gastronomia na statkach lub w innych środkach transportu Własna działalność gospodarcza w zakresie usług gastronomicznych