Wyk. Ewelina Frelek, Aleksandra Kurek, Samanta Adamczyk, Rafał Lis

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
ZAPROSZENIE DLA WYSTAWCÓW
Advertisements

Konkursu wiedzy o zdrowym stylu życia „Trzymaj Formę!”
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Organizacja pracy w POWUZ Zadania nauczycieli POWUZ i opiekunów.
Mała Olimpiada Fizyczna „Gauss”
Szanowna Pani Dyrektor, Szanowny Panie Dyrektorze, Pragniemy zaprosić Pani/Pana szkołę do udziału w Ogólnopolskim Projekcie Edukacyjnym Przekonujemy się
Absencja uczniowska w szkole - pilotaż 5 listopada 2007r. VIII LO w Łodzi Temat: Wdrażanie rozwiązań – wymiana doświadczeń. Opracowanie narzędzia do monitoringu.
Szkoła Podstawowa nr 1 im. Henryka Sienkiewicza w Skierniewicach Ul. Sienkiewicza Skierniewice Dyrektor Szkoły: Remigiusz Chodubski tel. 046.
MIĘDZYSZKOLNY DZIEŃ EUROPY
CZY ZNASZ JĘZYK OJCZYSTY?
Szkolny konkurs pt. ”Bezpieczny w sieci”
GASTRONOMICZNO - JĘZYKOWEGO DLA SZKOŁY PONADGIMNAZJALNEJ
Moja klasa IIa.
KONKURSY, w których komputer i sieć Internet jest elementem zadań konkursowych lub ich rozwiązań Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. Króla.
PROJEKT ZAWODOZNAWCZY SPOTKANIE Z RODZICAMI POD HASŁEM: POKAŻ NA CO CIĘ STAĆ Zespół Szkół Agrotechnicznych im. Batalionów Chłopskich w Bożkowie Bożków.
w kulturze europejskiej
Międzypowiatowy konkurs biologiczny „ Znam swoje ciało”
Nasza drużyna projektowa to: Joanna Borzymek, Ewelina Kuligowska, Przemysław Soliwoda, Joanna Stalmach, Katarzyna Stalmach, Opiekun Pani Profesor Bożena.
Samorząd Uczniowski 2008/2009 Opracowanie: Michał Juskowiak.
Jasełka W dniach grudnia 2012 roku w Domu Kultury LSM w Lublinie odbył się IV Przegląd Spektakli Bożonarodzeniowych. Jasełka 2011.
PREZENTACJA - KONKURSY. Konkursy z elementami komputera i sieci Internet Konkurs portalu Interklasa na najlepszą szkolną stronę miesiąca w Polsce Konkurs.
Udział uczniów w konkursach.
MATEMATYCZNO – EKOLOGICZNY im. Leona Kruczkowskiego w Ryczówku
Świetlica szkolna Gimnazjum nr 2 w Brzeszczach
KONKURS PRZYRODNICZO - MATEMATYCZNY
Zasady rekrutacji do szkół ponadgimnazjalnych
Samorząd Uczniowski 2008/2009 Opracowanie: Michał Juskowiak.
EGZAMIN GIMNAZJALNY ODBĘDZIE SIĘ W TERMINIE WYZNACZONYM PRZEZ OKE: r. – środa CZĘŚĆ HUMANISTYCZNA r. – czwartek CZĘŚĆ MATEMATYCZNO -PRZYRODNICZA.
Zasady rekrutacji do szkół ponadgimnazjalnych na podbudowie gimnazjum w województwie wielkopolskim 2014/2015.
Zespół Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta w Poznaniu Młodzi Głosują.
Temat debaty – Podejmowanie samorządnej inicjatywy młodzieżowej.
Szkolenie dla nauczycieli - szkolnych koordynatorów projektu „Sklep  wysypisko: ulica jednokierunkowa?” Warszawa, dn. 16 lutego 2007 r. Projekt współfinansowany.
To projekt zawodoznawczy zrealizowany w Zespole Placówek Specjalnych w Legnicy w ramach projektu unijnego Modernizacja Kształcenia Zawodowego na Dolnym.
SAMORZĄD UCZNIOWSKI SZKOŁY PODSTAWOWEJ W ŁOPUCHOWIE
GESZKO Gesunde Schule Zdrowa szkoła Targi Projektowe
Załącznik nr 1 Zgłoszenie do udziału w Konkursie plastycznym „Palmy Wielkanocne” Imię i nazwisko dziecka, klasa/wiek………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Ekologiczna choinka Zaproszenie do udziału w Powiatowym Konkursie
PODSUMOWANIE DZIAŁALNOŚCI KOŁA LZS DOŁUJE ROK 2014.
Nasza szkoła wzięła udział w największym w Polsce programie edukacyjnym o tematyce bezpieczeństwa pod nazwą KLUB BEZPIECZNEGO PUCHATKA.
I SEMESTR ROKU SZKOLNEGO 2014/2015 Konkursy. 5 grudnia 2014 roku w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie, przy ul. Racjonalizacji 5 odbyła się VI edycja.
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Piasecznie
BEZPIECZNA SZKOŁA – BEZPIECZNY UCZEŃ ZESPÓŁ SZKÓŁ im. OSKARA LANGEGO ul. RATAJA 30, ZAWIERCIE ZADANIE 7 Przeprowadzenie we wszystkich klasach konwersatoriów.
KONKURS MUZYCZNY ZAPRASZAM WSZYSTKICH UCZNIÓW DO WZIĘCIA UDZIAŁU W INTERNETOWYM KONKURSIE MUZYCZNYM ORGANIZOWANYM PRZEZ WSZYSCY UCZNIOWIE ZA UDZIAŁ KONKURSIE.
SPOTKANIE OTWIERAJĄCE Edycja 2012/2013 w Szkole Podstawowej im. H. Sienkiewicza w Konarzewie J. Liszkowska- koordynator.
Olga Sikorska i Marek Wilczek – uczniowie II LO w Zespole Szkół Nr 1 w Piszu zgłosili się do udziału w XVIII Sesji Sejmu Dzieci i Młodzieży. W ramach tego.
Wewnątrz przedszkolny konkurs kulinarny
DZIEŃ ZDROWEGO ŚNIADANIA
Miedzyszkolny Konkurs Matematyczny „Matematyka Królową Nauk”- marzec 2015 zorganizowany przez Niepubliczną Szkołę „Piątka” pod patronatem Warmińsko – Mazurskiego.
OTWARTA FIRMA Otwarta firma  Pracownik  przedsiębiorca  przedsiębiorstwo.
OTWARTA FIRMA Otwarta firma Biznes przy tablicy. OTWARTA FIRMA Idea programu Otwarta firma – Biznes przy tablicy to program przeznaczony dla uczniów szkół.
ZASADY REKRUTACJI DO SZKO Ł Y PONADGIMNAZJLNEJ. Zasady rekrutacji do szkół ponadgimnazjalnych są regulowane zarządzeniem nr Wielkopolskiego.
1a Aleksandra Natanek Natalia Rymarz 2a Karolina Święs Emila Witek Martyna Bińkowska 2b Arek Głowacki Natalia Dębska Artur Szewczyk Nauczyciel prowadzący.
Oferta sponsoringu MONIN Cup Junior MONIN Cup Junior to coroczny konkurs dla młodych barmanów w wieku lat, którzy rywalizują w tworzeniu najlepszych.
Instrukcja Rejestracja do I edycji Gimnazjalnej Olimpiady Wiedzy o Społeczeństwie Instrukcja
Organizatorzy olimpiady: pani Jolanta Wojciechowska, pani Jolanta Banasik i pan Krzysztof Wiśniewski.
Spotkanie z uczniami klas 3 maj 2015r. REKRUTACJA DO SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH.
Przedstawienie Regulaminu Konkursu na projekt edukacyjny promujący aktywne uczestnictwo rodziców w realizacji programu edukacyjnego pt.”Trzymaj Formę!”
INTEGRACYJNA SZKOŁA PODSTAWOWA NR 67 im. Janusza Korczaka w ŁODZI, UL. MARATOŃSKA 47b Tel./Fax:
PATRON SZKOŁY NADANIE SZKOLE IMIENIA ZADANIA WYCHOWAWCZE I ORGANIZACYJNE Okres : IX 2015 – XI 2016.
Samorząd Uczniowski SP 3 w Ciechanowie „Dzielimy się swoją wiedzą i doświadczeniem w działaniach SU”
TECHNIKUM nr 6 i ZSZ nr 6 im. Jana Sas Zubrzyckiego „BUDOWLANKA” w Miejskim Zespole Szkół nr 5 w Krośnie Baza dydaktyczna szkoły Istniejemy już ponad 40.
Sale lekcyjne J. angielski Geografia Historia Informatyka Muzyka J. polski.
Konkurs -,,Kartka Wielkanocna’’ Organizowanego przez Niepubliczny Zespół Szkół Zgromadzenia Sióstr Świętej Teresy od Dzieciątka Jezus, w Ścinawce Dolnej.
Przedsiębiorczy na rynku finansowym - zasady i terminarz konkursu.
WYJAZDY INDYWIDUALNE UCZNIÓW
„Mój kandydat do Literackiej Nagrody Nobla ”
Konkursy przedmiotowe organizowane dla uczniów szkół podstawowych i uczniów dotychczasowych gimnazjów i klas dotychczasowych gimnazjów województwa wielkopolskiego.
REGULAMIN KONKURSU PLASTYCZNEGO PT.
Otwarta firma – Biznes przy tablicy
Debata Oksfordzka Szkolnego Klubu Europejskiego 30 maja 2018 r.
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Zapis prezentacji:

Wyk. Ewelina Frelek, Aleksandra Kurek, Samanta Adamczyk, Rafał Lis Pod opieką p. Ewy Skrońc-Bielak I Konkurs Sztuki Kulinarnej „Tradycyjne dania wigilijne - Śledzik” Konkurs dla Zespołu Szkół Gastronomicznych im. Eugeniusza Pijanowskiego Warszawa 5 grudzień 2008  

1. Sprawy ogólne 1.1. Organizatorem konkursu był Zespół Szkół Gastronomicznych przy wsparciu i pomocy merytorycznej Klubu Szefów Kuchni oraz Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. 1.2. Konkurs odbył się w dniu 5 grudnia 2008 roku w Zespole Szkół Gastronomicznych na ul. Poznańskiej 6/8 w Warszawie. 1.3. Celem głównym konkursu było wykazanie się znajomością w przygotowaniu oryginalnych przekąsek zimnych tradycyjnych dla kuchni polskiej z wykorzystaniem śledzia pod kątem Wigilii 1.4. Sponsorem głównym konkursu było Norge i Nestle Profession

2. Zasady uczestnictwa 2.1. W konkursie uczestniczyli tylko uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Poznańskiej 6/8 2.2. Wszystkie zgłoszenia były traktowane jako akceptacja ze strony uczniów we wzięciu udziału w konkursie 2.4. Potwierdzenie o dopuszczeniu do udziału w konkursie było dokonane na podstawie tylko zgłoszenia przekazanego do Pani Elżbiety Zakrzewskiej (zgłoszenia zbierali: Samorząd Szkolny, pani Bielak i Sekretariat Uczniowski)

3. Warunki organizacyjne Organizator zapewnił dostarczenie bazowego produktu do przygotowania potrawy konkursowej jakim był śledź i majonez. Wszystkie pozostałe produkty potrzebne do przygotowania dania, każdy z uczestników zabezpieczył we własnym zakresie. Każdy z uczestników startujących mógł przywieźć podstawowy sprzęt drobny potrzebny do przygotowania potraw konkursowych. Każda z ekip startujących prezentowała dania na swojej porcelanie lub porcelanie dostarczonej przez szkołę. Każdy uczestnik konkursu miał do dyspozycji stanowisko pracy w pracowni technologicznej Drobny sprzęt wykraczający poza standardowe wyposażenie szkolnego stanowiska technologicznego, niezbędny do wykonania dania konkursowego zabezpieczył każdy uczestnik we własnym zakresie Każdy uczeń posiadał prawidłowe ubranie kucharskie Jury przyznało trzy pierwsze miejsca na podstawie łącznej sumy punktów wszystkich jurorów

4. Sposób punktacji jury profesjonalnego 4.1. Jury oceniało: przygotowanie stanowiska pracy (max 5 punktów) czystość na stanowisku podczas pracy (max 10 punktów) profesjonalny sposób wykonywania pracy (max 10 punktów) wygląd stanowiska pracy po zakończeniu pracy (max 5 punktów) kreatywność i estetykę podania (max 20 punktów) smak (max 50 punktów) Każdy członek jury mógł maksymalnie przyznać 100 punktów 4.2. Dania prezentacyjne (1 talerz od każdego uczestnika) pozostał na ekspozycji dla potrzeb prezentacyjnych dla zaproszonych gości

-Tradycyjne dania wigilijne” Przebieg konkursu „Śledzik- -Tradycyjne dania wigilijne”

Środa 03 grudnia 2008 r. Sala technologiczna 219 11.30 Zbiórka uczestników oraz losowanie stanowisk. Uczestnicy konkursu składają wizytówki z nazwa potrawy i danymi uczestników: imię i nazwisko, klasa, szkoła. Organizatorzy konkursu zabezpieczają śledzie do sporządzenia potraw. Czwartek 04 grudnia 2008 r. Eliminacje szkolne Sale technologiczne 317 i 320 11.30 do 12.30 13.20 ogłoszenie wyników konkursu Finaliści konkursu zabezpieczają sprzęt i wyposażenie do konkursu finałowego. Piątek 05 grudnia 2008 r. Konkurs finałowy Sala technologiczna 320 11.00 – 12.30 Powitanie gości i uczestników. Przeprowadzenie losowania kolejności pracy w konkursie. Zakończenie pracy godzina 12.30. Gala w restauracji 12.30 prezentacja potraw i ocena jury. 13.30 Zakończenie konkursu

A oto fotoreportaż z konkursu…

2 minuty przed oficjalnym rozpoczęciem

3! 2! 1! 0! I Ruszyli !! - Tu zaczyna się prawdziwa walka z czasem

Koniec gotowania!! Odkładamy patelnie

A oto finałowe dania

1. BUDNIK JAKUB BUDNIK MICHAŁ

2. MICHALSKI TOMASZ GNIADEK MICHAŁ

3. DOBRZYŃSKI JAKUB STANIAK MATEUSZ

4.Mateusz Maciński i Bartek Przytocki

5. MOSIĄDZ EMIL OPARA ŁUKASZ

6.Adam Grodzicki i Piotr Opaliński

7. TEMPIŃSKI MARCIN KALINOWSKI ŁUKASZ

Nasze Jury: p. Dariusz Zahorański p. Robert Sowa p. Giancarlo Russo p. Jerzy Pasikowski

Degustacja...

... i ogłoszenie wyników

Zwycięski zespół nr 6

Dziękujemy bardzo: P. Dyrektor Jolancie Litniewskiej, P. Elżbiecie Zakrzewskiej, P. Jerzemu Pasikowskiemu, P. Dariuszowi Zahorańskiemu, P. Robertowi Sowie P. Giancarlo Russo uczestnikom konkursu, oraz wszystkim przybyłym.

Fotoreportaż wykonało: KOŁO DZIENNIKARSKIE ZESPOŁU SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH „Młody dziennikarz” Warszawa, grudzień 2008