CARPACCIO Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Dorota Banasiewicz.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
RYBY ZASTOSOWANIE W GASTRONOMII
Advertisements

Jak przygotować dietetyczne spaghetti ?
Mgr inż. Agnieszka Karnas Staż: Ristorante Italiano w Warszawie Opiekun: Giancarlo Russo.
Książeczka Kulinarna dla Nastolatka
Zapiekanka z pstrąga na szpinaku
PIERŚ W SOSIE TYMIANKOWO- POMIDOROWYM. pierś z kurczaka 150g masło 10g oliwa 10 ml wino białe wytrawne 40 ml bulion 70ml śmietanka 30% 50 ml koncentrat.
Słynne włoskie przysmaki na jednym półmisku – to musi smakować fantastycznie ! Sałatka caprese.
Dopraw do smaku i przechowuj w zimnym miejscu. Zastosowanie:
Leonardo da Vinci Partnerstwo: “Kuchnia i restauracja, przewodnik dla początkujących” TŁUSZCZE.
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters” Mięso i drób.
Książka kucharska klasy 0
Posiłki, w zależności od hotelu, mogą być serwowane do stolika lub być oferowane w formie bufetu, tzw. szwedzkiego stołu. Napoje serwowane do.
Spaghetti Bolognese i sałatka Caprese
Ryby i owoce morza.
Zdrowy przepis na : Świeży twarożek ze szczypiorkiem i warzywa.
Nabiał autor Ola Zespół Szkół Gim nr 6 i Szkoła Podstawowa nr 13
Bez śniadania nie ma nauczania
PrzepisNaSałatkę Krabową Krabową. Składniki: (jedna porcja) -duża paczka paluszków krabowych (ok 16 sztuk) -1 długi świeży ogórek -6 jaj -1 torebka ryżu.
The traditional Bulgarian Dishes. 4 tomatoes – 4 pomidory 1 large cucumber – 1 duży ogórek 4 green or red peppers – 4 zielone lub czerwone papryki 1.
Czas przygotowania 25 min. Składniki: -2kg ziemniaków -1l oleju -sól -pieprz -po 1 łyżeczce: -papryki ostrej -papryki słodkiej -oregano Sposób przygotowania:
Kuchnia śródziemnomorska
Sałatka Grecka..
Kuchnia Śródziemnomorska
WITAMINY W NASZYM OGRÓDKU KLASOWYM
KUCHNIA HAWAJSKA.
Higiena produktów spożywczych pochodzenia zwierzęcego
Wyroby kulinarne w masarniach włoskich
Czyli zasady prawidłowego odżywiania!
Projekt edukacyjny „Zdrowe żywienie”
WIEM,CO JEM !.
January Tinting Guide–Duralit Car COM_CAR_101_Tinting Guide–Duralit Car _0203_PL NAZWA MODUŁU COM_CAR_101 NUMER MODUŁU Przewodnik po pigmentach Duralit.
„Śniadanie daje moc” Nasze zdrowe śniadanie I-IIIA i I-VIB Zespoły edukacyjno-terapeutyczne Szkoła Podstawowa nr 3 w Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Węgorzewie.
Jedz zdrowo i smacznie!.
Marta Kaczmarek Miłosz Wiśniewski Jan Czerbniak. Kurczak Sobieskiego 1 porcja -5 łyżek oliwy z oliwek -1 łyżka miodu chełmińskiego - 0,25 rurki cynamonu.
SPORZĄDZANIE ZUP SCENARIUSZ LEKCJI.
Uzdrawianie menu :-) Przysmak mięsny z warzywami i sosem węgierskim Autorki: Roksana Rosiak Ewelina Zajączkowska kl. I c.
Nasze praktyki odbywały się Nasze praktyki odbywały się : W zakładzie mięsnym : Macelleria Walter e Angelo w Rimini Macelleria Walter e Angelo w Rimini.
Spójrzmy ile odcieni kryje w sobie tęcza. To są odcienie zdrowia. Tęczowe barwy produktów żywnościowych, a zwłaszcza warzyw i owoców to nie tylko radość.
Filtry pospieszne piaskowe
Propozycja pierwsza140zł Propozycja druga 170zł/os.
Skład ( 10 porcji): Łosoś bez skóry 1,400 kg Olej 0,040 l Delikatna przyprawa do ryb KNORR 0,020 kg Masło 0,020 kg Tymianek 0,002 kg Czosnek świeży 0,010.
Patryk Kowalski & Sylwester Grymulski Temat Projektu: Otyłość Czy To Jest Bomba Zegarowa ?
Kuchnia Wietnamska.
Moja ksi ąż ka kucharska. SA Ł ATKA DLA DZIECKA sk ł adniki 1 arbuz 1 pomarańcza 1 kiść winogron 10sztuk borówek.
 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE.
Śniadanie daje moc! Naprawdę! 8 XI 2011 Specjalna Szkoła Podstawowa nr 12 w Legnicy Klasa I+II.
Pol ę dwiczka wieprzowa z sosem grzybowym Polędwiczka wieprzowa 1,500 kg Polędwiczka wieprzowa 1,500 kg Marynata Premium KNORR do wieprzowiny 0.025kg Marynata.
Śniadanie klasie drugiej daje moc ogromną, dzięki niemu każdy uczeń ma twarz zdrową i pogodną.
Podróże po świecie Smaki Europy.
Boże Narodzenie. Autor : Julia Waś V B.
NA ZDROWIE ! Elżbieta Kuśmierek. Prawidłowe żywienie jest bardzo istotne na każdym etapie życia, jednakże okres dziecięcy i wczesnoszkolny to czas, kiedy.
II śniadanie- dlaczego tak ważne?
NOWOŚĆ NA RYNKU POLSKIM
Śniadanie jest cool! Maja Kończak, Milena Kończak, Monika Woźniak, Ewelina Kamińska, Oliwia Klepacka, Zuzanna Kowalska Gimnazjum nr 81, im. prof. Witolda.
„GOTUJ Z KLASĄ” Klasa 3a. Faszerowana pierś z kurczaka z ryżem i surówką Składniki: Surówka: -filet z kurczaka - kapusta pekińska -szpinak - marchewka.
Autorzy : Agnieszka Krzemień Emilia Śmieszkowicz Amelia Szromba Klasa 1a.
Sałatka Chewbacca Ksenia Wójcik, Gosia Kulka, 3c.
SAŁATKA Z PŁATKAMI NAGIETKA 2 pomidory 1 ogórek 150 g. żółtego sera 1 łyżka majonezu 0.5 łyżki śmietany fit up do sałatek (kamis) Składniki: Przygotowanie.
KUCHNIA NIEMIECKA SZNYCEL WIEDE Ń SKI Składniki (4 porcje): 4 kotlety cielęce sól mąka 1 jajko, roztrzepane wraz z 2 łyżkami mleka lub wody sucha bułka.
Zuza Modzelewska. 100 g kaszy gryczanej niepalonej 100 g kaszy gryczanej palonej 3 zabki czosnku 1 mala cukinia Liscie botwiny 2 ogorki gruntowe Kilkanascie.
Ryby jem więcej wiem. Od wieków ryby są jednym z głównych składników pożywienia Jedz ryby a będziesz zdrów jak ryba Głosu nie mają, zdrowia dodają Ryba-
Zasady prawidłowego żywienia dla dzieci w wieku przedszkolnym Agnieszka Sulikowska, 2015 r.
KUCHNIA EUROPEJSKA Emily Bingham. Czechy  Kuchnia czeska podlegała wpływom kuchni krajów sąsiednich: Polski, Bawarii, Austrii, Węgier i Słowacji.  Charakterystyczne.
Produkty szczególnie bogate w potas:
KSIĄŻKA KUCHARSKA HISZPANII
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą avocado i pastą z jajek .
WODNE PRZEPISY GRUPA: MOKRA WODA.
Książka kucharska Przygotowane posiłki zawierają
Zapis prezentacji:

CARPACCIO Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Dorota Banasiewicz

Składniki potrawy polędwica wołowa Jest to część tylnej ćwierćtuszy wołowej; długi i stosunkowo wąski mięsień wzdłuż grzbietu zwierzęcia

Składniki potrawy kolorowe sałaty (lollo verde, lollo rosso, ruccola) Sałaty różne: lollo verde, lollo rosso, ruccola, roszponka, dębolistna

Składniki potrawy ogórek świeży

Składniki potrawy parmezan

Składniki potrawy oliwa truflowa

Składniki potrawy szczypiorek

Składniki potrawy Pomidorki cherry

Składniki potrawy- 1 polędwica wołowa 100g sałaty kolorowe 30-40g (lollo verde, lollo rosso, ruccola) ogórek świeży 50g parmezan 10g oliwa truflowa sos vinegrett (oliwa z oliwek, sok z cytryny, musztarda, tymianek) sól i pieprz 

SKŁADNIKI POTRAWY - 2 szczypiorek pomidorki cherry 2-3 sztuki cytryna krem balsamiczny

CARPACCIO GOTOWE !