Nasze praktyki odbywały się Nasze praktyki odbywały się : W zakładzie mięsnym : Macelleria Walter e Angelo w Rimini Macelleria Walter e Angelo w Rimini.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
die exotischen Kräuter prezentacja multimedialna – grupa A
Advertisements

הערינג -ליטוויש -גאליציאנער Śledź po litewsku i galicyjsku.
Jak przygotować dietetyczne spaghetti ?
Mgr inż. Agnieszka Karnas Staż: Ristorante Italiano w Warszawie Opiekun: Giancarlo Russo.
„GHP w przetwarzaniu żywności w firmie „Mr Buns” w Wielkiej Brytanii"
CARPACCIO Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Dorota Banasiewicz.
Słynne włoskie przysmaki na jednym półmisku – to musi smakować fantastycznie ! Sałatka caprese.
„Kuchnia i restauracja dla początkujących”
1 l mleka,sól,gałka muszkatołowa, biały pieprz
Rynek mięsny na przykładzie sektora wieprzowego
Zakład mięsny „Suchan” został założony w 1992 roku i od początku swojej działalności przywiązuje ogromną wagę do jakości oferowanych wyrobów, w celu jak.
Moja ziółkowa uprawa Marta Lisiowska Klasa IV B.
Spaghetti Bolognese i sałatka Caprese
„Na imieniny męża mego, upiekłabym coś dobrego, a że męża mam Marcina najlepsza byłaby gęsina.” - Taki wierszyk napisałam i GĘŚ wygrałam!
Krok 3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Plusy i minusy polskiej kuchni
Przetwarzanie mięsa na elementy kulinarne w Irlandii.
Złote zasady odżywiania.
Amerukanskie jedzenie
Best Practices in Italia Prezentacja Dominiki Lesnik i Magdaleny Sachan: Produkty regionalne i tradycyjne w cukierni.
Czas przygotowania 25 min. Składniki: -2kg ziemniaków -1l oleju -sól -pieprz -po 1 łyżeczce: -papryki ostrej -papryki słodkiej -oregano Sposób przygotowania:
Sałatka Grecka..
Kuchnia Śródziemnomorska
Gabrysia Kozula i Marta Czerniejewska
Wykonanie: Karol Grochowski Jakub Stoczek
Wyroby kulinarne w masarniach włoskich
ZASADY PRAWIDŁOWEGO ŻYWIENIA DZIECI I MŁODZIEŻY
Zdrowa dieta Europejczyków
Pizzeria „Caro” ul. Damrota 5 44 –145 Pilchowice tel
Czy wiesz co jesz? - FAST FOOD
Kuchnia polska W odróżnieniu od wielu innych kuchni narodowych, trudno jest w polskiej tradycji znaleźć rzeczywiście "oryginalne" – "czysto polskie" potrawy.
SPORZĄDZANIE ZUP SCENARIUSZ LEKCJI.
Uzdrawianie menu :-) Przysmak mięsny z warzywami i sosem węgierskim Autorki: Roksana Rosiak Ewelina Zajączkowska kl. I c.
Gołąbki z ryżem i warzywami w sosie śródziemnomorskim
Propozycja pierwsza140zł Propozycja druga 170zł/os.
Skład ( 10 porcji): Łosoś bez skóry 1,400 kg Olej 0,040 l Delikatna przyprawa do ryb KNORR 0,020 kg Masło 0,020 kg Tymianek 0,002 kg Czosnek świeży 0,010.
Natalia Kaszuba, Angelika Kania. Odbywałyśmy praktykę w ciastkarnio- kawiarni,,Novecento’’
Patryk Kowalski & Sylwester Grymulski Temat Projektu: Otyłość Czy To Jest Bomba Zegarowa ?
Klopsiki mięsno-warzywne z sosem brokułowym
 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE.
Kuchnia polska.
Kuchnia angielska specjalnością mojego zakładu
Potrawy regionalne Wykonawcy Maciej Borówka , Przemysław , Sadowski ,
ZASADY ZDROWEGO ŻYWIENIA DZIECI I MŁODZIEŻY W WIEKU SZKOLNYM
Podróże po świecie Smaki Europy.
Cukinia w różnych odsłonach Co warto o niej wiedzieć?
Makarony fabryczne.
ULUBIONA POTRAWA SZYMON DROGOSZ, KL. VB. FRYTKI Z KOTLETEM Z PIERSI KURCZAKA, Z KETCHUPEM.
Carl Warner ( ur w Liverpoolu) jest brytyjskim fotografem. Nazywany też „Peacasso", "Salvador Deli", "Caraveggio". Autor serii zdjęć krajobrazów,
„GOTUJ Z KLASĄ” Klasa 3a. Faszerowana pierś z kurczaka z ryżem i surówką Składniki: Surówka: -filet z kurczaka - kapusta pekińska -szpinak - marchewka.
Autorzy : Agnieszka Krzemień Emilia Śmieszkowicz Amelia Szromba Klasa 1a.
Sałatka Chewbacca Ksenia Wójcik, Gosia Kulka, 3c.
Potrawy wigilijne cz r.. Wykonawcy: Alicja Kruk i Dominik Jeziorski kl. 5.
„ Sprzedaż bezpośrednia produktów z gospodarstw rolnych” Aneta Klusek główny specjalista Departament Bezpieczeństwa Żywności i Weterynarii MINSTERSTWO.
SAŁATKA Z PŁATKAMI NAGIETKA 2 pomidory 1 ogórek 150 g. żółtego sera 1 łyżka majonezu 0.5 łyżki śmietany fit up do sałatek (kamis) Składniki: Przygotowanie.
 Surowcem pochodzenia roślinnego jest: a) granat b) szczupak c) ślimaki d) Łopatka wieprzowa.
Postanowiłyśmy ugotować coś zdrowego, a zarazem smacznego. Zdecydowałyśmy się na wegetariańskie hamburgery. Składniki są ogólnodostępne, przygotowanie.
Pod kierunkiem p. Bożeny Mróz. Potrawę śląską „Karminadle”wykonałam razem z kolegą Zbyszkiem.Przygotowaliśmy potrzebne surowce: mięso mielone, śledzie.
Zuza Modzelewska. 100 g kaszy gryczanej niepalonej 100 g kaszy gryczanej palonej 3 zabki czosnku 1 mala cukinia Liscie botwiny 2 ogorki gruntowe Kilkanascie.
Przedszkole Nr7 w Świeciu Puchatkowa księga przepisów na pyszności dla dzieci.
Zasady prawidłowego żywienia dla dzieci w wieku przedszkolnym Agnieszka Sulikowska, 2015 r.
KUCHNIA EUROPEJSKA Emily Bingham. Czechy  Kuchnia czeska podlegała wpływom kuchni krajów sąsiednich: Polski, Bawarii, Austrii, Węgier i Słowacji.  Charakterystyczne.
Kuchnia bez tajemnic i granic
Produkty szczególnie bogate w potas:
Młodzieżowe Miniprzedsiębiorstwo 2016/2017
Fast Food szybkie jedzenie Fast Food.
Kali Orexi ~~ Smacznego :)
Potrawy w Polsce 1.
Zapis prezentacji:

Nasze praktyki odbywały się Nasze praktyki odbywały się : W zakładzie mięsnym : Macelleria Walter e Angelo w Rimini Macelleria Walter e Angelo w Rimini Sklep mięsny z zapleczem, w którym oprócz wyrobów własnych sprzedawano szynki dojrzewające (w tym parmeńską), sery, makarony i dodatki do makaronów. Sklep mięsny z zapleczem, w którym oprócz wyrobów własnych sprzedawano szynki dojrzewające (w tym parmeńską), sery, makarony i dodatki do makaronów.

Nasz zakład zajmował się przede wszystkim przetwarzaniem mięsa na wyroby kulinarne, a także ich sprzedażą. Ale ponadto posiadał również inny asortyment spożywczy. Czym zajmował się nasz zakład?

Tradycyjne wyroby Wyroby kulinarne: elementy kulinarne z mięsa wołowego elementy kulinarne z mięsa wieprzowego Tuszki drobiowe Tuszki królicze Lasagne Pulpety Szaszłyki Hamburgery Siciliane Stracetti Cukinie nadziewane mięsem „Zucchine ripiene” Olive ascolane Vitello Kotolette

Wyroby, które nauczyliśmy się przygotowywać

Sicilliane Mięso wołowe, bułka tarta, parmezan (rozkruszony), oliwa z oliwek, pietruszka (pokrojona drobno) Bułkę tartą, parmezan, pietruszkę, oliwę z oliwek wymieszać i w tej mieszance obtaczać mięso wołowe, które jest pokrojone w cienkie płaty.

Stracetti Mięso wołowe pokrojone w paski, sałata (rukola), czerwona kapusta i pinioli. Wszystkie wyżej wymienione składniki należy wymieszać a następnie polać olejem.

Cukinie „zucchine ripiene” Cukinia nadziewana mięsem mielonym. Z cukinii należy usunąć ogonki oraz gniazdo nasienne a następnie wypełnić cukinię mięsem mielonym, które jest mieszaniną mięsa wołowego, mortadeli, parmezanu i bułki tartej.

Hamburgery Mięso mielone wołowe Mięso mielone układa się na okrągłych przeźroczystych płatach, którymi także przykrywa się mięso i ściska specjalną maszyną do formowania hamburgerów.

A to nasze zdjęcia przy pracy