Nasze praktyki odbywały się Nasze praktyki odbywały się : W zakładzie mięsnym : Macelleria Walter e Angelo w Rimini Macelleria Walter e Angelo w Rimini Sklep mięsny z zapleczem, w którym oprócz wyrobów własnych sprzedawano szynki dojrzewające (w tym parmeńską), sery, makarony i dodatki do makaronów. Sklep mięsny z zapleczem, w którym oprócz wyrobów własnych sprzedawano szynki dojrzewające (w tym parmeńską), sery, makarony i dodatki do makaronów.
Nasz zakład zajmował się przede wszystkim przetwarzaniem mięsa na wyroby kulinarne, a także ich sprzedażą. Ale ponadto posiadał również inny asortyment spożywczy. Czym zajmował się nasz zakład?
Tradycyjne wyroby Wyroby kulinarne: elementy kulinarne z mięsa wołowego elementy kulinarne z mięsa wieprzowego Tuszki drobiowe Tuszki królicze Lasagne Pulpety Szaszłyki Hamburgery Siciliane Stracetti Cukinie nadziewane mięsem „Zucchine ripiene” Olive ascolane Vitello Kotolette
Wyroby, które nauczyliśmy się przygotowywać
Sicilliane Mięso wołowe, bułka tarta, parmezan (rozkruszony), oliwa z oliwek, pietruszka (pokrojona drobno) Bułkę tartą, parmezan, pietruszkę, oliwę z oliwek wymieszać i w tej mieszance obtaczać mięso wołowe, które jest pokrojone w cienkie płaty.
Stracetti Mięso wołowe pokrojone w paski, sałata (rukola), czerwona kapusta i pinioli. Wszystkie wyżej wymienione składniki należy wymieszać a następnie polać olejem.
Cukinie „zucchine ripiene” Cukinia nadziewana mięsem mielonym. Z cukinii należy usunąć ogonki oraz gniazdo nasienne a następnie wypełnić cukinię mięsem mielonym, które jest mieszaniną mięsa wołowego, mortadeli, parmezanu i bułki tartej.
Hamburgery Mięso mielone wołowe Mięso mielone układa się na okrągłych przeźroczystych płatach, którymi także przykrywa się mięso i ściska specjalną maszyną do formowania hamburgerów.
A to nasze zdjęcia przy pracy