OFERTA EDUKACYJNA ZESPOŁU SZKÓŁ CKR W RZEMIENIU NA ROK 2015/2016.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego
Advertisements

ZESPÓŁ SZKÓŁ MECHANIZACJI ROLNICTWA IM. BOHATERÓW WALK NAD BZURĄ
„TWÓJ ZAWÓD – TWOJA PRZYSZŁOŚĆ”
Centrum Kształcenia Ustawicznego w Limanowej
Publikacje zawodowe WSiP 2013
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych NR 2 w Brzezinach Zaprasza do zapoznania się z ofertą szkoły.
Prezentacja multimedialna
Technik turystyki wiejskiej
ZASADNICZA SZKOŁA ZAWODOWA NR 10 oraz SZKOŁA POLICEALNA przy Ośrodku Szkolno-Wychowawczym Nr 1 dla Dzieci i Młodzieży Słabo Widzącej i Niewidomej im.
Zespół Szkół w Olsztynku im. K.C. Mrongowiusza
Struktura egzaminu zawodowego
GIMNAZJALISTO, jeśli marzysz o dobrej pracy! Chcesz profesjonalnie gotować i serwować potrawy Lubisz kontakt z ludźmi i chciałbyś świadczyć im usługi.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA.
MOŻLIWOŚCI UZYSKIWANIA DODATKOWYCH KWALIFIKACJI W ZAWODACH
Technik organizacji usług gastronomicznych
usług gastronomicznych
Technik architektury krajobrazu
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK KUCHARZ ul.
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE
Ogólna charakterystyka typów szkół- szansa na zatrudnienie
Technik technologii żywności jest zawodem związanym z:
Technik Turystyki Wiejskiej
Technik żywienia i usług gastronomicznych
SZANSE I ZAGROŻENIA DLA ABSOLWENTÓW SZKÓŁ NASZEGO REGIONU
Zespół Szkół w Zabrodziu
OFERTA SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH
Zespół Szkół Rolniczych i Technicznych im
KSZTAŁCENIE W ZAWODACH
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK WETERYNARII.
Szkoła zawodowa Rzeszów Szkoły Zawodowe w Rzeszowie ZS Agroprzedsiębiorczości ZS Kształcenia Ustawicznego ZS Ekonomicznych ZS Elektronicznych ZS.
Szkoła zawodowa Rzeszów 2013.
SZKOŁA W KOTOWIE PROPONUJE KIERUNKI:
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
Zawody gastronomiczne
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO w Sosnowcu ul
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Dobryszycach.
WYBÓR ZAWODOWY GIMNAZJALISTY
Zespół Szkół im. Konstytucji 3 Maja w Iławie
Technik żywienia i gospodarstwa domowego Numer z klasyfikacji zawodów:
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
TECHNIK ŻYWIENIA I ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
KIERUNKI KSZTAŁCENIA TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH Technik żywienia i usług gastronomicznych jest przygotowany do wykonywania różnych zadań.
Technik weterynarii 4-letnie technikum
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik eksploatacji portów i terminali Technik obsługi turystycznej Technik architektury krajobrazu Technik.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz Ź ródło: Prezentacja zawodu Zespół Szkół Gastronomiczno-
Zespół Szkół Gastronomicznych im. I Armii Wojska Polskiego ul. Sienkiewicza – 357 Łódź Tel.: (042) Tel./fax: (042)
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Dobryszycach.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia zawód – kucharz zawód – kucharz.
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO W SOSNOWCU ul. Gen. Grota Roweckiego 64 OFERTA EDUKACYJNA W ROKU SZKOLNYM 2016/2017.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH IM. GEN. WŁADYSŁAWA ANDERSA W BIAŁYMSTOKU.
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
Magdalena Kaczmarek Ilona Urbaniak Klasa III TH. Zakłady żywienia zbiorowego… Organizują one: - Przetwórstwo gastronomiczne, polegające na przygotowywaniu.
Technikum nr 19: technik analityk technik informatyk fototechnik technik logistyk technik spedytor technik weterynarii technik włókiennik technik włókienniczych.
WEZ 1 Wyniki egzaminu zawodowego absolwentów techników i szkół policealnych październik 2006 r.
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE W RZESZOWIE oferta edukacyjna szkół
Technikum Nr 4 TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Zielarstwo i fitoterapia
Zespół szkół Rolniczych
WYNIKI EGZAMINÓW POTWIERDZAJĄCYCH KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
OFERTA EDUKACYJNA ZESPOŁU SZKÓŁ CKR
Oferta edukacyjna dla dorosłych
Oferta edukacyjna Na rok szkolny 2019/20
OGRODNIK – pomysł na biznes
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
ZESPÓŁ SZKÓŁ im. WALERGO GOETLA W SUCHEJ BESKIDZKIEJ
Zapis prezentacji:

OFERTA EDUKACYJNA ZESPOŁU SZKÓŁ CKR W RZEMIENIU NA ROK 2015/2016

TECHNIK ROLNIK Wykonuje prace związane z prowadzeniem produkcji roślinnej i zwierzęcej. Podejmuje decyzje na podstawie rachunku ekonomicznego, potrafi obsługiwać maszyny i urządzenia stosowane w produkcji roślinnej. Potrafi pozyskiwać środki z Unii Europejskiej na modernizację gospodarstwa. Kwalifikacja 2 Organizuje i nadzoruje produkcję rolniczą. Kwalifikacja 1 Prowadzi produkcję rolniczą.

TECHNIK ROLNIK KARIERA ZAWODOWA Możesz prowadzić własne gospodarstwo rolne, starać się o uzyskanie środków z Unii Europejskiej, prowadzić rachunkowość w firmach okołorolnicznych.

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH Ocenia i przechowuje żywność, sporządza potrawy, napoje, planuje i analizuje sposoby żywienia oraz produkcję gastronomiczną i wykonuje usługi gastronomiczne. Kwalifikacja 1 Sporządza potrawy i napoje. Kwalifikacja 2 Organizuje żywienie i usługi gastronomiczne.

KARIERA ZAWODOWA Pracę znajdziesz w placówkach żywienia zbiorowego. Typowymi miejscami pracy są wszelkiego rodzaju podmioty gospodarcze zajmujące się prowadzeniem działalności gastronomicznej: restauracje, kawiarnie, hotelowe zakłady gastronomiczne, bary szybkiej obsługi, punkty malej gastronomii, jadłodajnie, gospody, szkoły, przedszkola, internaty, stołówki zakładowe. Możesz prowadzić własny zakład gastronomiczny.

TECHNIK WETERYNARII Wykonuje czynności pomocnicze, które dotyczą diagnozowania, profilaktyki i leczenia chorób zwierząt. Wykonuje zabiegi pielęgnacyjne oraz czynności pomocnicze w trakcie badań przedubojowych i po uboju zwierząt. Kwalifikacja 1 Prowadzi chów, hodowlę i inseminację zwierząt. Kwalifikacja 2 Wykonuje czynności pomocnicze z zakresu usług weterynaryjnych. Kwalifikacja 3 Wykonuje czynności pomocnicze z zakresu realizacji zadań inspekcji weterynaryjnej.

TECHNIK WETERYNARII KARIERA ZAWODOWA Pracę znajdziesz w lecznicach weterynaryjnych, zakładach mięsnych, stadninach koni i hodowlach zwierząt. Możesz podjąć pracę jako trener, specjalista w zakresie opieki i zabiegów kosmetycznych u małych zwierząt, pracownik sklepu zoologicznego, pracownik schroniska dla zwierząt.

TECHNIK OGRODNIK Organizuje produkcję w zakresie warzywnictwa, szkółkarstwa i kwiaciarstwa. Projektuje i zakłada ogrody przydomowe oraz tereny zielone z wykorzystaniem programów komputerowych. Kwalifikacja 1 Zakłada i prowadzi uprawy ogrodnicze. Kwalifikacja 2 Planuje i organizuje prace ogrodowe.

TECHNIK OGRODNIK KARIERA ZAWODOWA Pracę znajdziesz w przedsiębiorstwach ogrodniczych. Typowymi miejscami pracy są wszelkiego rodzaju gospodarstwa ogrodnicze, sklepy ogrodnicze, kwiaciarnie, szkółki leśne i ogrodnicze, firmy zajmujące się projektowaniem ogrodów. Możesz prowadzić własną działalność ogrodniczą lub usługową.

Eksploatuje, naprawia maszyny i pojazdy silnikowe oraz maszyny rolnicze i ogrodnicze. Potrafi spawać elektrycznie i gazowo. Kwalifikacja 1 Użytkuje pojazdy, maszyny, urządzenia i narzędzia stosowane w rolnictwie. Kwalifikacja 2 Obsługuje technicznie oraz naprawia pojazdy, maszyny i urządzenia stosowane w rolnictwie.

ZSZ MECHANIK- OPERATOR POJAZDÓW I I I MASZYN ROLNICZYCH KARIERA ZAWODOWA Pracę znajdziesz w zakładach obsługi technicznej, w firmach okołorolniczych, rozwiniętych gospodarstwach rolniczych, zakładach diagnostycznych i mechanizacyjnych.

KUCHARZ Przechowuje żywność, sporządza potrawy i napoje. Wykonuje czynności związane z cateringiem potraw i napojów. Kwalifikacja Sporządza potrawy i napoje. ZSZ

ZSZ KUCHARZ KARIERA ZAWODOWA Pracę znajdziesz w: barach szybkiej obsługi, restauracjach, kawiarniach, hotelowych zakładach gastronomicznych, zajazdach, szpitalach, sanatoriach, domach wypoczynkowych, stołówkach szkolnych i przedszkolnych, internatach.