DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
VII edycja programu edukacyjnego pt. „Trzymaj Formę!”
Advertisements

Konkursu wiedzy o zdrowym stylu życia „Trzymaj Formę!”
Na czym polega Akademia Zdrowego Przedszkolaka
Szkolny program profilaktyczny „Trzymaj formę”
Młodszy asystent Sekcji Promocji Zdrowia
JEM ZDROWO PROJEKT EDUKACYJNY W RAMACH PROGRAMU SZKOŁA Z KLASĄ 2.0
ZAŁOŻENIA REALIZACJI IV EDYCJI PROGRAMU EDUKACYJNEGO
Akademia Zdrowego Przedszkolaka
ZDROWE ODŻYWIANIE Wybór należy do Ciebie. Co wybierzesz? Julia Musiał.
Klub Aktywni 50+ zaangażowanie w sekcje tematyczne i działania wolontarystyczne Poznań, STOWARZYSZENIE WZAJEMNEJ POMOCY FLANDRIA.
„Zaopiekuj się z nami elektrośmieciami!”
Z ESPÓŁ SZKÓŁ NR 1 W Z GIERZU TO SZKOŁA PROMUJĄCA ZDROWIE.
PROGRAM EDUKACYJNY „TRZYMAJ FORMĘ” ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 1
1.
PIRAMIDA ZROWEGO ŻYWIENIA
Projekt ROZWÓJ PRZEZ KOMPETENCJE jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał
TYTUŁ : SZKOŁA PRZYJAZNA ŻYWIENIU I AKTYWNOŚCI FIZYCZNEJ
PROJEKT EDUKACYJNY realizowany w ramach Kampanii społecznej
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Opracowała Agnieszka Balcerak
Ogólnopolska Akcja Ministra Edukacji Narodowej „Ćwiczyć każdy może”
Rok szkolny 2011/2012.
Podsumowanie realizacji programu „Trzymaj formę” w powiecie braniewskim roku szkolnym 2007/2008.
Trzymaj formę!!! Projekt wykonali: Aleksandra Auguścik Marcin Grzegrzak Bartosz Koryś Weronika Kiraga.
Jedz Smacznie i zdrowo.
Dbamy o prawidłowe i zdrowe odżywianie oraz aktywność społeczną.
PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 52 W SOSNOWCU
„Panie Doktorze, co to znaczy być zdrowym?”
Dbanie o higienę jest ważnym działaniem profilaktycznym, uczymy tego nasze dzieci.
Szkoła Promująca Zdrowie
ZAŁOŻENIA OGÓLNE DO REALIZACJI IX edycji ogólnopolskiego programu edukacyjnego „Trzymaj Formę!” Warszawa, 27 sierpnia 2014.
„TYLE CZŁOWIEK WART, ILE DRUGIEMU MOŻE POMÓC” Julian Aleksandrowicz
SZKOŁA PROMUJĄCA ZDROWIE
SZKOŁA PODSTAWOWA IM. K. MAKUSZYŃSKIEGO W WIECHLICACH SZKOŁA PROMUJĄCA ZDROWIE ROK SZKOLNY 2013/2014.
Szkoła na widelcu Działania podejmowane w naszej szkole propagujące zdrowy tryb życia oraz nawyki prawidłowego żywienia.
W zdrowym ciele zdrowy duch
Wyniki pracy warsztatów krajowych w ramach realizacji projektu współpracy ponadnarodowej pn. „ Starzeć się godnie w Europie – różnorodne wizje samorządów.
Śniadanie daje moc Stowarzyszenie św. Celestyna Mikoszów,
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH
ZINTEGROWANY PROGRAM DZIAŁAŃ Z ZAKRESU PROFILAKTYKI NADWAGI I OTYŁOŚCI ORAZ PROMOCJI ZDROWEGO ŻYWIENA DZIECI I MŁODZIEŻY.
Szkolenie krajowe dotyczące wprowadzenia programu edukacyjnego Warszawa, Państwowa Inspekcja Sanitarna Polska Federacja Producentów Żywności.
GIMNAZJUM IM. ORŁA BIAŁEGO W WĘGORZYNIE
Realizacja Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2015 w Małopolsce Beata Ciepła – Bank Żywności w Krakowie Tarnów, 22 września 2015.
Przedszkole Samorządowe nr 3 Skawina. * Założenia innowacji pedagogicznej: * W naszym przedszkolu promujemy zdrowy tryb życia, dzieciom wpajamy podstawy.
Zakończenie projektu „Taki mały, taki duży” - 6 grudzień 2014 r.
Publiczne Gimnazjum nr 2 im. Bohaterów Powiśla Dąbrowskiego w Dąbrowie Tarnowskiej w Dąbrowie Tarnowskiej.
1a Aleksandra Natanek Natalia Rymarz 2a Karolina Święs Emila Witek Martyna Bińkowska 2b Arek Głowacki Natalia Dębska Artur Szewczyk Nauczyciel prowadzący.
Realizacja bezpłatnych zajęć, warsztatów i akcji w ramach projektów pożytku publicznego dla osób.
Świętokrzyskie Centrum Onkologii Założenia i metody wdrażania projektu „Szkoła promująca zalecenia Europejskiego kodeksu walki z rakiem” w roku szkolnym.
Warsztaty edukacji żywieniowej. O organizatorze Stowarzyszenie Vege Polska zostało zawiązane w celu prowadzenia działalności społecznej, naukowej i oświatowej.
„Zdrowie, aktywność i integracja międzypokoleniowa”
Sprawozdanie z programu Bezpieczne Przedszkole Program realizowany jest w latach 2014/2017. Uczestnikami programu „Bezpieczne przedszkole” są dzieci w.
Trzymaj Formę!-II edycja Zofia LIPKA – koordynator programu “Trzymaj Formę!”
Zespół Szkół Ogólnokształcących Publiczna Szkoła Podstawowa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Jedlni Letnisku Oddziały Pięciolatków opracowała Bernarda.
XXIII Liceum Ogólnokształcące im. Nauczycieli Tajnego Nauczania w Lublinie SZKOŁA PROMUJĄCA ZDROWIE.
PROJEKT EDUKACYJNY „Żyj zdrowo”. ZDROWO ” „ŻYJ ZDROWO” CELE PROJEKTU Edukacja w zakresie trwałego kształtowania prozdrowotnych nawyków wśród młodzieży.
Program Operacyjny PL13 – Ograniczenie społecznych nierówności w zdrowiu Tytuł projektu: „Równe szanse w zdrowiu – program profilaktyki i promocji zdrowia.
Sieć Szkół Promujących Zdrowie. W styczniu 2015 roku przystąpiliśmy do programu Lubelskiej Sieci Szkół Promujących Zdrowie. Nasza szkoła od wielu lat.
Ro Roczny Plan Wspomagania Roczny Plan Wspomagania – plan zbudowany na bazie oferty doskonalenia realizowanej w danej szkole/ przedszkolu. RPW obejmuje.
XI edycja programu Trzymaj Formę!
Zajęcia on-line – szkoły/obszary pilotażowe
MINIPRZEDSIĘBIORSTWO w zespole szkół w czudcu
„Smakowanie życia poprzez zdrowe jedzenie”
ZDROWA ŻYWNOŚĆ NIEZDROWA ŻWYNOŚĆ.
Szkoła Sportowych Talentów
Spotkanie z Panią dietetyk
ZESPÓŁ DS. PROMOCJI ZDROWIA
Podsumowanie XI edycji programu „Trzymaj Formę
Na czym polega Akademia Zdrowego Przedszkolaka
Szkoła Podstawowa im. Konstytucji 3 Maja w Jaświłach
Zapis prezentacji:

DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE Działania obowiązkowe, realizowane przez Bank Żywności na rzecz podopiecznych OPL, przy współpracy z OPL i OPS

Realizacja warsztatów Koordynator DT – Urszula Kiersztyn Edukator-Dietetyk – Magdalena Gajczy Edukator-Dietetyk – Lena Replin

Rodzaje DT przeprowadzonych przez Bank Żywności w Siedlcach Warsztaty dietetyczno żywieniowe – 60 spotkań Warsztaty kulinarne – 68 spotkań

Tematyka warsztatów dietetyczno żywieniowych w Podprogramie 2016 Zdrowie odżywianie dzieci w wieku szkolnym – 15 spotkań Nawyki żywieniowe a aktywność dzieci i młodzieży szkolnej – 12 spotkań Żywienie człowieka dorosłego CZYTAM ETYKIETY – WIEM – 22 spotkania Dieta Seniora – 11 spotkań

Tematyka warsztatów kulinarnych w Podprogramie 2016 Cykl „KULINARNIE MOCNI” – 19 spotkań Zdrowie żywienie dzieci– 20 spotkań Zdrowe smakołyki– 4 spotkania Żywienie człowieka dorosłego– 18 spotkania Żywienie seniora – 7 spotkań

Warsztaty zostały zorganizowane dla 31 organizacji biorących udział w programie POPŻ 2014-2020 Podprogram 2016. W warsztatach uczestniczyło 2012 os., w tym: W warsztatach dietetyczno-żywieniowych - 957 os. W warsztatach kulinarnych - 1055 os.

W zależności od zapotrzebowania oraz ilości członków w organizacji warsztaty odbywały się 1-4 razy w trakcie Podprogramu 2016. Spotkania prowadzone były cyklicznie równolegle z dystrybucją żywności.