Staż Flair-Hotel Reichsküchenmeister w Rothenburg ob der Tauber Dariusz Mirosław; 4bt
Właściciele hotelu. Państwo Christoph i Corrina Rother.
Hotel w którym odbywałem staż Hotel w którym odbywałem staż. Znajduje się w centralnej części starego miasta, które jest sercem Rothenburga. Hotel jest biznesem rodzinnym założonym w 1919 roku. Otworzony został jako kawiarnia, następnie na przestrzeni lat rozbudowywał się i przekształcił w hotel połączony z restauracją, Biergarten oraz Weinstube „Löchle“.
BierGarten
Weinstube „löchle’
Ferienwohnung – tutaj mieszkałem Ferienwohnung – tutaj mieszkałem. Jest to oddzielny budynek hotelu przeznaczony dla urlopowiczów, W pokojach znajdują się aneksy kuchenne, łazienki, a także w pełni wyposażone pokoje.
Tak wyglądał mój pokój
Kuchnia- dział Flammkuchen
Kuchnia – Dział Salad
Kuchnia główna
Moje obowiązki Podczas stażu do moich obowiązków należało: Przygotowanie zamówień działów Salad, Flammkuchen oraz Dessert Przyjmowanie oraz rozładowywanie zaopatrzenia Praca w kuchni głównej (2-3dni) Obsługa gości oraz praca na barze (4 dni) Pomoc w sprzątaniu stanowisk pracy
Moi koledzy z pracy ;)
Ja podczas pracy
Szef Kuchni