Projekt naukowo – badawczy PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 15 W JAŚLE

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Akcja Akademii Zdrowego Przedszkolaka Zboża zjadamy, energię z nich mamy w Przedszkolu nr 57, w grupie V Akcja rozpoczęła się w połowie września 2013 W.
Advertisements

Przedszkole Miejskie Nr 1 „Tęczowa Jedyneczka” Rawa Mazowiecka
SPRAWOZDANIE Z AKCJI „ZBOŻA ZJADAJMY ENERGIĘ Z NICH MAMY”
AUTORZY: KATARZYNA BŁAŻEJEWSKA OPIEKUN – MILENA MAKOWSKA
ZBOŻA ZJADAMY ENERGIĘ Z NICH MAMY PRZEDSZKOLE NR 4 W DĄBROWIE GÓRNICZEJ.
„ Wokół Świąt Bożego Narodzenia” Projekt edukacyjny w grupie 3- latki „KOTKI” Opracowała: Ewa Karcz.
„ Ś NIADANIE DAJE MOC” REPORTA Ż Z DZIA Ł A Ń KLASY Ic SZKO Ł Y PODSTAWOWEJ NR 5 INTEGRAZYJNEJ W ZESPOLE SZKÓ Ł INTEGRACYJNYCH NR 1 WE W Ł OC Ł AWKU.
Śniadanie daje moc uczniom z kl II ż „A”. 8 LISTOPADA 2012r Przystąpiliśmy do Ogólnopolskiej Akcji Przystąpiliśmy do Ogólnopolskiej Akcji „Śniadanie daje.
Ś NIADANIE DAJE MOC W dniu 8 listopada 2011 roku uczniowie klasy pierwszej ze Szkoły Podstawowej w Wysocinie uczestniczyli w akcji edukacyjnej pod hasłem.
8 listopada Śniadanie Daje Moc W akcji tej bierze udział klasa II C Zespołu Szkół w Jabłonce.
Ś niadanie daje moc Dzie ń Zdrowego Ś niadania w klasach: 2a, 3a, 3d w Szkole Podstawowej nr 10 im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni.
„ Ś niadanie daje moc” ZDROWY POSI Ł EK KLASY III b.
Ś niadanie po góralsku daje moc ! Szkoła Podstawowa nr4 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego Zakopane.
Tydzień dobrego chleba i zdrowego stylu życia 2015 Przykład „dobrej praktyki” w Samorządowej Placówce Wychowania Przedszkolnego nr 9 w Kętach.
EKOFILM W SP 4. W SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 4 W RAMACH EKOFILM 2012 ODBY Ł Y SI Ę NAST Ę PUJ Ą CE DZIA Ł ANIA:
Kuchnia średniowieczna Kroniki opisują kuchnię polską jako obfitą, ciężką, korzenną z dużą ilością mięsa i kasz. Dawna kuchnia polska opierała się na.
Zasady zdrowego odżywiania "W zdrowym ciele zdrowy duch"
PORADNIK 10 wskazówek dla dzieci dotyczących zdrowego trybu życia.
Natalia – MAZUREK WIELKANOCNY NATALIA ADAMCZAK Mazurek wielkanocny wg przepisu Babci Zosi Składniki: Ciasto kruche: 3 szklanki mąki wrocławskiej, 1 całe.
Projekt.  W projekcie uczestniczyli uczniowie klasy V.  Przygotowali przepisy na potrawy wigilijne przygotowywane w ich domach.  Ustalili listę zakupów.
Zdrowe odżywianie to codzienność. Osoby z nadwagą mogą schudnąć, Osoby, które mają złe oceny na lekcji WF, mogą podnieść się, gdy tylko będą regularnie.
Przepis na zdrowie. Na początek zasady 1. Jedz posiłki regularnie co najmniej Dbaj o różnorodność spożywanych produktów. 3. Spożywaj codziennie.
JADŁOSPIS GIMNAZJALISTY. ŚNIADANIE-365 kcal Składniki śniadania, a występujące w nich witaminy i pierwiastki : -mleko : witamina D, wapń i żelazo, witamina.
 Przygotowanie zakwasu Składniki :  400 g mąki żytniej (razowej lub zwykłej)  400 g letniej wody Przygotowanie : W słoiku wymieszać ze sobą 100 g maki.
SP SZKODNA ZAPRASZAMY NA POKAZ SLAJDÓW. To my ! Drużyna „ Zdrowe Warzywa” - członkowie Klasowego Klubu Śniadanie Daje Moc. Nasza drużyna liczy 9 osób,
Chleb orkiszowy to bardzo zdrowy chleb. Należy kilka dni wcześniej przygotować zakwas. Wykonałam go z przepisu umieszczonego w naszym podręczniku. Parę.
„SKRZATY” Chcesz wiedzieć, czym „Skrzaty” zajmowały się w LISTOPADZIE? Sam zobacz, jak u nas wesoło… Prezentacja została stworzona dla dzieci i rodziców.
BUDOWANIE RELACJI PARTNERSKICH - PRZEŁAMYWANIE OBAW I BARIER Beata Bednarczyk.
Małopolska – kraina historyczna Polski, obejmująca obecnie południowo- wschodnią część kraju, w górnym i częściowo środkowym dorzeczu Wisły oraz w dorzeczu.
działa od września 2015r., spotykamy się raz w tygodniu na jednogodzinnych zajęciach, w jego skład wchodzą uczniowie Zasadniczej Szkoły Zawodowej Nr 1.
„SKRZATY” Chcesz wiedzieć, czym „Skrzaty” zajmowały się w PAŹDZIERNIKU? Sam zobacz, jak u nas wesoło… Prezentacja została stworzona dla dzieci i rodziców.
Pamietaj!!! ŻYĆ DŁUŻEJ !. Zasada 1 Należy dbać o urozmaicenie posiłków Racjonalnie jeść to znaczy jeść zdrowo, czyli zapewniając codziennie swojemu organizmowi.
Szkoła Podstawowa z Oddziałami Integracyjnymi Nr 13 w Tarnowskich Górach.
Opracował: Kacper Kancik kl. V e 1. SMACZNIE I ZDROWO 2.
Liceum Ogólnokształcące w ZSP w Drawsku Pomorskim Opiekun: Sylwia Tomaszewska MAŁA MANUFAKTURA spółka jawna.
Numer 1 (mamy nadziej ę, ż e nie ostatni). podpowiedź (na następnych stronach)
Liceum Ogólnokształcące nr III im. C.K. Norwida. Nasza firma zajmuję się wyrobem żywności przeznaczonej do sprzedaży w szkole. Głównie skupia się na deserach-
Od 7.30 do 8.30 dzieci schodzą się do przedszkola. W tym czasie swobodnie bawią się w dowolnych kącikach zabaw. Nauczyciel prowadzi z dziećmi rozmowy indywidualne.
Łukasz Socha KL1cT – Rejestracja uczniów  Ja i mój kompan Mateusz Z. zarejestrowaliśmy się o godz w II Liceum Ogólnokształcącym w Świdnicy.
SZKOŁA PODSTAWOWA W STARYCH BUDKOWICACH
Zadanie 4. Treść zadania Oto początkowy fragment pewnego nieskończonego ciągu liczbowego: Jego kolejne wyrazy powstają zgodnie z.
Zdrowe odżywianie. Zdrowe odżywianie - sposób odżywiania, polegający na przyjmowaniu substancji korzystnych dla zdrowia w celu zapewnienia lub poprawy.
"BEZPIECZNE PRZEDSZKOLE"
Warsztaty kulinarne w grupie „Sówki”
PROJEKT PROCZYTELNICZY CAŁA SZÓSTA CZYTA TRZECIOKLASISTOM MITY…
Mazurek Wielkanocny.
ZDROWE - NIETRUDNE Klasy II g i III e wdrażają zasady zdrowego stylu życia i kolekcjonują sprawności.
PROJEKT „W BARWACH BIAŁO – CZERWONYCH”
      Najpierw było tak……. "Mamo, Tato - idę do przedszkola" – czyli krótko o tym, jak zmieniało się nasze.
W roku szkolnym 2014/2015 szkoła realizowała różne zadania związane z szeroko pojętą promocją zdrowia, które uwzględniały przyjęty cel dotyczący dostrzegania.
PIEKARNIA U PAŃSTWA ZUBRZYCKICH
,,U MAGICKA'' KAŻDY TOWAR SZYBKO ZNIKA
Zasady zdrowego odżywiania
Przedszkole Patryk HALLERA
Wrażenia Autor: Czarek Lipka
Wesołych świąt A tu ja z moim prezentem,.
ŚPIEWAĆ KAŻDY LUBI.
DZIEŃ BABCI I DZIADKA.
Liceum Ogólnokształcące im. Marii Skłodowskiej- Curie
Liceum Ogólnokształcące im.Mari Skłodowskiej Curie
GAZELE BIZNESU I Liceum Ogólnokształcące im. Bolesława Krzywoustego w Nakle nad Notecią.
Przedmioty z dawnych czasów
Ciasto Drożdżowe.
Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych w dniu 22 marca 2018 r
MŁODZIEŻOWE MINIPRZEDSIĘBIORSTWO
Miniprzedsiębiorstwo Smol-Biznes
Mamo, Tato wolę wodę !!! Realizujemy wiele programów edukacyjnych, które nie tylko dostarczają wiedzy, ale przede wszystkim stwarzają możliwość podjęcia.
Szkolny projekt realizowany w ramach Szkoły Promującej Zdrowie 25 – 29
Weekend Alpha listopad 2015 Msza – niedziela.
Luty 2019 O jeśli kochasz, jeśli chcesz
Zapis prezentacji:

Projekt naukowo – badawczy PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 15 W JAŚLE JAK UPIEC DOBRY CHLEB? Projekt naukowo – badawczy PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 15 W JAŚLE

SKŁAD LIGOWEGO ZESPOŁU NAUKOWO - BADAWCZEGO ANIA BARZYK AMELKA KĘDZIOR MIŁOSZ WIKTORSKI OPIEKUN : BOŻENA PEC

Poznaliśmy rośliny zbożowe

Łączyliśmy rośliny zbożowe i ich produkty MNIAAAM ….. ALE TO PYSZNE !!!

Młyn – to tu powstaje mąka!

Mąka – fajna rzecz do zabawy!

Tak piszemy

Robimy ciasto

Finał naszej pracy – kula ciasta, może na pierogi?

Masa solna – lepimy ozdoby na choinkę

„od ziarenka do bochenka”

To nasz plakat – mogą go oglądać wszyscy w szatni

Piekarnia – jak piecze się chleb?

bułeczki na śniadanie – prezent od pana piekarza

Pieczemy zdrowy chleb Pani Ania w bibliotece pomaga nam wyszukać przepis na zdrowy chleb

Robimy ciasto na chleb Mieszamy ciasto składniki Gotowe ciasto do pieca

To są nasze chlebki! Ale wyrosły! Hop do pieca! To są nasze chlebki! Ale wyrosły!

DEGUSTACJA CHLEBA

Smacznego – nasze kochane mamy!!!

Dziękujemy za uwagę! 