Zastosowanie ORYGINALNEJ TECHNOLOGII EM® w ekologicznym gospodarstwie agroturystycznym Akiko Miwa
Villa „AKIKO” 25 lat
Jezioro Czorsztyńskie w sąsiedztwie Villi Akiko widok na wschód
Z okien Villi Akiko rozpościera się piękna panorama Tatr, widok na południe
Bajkowa zima w Villi Akiko
Mój Mikrobiota Szacuje się, że liczba komórek mikroorganizmów zasiedlających ludzki przewód pokarmowy jest mniej więcej dziesięciokrotnie większa niż liczba jego własnych, budujących organizm, komórek
Nasze samopoczucie też zależy od „samopoczucia” zamieszkujących nas mikroorganizmów
Technologia EM w Villi Akiko Przygotowanie posiłków Higiena pomieszczeń Basen, jacuzzi, sauna Pielęgnacja otoczenia: trawniki, zielniki, ogród Profilaktyka zdrowa zwierząt Profilaktyka zdrowia rodziny kompostowanie Warsztaty ekologiczne Edukacja
Jesteśmy tymi co jemy! Moim gościom oferuję klasyczne dania kuchni japońskiej i specyficzne połączenie z kuchnią regionalną, zawsze jednak z dbałością o produkty najwyższej jakości. Od wiosny uprawiam Japońskie i polskie warzyw i ziół które zastąpiono EM. Oprócz swoje kupuję owoce uprawiane bez stosowania środków ochrony roślin i nawozów sztucznych,
Do sprzątania pomieszczeń nie stosujemy środków chemicznych, zamiast nich używamy preparatu EM Refresh który doskonale czyści powierzchnie oraz skutecznie usuwa wszelkie nieprzyjemne zapachy. Kurz mniej siedzą. Do silniejszych zabrudzeń i do naczynia używamy Żywego Mydła EM. Brud nie ma szans! Nasi goście mogą czuć się bezpiecznie, nawet alergicy!! Technologia EM pomaga ograniczać populacje roztoczy.
We wszystkich łazienkach w Villi Akiko goście korzystają z Żywego Mydła EM
W basenie i jacuzzi stosuję filtry z ceramiką EM Woda w basenie oczyszczana jest za pomocą filtrów ceramicznych i Refresh Efektywnych Mikroorganizmów Nie stosuję chloru, Ph+, Ph-, anty-algi !!!
Uprawiam zioła i zbieram te które sama natura zasiała wokół mojego domu Na moim łące pasą krowy i owce Czyli…co roku lepsza siana
Mój polsko-japoński ogródek warzywno-ziołowy
Większy ogród ziołowy znajduje się w lesie, tuż za domem
Mój pies pije wodę i pryskany z EM Probiotyk każdego dnia
codzienna profilaktyka zdrowia Moja rodzina (tutaj część) stosuje EMy jako codzienna profilaktyka zdrowia
W trosce o nasze zdrowie: Uprawiamy własne warzywa bez chemii Sprzątamy, myjemy i pierzemy z EM Pijemy EM-X Gold i ziołowe fermenty z EM Pieczemy własny chleb z EM Bokashi zamiast zakwasu Na skaleczeni, oparzenia robimy okłady z EM Probiotyku Uzdatniamy naszą wodę ceramiką EM Bardzo dużo uśmiechamy się do siebie !
Kompost to bogactwo a nie odpady, dlatego wszystkie resztki z kuchni trafiają do kompostownika. Dzięki dodaniu EM Aktywnego, własnej produkcji ( z EM-1) oraz domowej roboty Bokashi, proces fermentacji przebiega szybko, bez nieprzyjemnych zapachów.
W strugach deszczu, Lotta stoi na samym środku kupy gnoju Czemu? Bo ona chce Urosnąć i być duża jak Jonas i Mia… „Dzieci z ulicy Awanturników” Astrid Lindgren
Edukacja ekologiczna, warsztaty Bokashi dla młodzieży
Teruo Higa, „EM Rewolucja w ochronie naszej planety” Akiko Miwa, „Technologia EM – rewolucja w moim życiu” 12 lat temu poznałam Technologię EM 10 lat temu odbyłam podróż studyjną na Okinawę, do fabryki EM, poznałam technologię od podstaw, zrozumiałam ją i zaczęłam żyć zgodnie z filozofią EM Odstawiłam leki na boku (chorowałam na serce) Regularnie piję EM-X Gold Poprawiła się moja kondycja fizyczna i psychiczna Z roku na rok ubywa mi lat
Moim gościom serwuję japońskie przesmaski
EM Forum Polska 2010, Państwowy Instytut Weterynarii w Puławach, Prof. Teruo Higa z Akiko Miwa i Nobu Miwa-Młot
Twórca Technologii EM z wizytą w Polsce, w fabryce Efektywnych Mikroorganizmów w “Greenland Technologia EM” w Trzciankach.
Dziękuję za uwagę