Www.sierratequila.pl...w świecie.... MEXICO Plantacje błękitnej agawy “Agave Tequilana Weber”, z której powstaje Sierra Tequila rozpościerają się wokół.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
ROLNICTWO I GOSPODARKA ŻYWNOŚCIOWA
Advertisements

Podstawowa wiedza o winach w teorii
Wykonał: Przybył Paweł kl. IId
Leonardo da Vinci Partnerstwo: “Kuchnia i restauracja, przewodnik dla początkujących” TŁUSZCZE.
Nasz dom- EUROPA.
GÓRSKA ŁĄKA W NASZYCH GÓRACH ZWANA JEST HALĄ.
Gdyby można było zmniejszyć ludność
Tradycyjne Greckie Produkty
WINO.
Enoturystyka Prowadzący: mgr Łukasz Stokłosa
Państwo w Ameryce Północnej
Ananas Ananasy uprawia się
WYCHODZĄC NAPRZECIW STALE ROSNĄCYM WYMAGANIOM KLIENTÓW STWORZYLISMY MARKĘ NIEPOWTARZALNYCH WÓDEK WESELNYCH, SKIEROWANYCH BEZPOŚREDNIO DO NOWOŻEŃCÓW I ICH.
FRANCJA.
Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego
Anglia i tradycja „Five o’clock”
Ogórek osiecki Urszula Pużanowska
Coffea arabica Przygotowała: Jolanta Farfus
Poszukiwany Grejpfrut !!!
Bombka na choinkę.
Formatowanie tekstu w Microsoft Word
Dlaczego właśnie francuski?
Woda mineralna.
Metodyki wytwarzania i utrzymywania aplikacji
Węgry. Wegry.
Orange Smak słodko-kwaśny. Nadają się do bezpośredniego spożycia na surowo. Są powszechnie stosowane w produkcji soków owocowych. Gatunki.
WODA.
[ ] Sezon na fali cydru sprzedaż cydru w Polsce 70 milionów litrów
JAK POWSTAJE CZEKOLADA?
Energia wiatru.
Dlaczego w nocy robi się ciemno?
PRZYPRAWY STREFY RÓWNIKOWEJ
Prawidłowe żywienie jest jednym z najważniejszych czynników warunkujących dobry stan zdrowia dziecka, jego zdolności uczenia się i ilość aktywności ruchowej.
WARZYWA OKOPOWE Rośliny okopowe, rośliny polowe
Zatrzymać lato w kuchni
Żywienie dzieci w wieku szkolnym
To i owo, jak odżywiać się zdrowo
KAWA HERBATA KAKAO.
ŠKODA. Od grudnia 1994 roku Skoda Auto Polska S.A. jest w Polsce oficjalnym przedstawicielem producenta samochodów marki Škoda. Po sukcesie Škody Favorit.
Czynniki wpływające na realizację produktu wysokiej jakości zależą: Od wyboru gleby i winorośli;
Krzew ten może rosnąć na ubogich, nawet kamienistych gruntach, na skalach, lekko tylko przyprószonych warstwą ziemi. Herbata znosi różne warunki klimatyczne.
Dzięki niej substancje odżywcze mogą docierać do wszystkich zakątków naszego organizmu, aby ten mógł prawidłowo funkcjonować. Oczyszczanie z toksyn, reakcje.
Przygotowali Jakub Bronisz i Adrian Hablak
Co rozumiemy przez zdrowy tryb życia i odżywiania się?
Ekoland Recykling Segregacja Kolory Segregacji Kolory Segregacji Zwierzęta Ozon Czystość Biodegradacja Opakowania CE Oficjalny Znak Eko Oficjalny Znak.
„Co nas łączy z Ameryką Południową?”
Ropa naftowa, czyli czarne złoto.
Bols 1820 Genever. Czym jest Genever ? Genever to od 2008 roku kategoria sama dla siebie, wtedy to alkohol ten otrzymał apelację czyli jest tak samo wyróżniony.
Marcin Świerkocki. Sangría Jest to tradycyjny w Hiszpanii i Portugalii napój alkoholowy, w którego skład wchodzą pokrojone owoce.
Czy odżywiamy się zdrowo?. Cele projektu: Poznanie nawyków żywieniowych uczniów naszego gimnazjum. Poznanie nawyków żywieniowych uczniów naszego gimnazjum.
Historia książki Emilia Wojniak kl. III B.
Projekt na lekcji matematyki „Od drzewa do makulatury w liczbach i wykresach”
oliwą Oliwka jest mało wymagająca, odporna na suszę: rośnie na ubogich glebach, ale jest wrażliwa na mróz. Jest długowieczna- niekiedy spotyka się drzewa.
Papier XVIII wieku.
Przyprawy ciasteczek korzennych
NINGXIA RED Odżywcza mieszanka dla całego ciała.
Famous trains and its lines.
Tequila Sierra.
Tęczowy Świat Kwiatów.
PUBLICZNA SZKOŁA PODSTAWOWA W ZACHORZOWIE
Solenie ryb Solenie, jako metoda utrwalania, było znane już w starożytnym Egipcie. Ryby chude suszono na słońcu, natomiast tłuste poddawano moczeniu w.
Mgr Magdalena Więckowska Instytut Archeologii Uniwersytet Jagielloński
MAKE LOVE „Gdzie skarb wasz tam i serce wasze”
Jesteśmy miniprzedsiębiorstwem z klasy IID z II Liceum Ogólnokształcącego im. Krzysztofa Kamila Baczyńskiego w Radomsku, które zajmuje się produkcją.
Wiktoria Rusińska Klasa 3
Los Mexicas, czyli Aztekowie
O naszym miniprzedsiębiorstwie
Gdyby można było zmniejszyć ludność
Rodzaje Roślin miododajnych
Zapis prezentacji:

świecie...

MEXICO Plantacje błękitnej agawy “Agave Tequilana Weber”, z której powstaje Sierra Tequila rozpościerają się wokół Guadalahary na wysokości do ponad metrów n.p.m.. Guadalahara, stolica prowincji Jalisco założona w 1542 roku, jest również domem Tequili Sierra. Nazwę „Tequila” mogą nosić zgodnie z prawem meksykańskim wyłącznie te destylaty z agawy, które pochodzą z prowincji Jalisco w Meksyku. Pochodzenie i produkcja tequili są ściśle kontrolowane przez specjalnie powołaną do tego celu instytucję Camera Regional De La Industria Tequilera z siedzibą w Guadalaharze. Producenci, którzy dostosowali się do rygorystycznych reguł instytucji otrzymują indywidualne numery: Numero de Origen Mexicano oraz Denominacion de Origen Tequila. Te właśnie znaki autentyczności pochodzenia i jakości produktu znajdują się na każdej butelce Sierra Tequila.

Dawno, dawno temu…. PRADZIADEK - Pulque – sfermentowany miąższ z owoców agawy wytwarzany przez meksykańskich Indian DZIADEK - Mezcal – produkowany przez hiszpańskich konkwistadorów TEQUILA - szlachetny mezcal produkowany wyłącznie z owoców błękitnej agawy (Tequilana Weber)

Historia każdej kropli Tequili Sierra ma swój początek w prowincji Jalisco na plantacjach w Los Altos, na wysokosci metrów n.p.m.. Wyłącznie najlepszej jakości błękitna agawa (Blue Agave Tequilana) używana jest do produkcji Sierra Tequila..

Plantacje Sierra należą do najbardziej kultywowanych upraw zapoczątkowanych w Jalisco. Dwa lata po zasadzeniu błękitne agawy nadal są małe i w dalszym ciągu potrzebują około 6-8 lat na dojrzewanie. By osiągnęły odpowiednią wielkość i mogły stać się pełnowartościowym surowcem, pogoda będzie musiała utrzymywać się bez zmian przez cały ten okres, co znaczy, że nie może być mrozu ani gradu.

Po okresie czterech lat w stabilnych warunkach, Błękitne Agawy w dalszym ciągu mają cztery do sześciu lat na dojrzewanie, ale jest to czas kiedy wokół nich wyrastają nowe, młodziutkie agawy.

Po okresie sześciu lat, w dalszym ciągu pozostaje od dwóch do czterech lat, aby agawy osiągnęły pełna dojrzałość. W tym czasie część liści jest odcinana, by odsłonić to co się w nich kryje, czyli owoc agawy.

Między ósmym, a szóstym rokiem, w zależności od stanu dojrzałości agawy rozpoczynają się zbiory. Ostre liście zostają całkowicie odcięte, pozostawiając owoc w kształcie ananasa, zwany piña. Wszystkie te czynności wykonywane są ręcznie. Jeden mężczyzna jest w stanie odciąć piñas dziennie. Z każdej piña powstanie około 8 litrów tequili.

PIÑAS

Piñas ważą od 40 do 60 kg każda. Po zebraniu z pola ładowane są do ciężarówek i transportowane w ciągu 2-3 godzin z plantacji Sierra w Los Altos do destylarni w sercu Guadalajara.

DESTILERIAS SIERRA UNIDAS, S.A. de C.V. in Guadalajara.

Już w kilka godzin po zebraniu, świeże Piñas są gotowe do rozpoczęcia procesu produkcji.

Piñas przy użyciu toporów, zostają rozdrobnione na mniejsze części.

Następnie rozdrobnione Piñas trafiają do zbiornika… … po trwającym 24 godziny gotowaniu...

...z agawy wyciskany jest sok …

Następnie sok jest przelewany do zbiorników …

celu poddania procesowi fermentacji.

Sfermentowany sok jest następnie podwójnie destylowany w miedzianych kolumnach destylacyjnych w celu nabrania ostatecznej zawartości alkoholu 55%.

Cały proces produkcji jest kontrolowany przez ministerstwo kontroli jakości, zwanego C.R.T. (Consejo Regulador del Tequila).

Po skończeniu całego procesu Sierra Silver jest butelkowana i gotowa do konsumpcji. Krystalicznie czysta tequila o lekko pikantnym posmaku. Doskonale smakuje podawana w tradycyjny sposób z solą i cytryną lub jako składnik wyśmienitych koktajli: Sierra Margarita lub Sierra Sunrise.

Rytuał picia tequili Nalej tequilę Sierra Silver do kieliszka. Do zagłębienia między kciukiem i palcem wskazującym dłoni nasyp odrobinę soli. Zliż sól z dłoni, wypij tequilę i przegryź cząstką cytryny/limonki*. * Sierra Reposado może pić używajc cynamonu i cząstki pomarańczy dla podkreślenia smaku

W procesie dojrzewania w dębowych beczkach, wysokość oraz specjalny gorący i suchy klimat powodują przyspieszenie oraz intensywny proces dojrzewania dla Sierra Tequila Reposado i Añejo...

...po upływie procesu dojrzewania, trwającego co najmniej 6 miesięcy Sierra Reposado jest gotowa do konsumpcji. Doskonała, delikatna i wytworna w smaku tequila. Dzięki leżakowaniu w dębowych beczkach nabiera złocistego koloru i szlachetnego aromatu. Doskonale smakuje podawana w tradycyjny sposób z cząstką pomarańczy i cynamonem lub jako składnik koktajli: Sierra Golden Margarita, Sierra Sunset.

Ponad 2 lata dojrzewania w dębowych beczkach nadają wyjątkową jakość Sierra Antiguo - Tequili Añejo, która zajmuje najwyższe miejsce w randze Tequili Sierra. Niezwykle długi proces dojrzewania nadaje jej wyjątkowo głęboki i szlachetny kolor bursztynu oraz aksamitny i łagodny smak. Najlepiej smakuje podawana w klasycznych kieliszkach do tequili lub koniaku, delikatnie ogrzana w dłoni.

Aztekowie stanowili jedną z najbardziej rozwiniętych cywilizacji na Ziemi. Stworzyli między innymi niezwykle precyzyjny kalendarz słoneczny, którego główny element zdobi butelkę Sierra Antiguo jako symbol minionych kultur i nawiązanie do bogatej historii obecnych mieszkańców Meksyku Rdzenni mieszkańcy Meksyku tworzyli budowle architektoniczne będące przez wieki niedoścignionym wzorem dla innych. Piramida Chicén Itzá umieszczona w centralnym miejscu etykiety na butelce Sierra Antiguo podkreśla jej wyjątkową jakość.

Sierra Tequila jest obecna w ponad 70 na świecie...

-SIERRA jest najlepiej sprzedającą się Tequilą w Polsce i Europie -SIERRA sprzedaż sięga nawet 1 miliona kartonów na świecie -SIERRA jest liderem rynku tequili w ponad 22 krajach Europy i na świecie np. w Tajlandii lub Australii -Poza Amerykami (Północnej, Środkowej i Południowej), SIERRA Tequila jest No. 1 na świecie.

Sierra jest numer 1 tequilą w Europie i w Polsce.