Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej."— Zapis prezentacji:

1 Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej

2

3 Składniki 70g ananasa (28 kcal) 800 g arbuza (130 kcal) 3 szt. banana (600 kcal) 10szt. brzoskwiń (500 kcal) 3 szt. jabłka(375) 4 szt. kiwi (80 kcal) 6 szt. mandarynki(150 kcal) Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki należy pokroić i wymieszać. Wartość energetyczna 1883 kcal

4 Składniki 250 g bananów (250 kcal) 300g mandarynek(150 kcal) 300 g jabłek (150 kcal) 150 g ananasa (48 kcal) 100 g kiwi (80 kcal) Wartość energetyczna 678 kcal Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki należy pokroić i wymieszać ozdabiając pomarańczą.

5 Składniki Połówka arbuza(240 kcal) Mango (132kcal) Kiwi (40kcal) 30 dag białych winogrona(68kcal) Pomarańcza(56kcal) Razem 536 kcal Sposób przyrządzenia: Z arbuza wyskrobać miąższ, pokroić środek i wymieszać z pozostałymi pokrojonymi składnikami. Wszystko wymieszać i włożyć do środka arbuza. Udekorować według uznania.

6 Składniki Mandarynki Banan Kiwi Jabłko Pomarańcza Śliwki Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i wymieszać

7 Składniki Morele (19kcal) Truskawki (35 kcal) Winogrona (68kcal) Pomarańcza (54kcal) Banany(136kcal) Razem 312 kcal Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i wymiesza ć Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i wymiesza ć

8 Składniki 2banany (279kcal) 2 pomarańcze(224kcal) 2 jabłka(72kcal) 3 kiwi(150kcal) 4 łyżki soku z cytryny(45kcal) 3 łyżki cukru(120kcal) 20dag serka homogenizowanego(16kcal) 2 łyżeczki siekanych orzechów(634kcal) Razem 1540kcal Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i wymiesza ć Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i wymiesza ć

9 Składniki 2 pomarańcze 1grejfrut 2banany 4kiwi 100g rodzynek 50 g suszonych śliwek 50g suszonych gruszek 50g orzechów włoskich Kilka truskawek Wartość energetyczna jednej porcji ok. 180 kcal Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i wymiesza ć Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i wymiesza ć

10 Składniki na sałatkę owocową 2 kiwi 1 pomarańcza 3 banany 1 jabłko Ananas z puszki Składniki na koktajl owocowy 2 banany 1 Jabłko Maślanka Wszystkie składnik na sałatkę obrać i wymieszać, polać zmiksowanym koktajlem owocowym


Pobierz ppt "Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej."

Podobne prezentacje


Reklamy Google