Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Gotowanie. Mięso pokroić w kostkę i dobrze posypać przyprawą Gyros oraz posiekanym czosnkiem i 2 łyżkami olejumożna odstwić na godzinę ale nie koniecznie.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Gotowanie. Mięso pokroić w kostkę i dobrze posypać przyprawą Gyros oraz posiekanym czosnkiem i 2 łyżkami olejumożna odstwić na godzinę ale nie koniecznie."— Zapis prezentacji:

1 Gotowanie

2

3 Mięso pokroić w kostkę i dobrze posypać przyprawą Gyros oraz posiekanym czosnkiem i 2 łyżkami olejumożna odstwić na godzinę ale nie koniecznie. Następnie usmażyć na złoto i pozostawić do ostygnięcia pod częściowym przykryciem by mięso za bardzo nie wyschło. Ogórki oraz papryke pokroić w kostkę i dobrze odsączyć! Cebulę oraz kapustę pekińską pokroić w cienkie paseczki. Układać warstwami: 1. Mięso z Gyrosem 2. Cebyla czerwona 3. Warstwa keczupuwg uznania (cienka) 4. Ogórki 5. Kukurydza 6. Majonez 7. Papryka 8. Kapusta pekińska (przesypać ja przyprawą Gyros). 9. Całość posypać szczypiorkiemmoże być suszuny lub ulubionymi ziołami. Smacznego! Mięso pokroić w kostkę i dobrze posypać przyprawą Gyros oraz posiekanym czosnkiem i 2 łyżkami olejumożna odstwić na godzinę ale nie koniecznie. Następnie usmażyć na złoto i pozostawić do ostygnięcia pod częściowym przykryciem by mięso za bardzo nie wyschło. Ogórki oraz papryke pokroić w kostkę i dobrze odsączyć! Cebulę oraz kapustę pekińską pokroić w cienkie paseczki. Układać warstwami: 1. Mięso z Gyrosem 2. Cebyla czerwona 3. Warstwa keczupuwg uznania (cienka) 4. Ogórki 5. Kukurydza 6. Majonez 7. Papryka 8. Kapusta pekińska (przesypać ja przyprawą Gyros). 9. Całość posypać szczypiorkiemmoże być suszuny lub ulubionymi ziołami. Smacznego!

4 Informacje o przepisie: Informacje o przepisie: Liczba porcji: 4 Liczba porcji: 4 Kalorie w 1 porcji: 398 kcal Przygotowanie: 20 min. Oczekiwanie: 30 min. Kalorie w 1 porcji: 398 kcal Przygotowanie: 20 min. Oczekiwanie: 30 min. Bulion rozpuścić w 3 szklankach wody. Mięso, cebulę i kapustę pokroić w kostkę, marchew, pieczarki i kiełbasę w plasterki. Mięso podsmażyć na rumiano na oleju, dodać cebulę, zeszklić. Do Bulionu dodać mięso, kapustę i marchew. Gotować do miękkości warzyw. Pieczarki podsmażyć na maśle i dodać do kapusty, następnie dodać kiełbasę. Potrawę oprószyć mąką, wymieszać i zagotować. Na koniec dodać koperek. Doprawić pieprzem. Bulion rozpuścić w 3 szklankach wody. Mięso, cebulę i kapustę pokroić w kostkę, marchew, pieczarki i kiełbasę w plasterki. Mięso podsmażyć na rumiano na oleju, dodać cebulę, zeszklić. Do Bulionu dodać mięso, kapustę i marchew. Gotować do miękkości warzyw. Pieczarki podsmażyć na maśle i dodać do kapusty, następnie dodać kiełbasę. Potrawę oprószyć mąką, wymieszać i zagotować. Na koniec dodać koperek. Doprawić pieprzem.

5 truskawki przekroić na połówki i oszypółkować mąkę wsypać do jajek w misce do tego włożyc margarynę wsypać łyzkę cacao. rozgnieść wszystko razem i rozmiksować. Na spód tortowy położyć pierwszą warstwę masy znów spód i masa tak dalej do wykończenia się zapasów na ostatnią warstwę nałożyc bitą śmietanę i truskawki. SMACZNEGO!! truskawki przekroić na połówki i oszypółkować mąkę wsypać do jajek w misce do tego włożyc margarynę wsypać łyzkę cacao. rozgnieść wszystko razem i rozmiksować. Na spód tortowy położyć pierwszą warstwę masy znów spód i masa tak dalej do wykończenia się zapasów na ostatnią warstwę nałożyc bitą śmietanę i truskawki. SMACZNEGO!!

6

7


Pobierz ppt "Gotowanie. Mięso pokroić w kostkę i dobrze posypać przyprawą Gyros oraz posiekanym czosnkiem i 2 łyżkami olejumożna odstwić na godzinę ale nie koniecznie."

Podobne prezentacje


Reklamy Google