Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Quiz o Wielkiej Brytanii. 1.Jak ma na imię królowa angielska? a)Wiktoria I b)Elżbieta II c)Maria III.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Quiz o Wielkiej Brytanii. 1.Jak ma na imię królowa angielska? a)Wiktoria I b)Elżbieta II c)Maria III."— Zapis prezentacji:

1 Quiz o Wielkiej Brytanii

2 1.Jak ma na imię królowa angielska? a)Wiktoria I b)Elżbieta II c)Maria III

3 1.Jak ma na imię królowa angielska? Odpowiedź b) Elżbieta II

4 2.Ile żon miał Henryk VIII? a) Trzy b) Siedem c) Sześć

5 2.Ile żon miał Henryk VIII? Odpowiedź c) Sześć

6 3.Jak się nazywa największy zegar w Anglii? a) Big Ben b) Wieża Eiffla c) Chiński Mur

7 3.Jak się nazywa największy zegar w Anglii? Odpowiedź a) Big Ben

8 4. Jak się nazywa pałac w Londynie, w którym mieszka królowa? a) Buckingham Palace b) Tower Bridge c) Westminster Abbey

9 4. Jak się nazywa pałac w Londynie, w którym mieszka królowa? Odpowiedź a) Buckingham Palace

10 5.Ile razy w Londynie odbywały się Igrzyska Olimpijskie? a) Trzy razy b) Dwa razy c) Jeden raz

11 5.Ile razy w Londynie odbywały się Igrzyska Olimpijskie? Odpowiedź b) Dwa razy

12 6.Jakie barwy występują na fladze Anglii? a) Biały czerwony żółty b) Czerwony biały niebieski c) Czarny czerwony żółty

13 6.Jakie barwy występują na fladze Anglii? Odpowiedź b) Czerwony biały niebieski

14 7.Jakiego koloru są tradycyjne londyńskie taksówki? a)Żółte b)Czarne c)Czerwone

15 7.Jakiego koloru są tradycyjne londyńskie taksówki? Odpowiedź b) Czarne

16 8.Stolicą Anglii jest? a)Londyn b)Praga c)Berlin

17 8.Stolicą Anglii jest? Odpowiedź a) Londyn

18 10.Jak nazywa się największy stadion w Wielkiej Brytanii? a)Wembley b)Wimbledon c)Westminster

19 10.Jak nazywa się największy stadion w Wielkiej Brytanii? Odpowiedź a) Wembley

20 9.Nad jaką rzeką leży Londyn? a)Wisła b)Tamiza c)Loara

21 9.Nad jaką rzeką leży Londyn? Odpowiedź b) Tamiza

22 11.W jakim lesie żył Robin Hood? a) Sherwood b) Czarny las c) Locksley

23 11.W jakim lesie żył Robin Hood? Odpowiedź a) Sherwood

24 Bibliografia Lovetotravel.pl

25 Autorzy Quizu Karolina lider grupy Klaudia Michalina Kuba Mateusz Maksymilian


Pobierz ppt "Quiz o Wielkiej Brytanii. 1.Jak ma na imię królowa angielska? a)Wiktoria I b)Elżbieta II c)Maria III."

Podobne prezentacje


Reklamy Google