Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Kim jesteśmy i co robimy … Polska Izba Żywności Ekologicznej to grupa przedsiębiorców będąca przedstawicielem branży żywności ekologicznej. Naszą misją.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Kim jesteśmy i co robimy … Polska Izba Żywności Ekologicznej to grupa przedsiębiorców będąca przedstawicielem branży żywności ekologicznej. Naszą misją."— Zapis prezentacji:

1

2 Kim jesteśmy i co robimy … Polska Izba Żywności Ekologicznej to grupa przedsiębiorców będąca przedstawicielem branży żywności ekologicznej. Naszą misją jest edukowanie polskiego społeczeństwa czym jest żywność ekologiczna, gdzie jej szukać, na co zwrócić szczególną uwagę oraz jak powinna być produkowana i oznakowana? Jednym z głównych działań powstającej organizacji jest popularyzowanie żywności ekologicznej i jej zalet w Polsce poprzez działalność w mediach, internecie oraz poprzez skuteczne kampanie społeczne. Chcemy także wpływać na władze i przepisy kładąc szczególny nacisk na zasady certyfikacji, kontroli i handlu żywnością ekologiczną.

3 Dlaczego warto ?? Przystępując do tworzącej się organizacji, wspierasz rozwój branży żywności ekologicznej w Polsce. Naszą inicjatywą chcemy poprawiać dostępność żywności ekologicznej w Polsce. Jest to także okazja do promowania działań poszczególnych członków Izby.

4 Jak to osiągnąć ?? Cele te osiągniemy jednocząc nasze siły, skupiając w jednym miejscu jak największą ilość ekspertów branży ekologicznej. Mamy dzięki temu możliwość dotarcia do szerszej grupy odbiorów. Korzystając z wieloletniego doświadczenia i wzajemnej współpracy zaprezentujemy szereg korzyści dla zdrowia organizmu i gospodarki naszego Państwa, wynikających z produkowania oraz spożywania żywności ekologicznej. Wykażemy się wiedzą i profesjonalizmem, przedstawiając żywność ekologiczną w możliwie naukowy sposób.

5 Kto może zostać członkiem Izby ?? Członkami Izby może zostać 5 rodzajów podmiotów: Rolnicy ekologiczni, mający gospodarstwa 100% ekologiczne oraz inne podmioty, które co najmniej 51% przychodów osiągają ze sprzedaży żywności ekologicznej takie jak: Przetwórcy i konfekcjonerzy żywności ekologicznej Dystrybutorzy żywności ekologicznej Sklepy Ekologiczne Jednostki certyfikujące (ponad 51% przychodów z udzielania certyfikatów bio)

6 Jak zostać członkiem Izby W celu przystąpienia do Izby należy odesłać uzupełniony i podpisany formularz zgłoszeniowy oraz zjawić się osobiście (lub przez pełnomocnika) na pierwszym Walnym Zgromadzeniu Członków Izby 23 czerwca o 11:00 na Warszawskim BioBazarze (róg ulicy Żelaznej i Prostej). Składka członkowska wynosi 133 zł miesięcznie. Płatność kwartalnie (400 zł) do 10 dnia rozpoczynającego się kwartału.

7 Jak się z nami skontaktować W razie pytań zapraszamy do kontaktu: p.o. Prezesa Krystyna Radkowska tel: Dyrektor Biura Zuzanna Trzebuchowska-Łaciak tel: Zachęcamy również do odwiedzenia naszej tworzącej się strony internetowej

8 Dziękujemy za Uwagę


Pobierz ppt "Kim jesteśmy i co robimy … Polska Izba Żywności Ekologicznej to grupa przedsiębiorców będąca przedstawicielem branży żywności ekologicznej. Naszą misją."

Podobne prezentacje


Reklamy Google