Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałJarosław Marcinkowski Został zmieniony 8 lat temu
1
Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego1 Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego
2
Ce l ogólny Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Zwiększenie szans edukacyjnych i zawodowych uczniów Technikum Gastronomiczno-Hotelarskiego przez organizację dodatkowych zajęć ukierunkowanych na rozwój kompetencji kluczowych i wzrost umiejętności praktycznych, a także staży zwiększających doświadczenie zawodowe uczniów. Zwiększenie szans edukacyjnych i zawodowych uczniów Technikum Gastronomiczno-Hotelarskiego przez organizację dodatkowych zajęć ukierunkowanych na rozwój kompetencji kluczowych i wzrost umiejętności praktycznych, a także staży zwiększających doświadczenie zawodowe uczniów.
3
Działania realizowane w Technikum Gastronomiczno-Hotelarskim Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego3 organizacja staży u pracodawców dodatkowe zajęcia wyrównujące z matematyki dla klas I dodatkowe zajęcia z matematyki przygotowujące do matury dodatkowe zajęcia w warsztatach i pracowniach szkolnych organizacja staży u pracodawców dodatkowe zajęcia wyrównujące z matematyki dla klas I dodatkowe zajęcia z matematyki przygotowujące do matury dodatkowe zajęcia w warsztatach i pracowniach szkolnych
4
Zadanie 1. Organizacja staży zawodowych u pracodawców Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego4 W stażach zawodowych zrealizowanych w lipcu 2013 i 2014 roku uczestniczyło 138 uczniów w zawodach: Technik organizacji usług gastronomicznych Technik organizacji usług gastronomicznych Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik obsługi turystycznej Technik obsługi turystycznej Technik hotelarstwa Technik hotelarstwa Kucharz Kucharz Kelner Kelner W stażach zawodowych zrealizowanych w lipcu 2013 i 2014 roku uczestniczyło 138 uczniów w zawodach: Technik organizacji usług gastronomicznych Technik organizacji usług gastronomicznych Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik obsługi turystycznej Technik obsługi turystycznej Technik hotelarstwa Technik hotelarstwa Kucharz Kucharz Kelner Kelner
5
Zadanie 1. Organizacja staży zawodowych u pracodawców Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Wsparcie dla 1 ucznia: 150 godzin stażu zawodowego 150 godzin stażu zawodowego stypendium stażowe w wysokości 1500 zł stypendium stażowe w wysokości 1500 zł komplet odzieży roboczej dla 88 uczniów w roku 2013 komplet odzieży roboczej dla 88 uczniów w roku 2013 Zrealizowano 20 700 godzin staży zawodowych
6
Miejsca realizacji staży zawodowych: Biura podróży: Hotele: Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego AGIT CAMPANILLE CENTRUM KONFERENCYJNE „FOCUS” EUROPA FOCUS GRAND HOTEL LUBLINIANKA KOMPLEKS RESTAURACYJNO- NOCLEGOWY „RUBIKON” MERCURE VANILLA VICTORIA AGIT CAMPANILLE CENTRUM KONFERENCYJNE „FOCUS” EUROPA FOCUS GRAND HOTEL LUBLINIANKA KOMPLEKS RESTAURACYJNO- NOCLEGOWY „RUBIKON” MERCURE VANILLA VICTORIA ALMATUR ATLAS TRAVEL KAMA TOURS LUTUR WATRA TRAVEL ALMATUR ATLAS TRAVEL KAMA TOURS LUTUR WATRA TRAVEL
7
Staż w zawodzie technik hotelarstwa Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
8
Staż w zawodzie kucharz Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
9
Staż w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
10
Staż w zawodzie technik organizacji usług gastronomicznych Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
11
Staż w zawodzie kelner Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
12
Staż w zawodzie technik obsługi turystycznej Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
13
Zadanie 2. Dodatkowe zajęcia wyrównujące z matematyki Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego W zajęciach uczestniczyło 22 uczniów z klas pierwszych W zajęciach uczestniczyło 22 uczniów z klas pierwszych Wsparcie dla 1 ucznia: 60 godzin dodatkowych zajęć wyrównujących z matematyki 60 godzin dodatkowych zajęć wyrównujących z matematyki komplet materiałów dydaktycznych komplet materiałów dydaktycznych Wsparcie dla 1 ucznia: 60 godzin dodatkowych zajęć wyrównujących z matematyki 60 godzin dodatkowych zajęć wyrównujących z matematyki komplet materiałów dydaktycznych komplet materiałów dydaktycznych Zrealizowano 180 godzin zajęć dodatkowych
14
Zadanie 3. Zajęcia dodatkowe z matematyki przygotowujące do matury Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego14 W zajęciach uczestniczyło 21 uczniów Wsparcie dla 1 ucznia: 84 godziny dodatkowych zajęć z matematyki przygotowujących do matury 84 godziny dodatkowych zajęć z matematyki przygotowujących do matury komplet materiałów dydaktycznych komplet materiałów dydaktycznych Wsparcie dla 1 ucznia: 84 godziny dodatkowych zajęć z matematyki przygotowujących do matury 84 godziny dodatkowych zajęć z matematyki przygotowujących do matury komplet materiałów dydaktycznych komplet materiałów dydaktycznych Zrealizowano 252 godziny zajęć dodatkowych
15
Zadanie 4. Zajęcia dodatkowe z zakresu sporządzania potraw, napojów oraz ciast Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego15 Wsparcie dla 1 ucznia: 56 godziny dodatkowych zajęć w pracowni szkolnej 56 godziny dodatkowych zajęć w pracowni szkolnej 14 kompletów materiałów dydaktycznych/ surowców spożywczych 14 kompletów materiałów dydaktycznych/ surowców spożywczych Wsparcie dla 1 ucznia: 56 godziny dodatkowych zajęć w pracowni szkolnej 56 godziny dodatkowych zajęć w pracowni szkolnej 14 kompletów materiałów dydaktycznych/ surowców spożywczych 14 kompletów materiałów dydaktycznych/ surowców spożywczych W zajęciach uczestniczyło 50 uczniów Zrealizowano 392 godziny zajęć dodatkowych w pracowniach szkolnych, m.in. w szkolnym laboratorium „STUDIO KULINARNE” Zrealizowano 392 godziny zajęć dodatkowych w pracowniach szkolnych, m.in. w szkolnym laboratorium „STUDIO KULINARNE”
16
WYPOSAŻENIE PRACOWNI SZKOLNYCH WYPOSAŻENIE PRACOWNI SZKOLNYCH Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego PROFESJONALNE MEBLE, SPRZĘT I URZĄDZENIA W SZKOLNYM LABORATORIUM „STUDIO KULINARNE” PROFESJONALNE MEBLE, SPRZĘT I URZĄDZENIA W SZKOLNYM LABORATORIUM „STUDIO KULINARNE” Łączna kwota wydatków na zakup wyposażenia pracowni szkolnych wynosi 284 027, 49 zł Doposażenie pracowni technologii gastronomicznej w profesjonalne kuchnie gazowo-elektryczne
17
Zajęcia dodatkowe w szkolnym studio kulinarnym Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
18
Zajęcia dodatkowe w pracowni szkolnej Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
19
Rezultaty projektu Tak pracujemy w szkole Tak pracujemy u pracodawcy Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
20
Dziękuję za uwagę Technikum Gastronomiczno- Hotelarskie Zespół Szkół nr 5 im. Jana Pawła II w Lublinie Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.