Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałWacław Brzeziński Został zmieniony 8 lat temu
2
Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik eksploatacji portów i terminali Technik obsługi turystycznej Technik architektury krajobrazu Technik technologii chemicznej Technik ekonomista Technik technologii żywienia Technik ochrony środowiska Technik handlowiec Technik hotelarstwa Technik analityk Technik spedytor NOWOŚĆ!
3
Nauczymy Cię, jak: - oceniać jakość żywności oraz ją przechowywać, - sporządzać rozmaite potrawy i napoje, - organizować produkcję gastronomiczną, - planować i realizować usługi gastronomiczne.
4
Nauczymy Cię, jak: - obsługiwać pasażerów, - obliczać koszty przeładunku, - korzystać z różnych dokumentów, - obsługiwać ładunki, - magazynować towary, - posługiwać się fachowym słownictwem dotyczącym portów, terminali i lotnisk.
5
Jeśli wybierzesz ten zawód, nauczymy Cię, jak: - fachowo obsługiwać turystów, - pracować przy organizacji kongresów, targów czy zjazdów, - współpracować z pilotami, przewodnikami, firmami ubezpieczeniowymi, - rozliczać koszty imprez turystycznych, - posługiwać się biegle językiem angielskim w zakresie usług turystycznych.
6
Jeśli wybierzesz ten zawód, nauczymy Cię, jak: - organizować dostawy i sprzedaż towarów, - profesjonalnie obsługiwać klientów, - prowadzić działania reklamowe i marketingowe, - organizować i prowadzić działalność handlową, - zarządzać działalnością handlową firmy.
7
Jeśli wybierzesz ten zawód, nauczymy Cię, jak: - planować i prowadzić działalność gospodarczą, - obliczać podatki, - prowadzić rachunkowość, - wykonywać analizy i sporządzać sprawozdania z działalności podmiotów prowadzących działalność gospodarczą.
8
U nas nauczysz się: - jak prowadzić działalność promocyjną i sprzedaż usług hotelarskich, - jakie prace wiążą się z obsługą gości w recepcji, - jak należy przygotować hotel do przyjęcia gości, - jak wygląda przygotowanie i podanie posiłków.
9
Nauczymy Cię, jak: - przygotowywać sprzęt laboratoryjny i odczynniki chemiczne do badań analitycznych, - pobierać i przygotowywać próbki do badań analitycznych, - wykonywać badania analityczne surowców, półproduktów, produktów i materiałów pomocniczych, - wykonywać badania bioanalityczne i środowiskowe.
10
Nauczymy Cię, jak: - wykonywać rysunki robocze elementów architektury krajobrazu, - wykonywać pomiary i obliczenia geodezyjne związane z urządzeniem terenów zieleni, - rozpoznawać typy i rodzaje gleb oraz charakteryzować ich właściwości, - rozpoznawać gatunki roślin, projektować i pielęgnować tereny zieleni.
11
Jeśli wybierzesz ten zawód, nauczymy Cię, jak: - prowadzić i nadzorować procesy produkcyjne, - oceniać jakość produktów i półproduktów, -prowadzić dokumentację produkcji, - wykonywać analizy laboratoryjne.
12
Podstawowe zadania technika ochrony środowiska to : - monitorowanie poziomu zanieczyszczeń w powietrzu, wodzie i glebie, -określanie parametrów uzdatniania wody i oczyszczania ścieków, - sporządzanie bilansów zanieczyszczeń odprowadzanych do powietrza, wód i ziemi.
13
W trakcie nauki uzyskasz wiedzę z zakresu: - opracowania nowych produktów żywnościowych, - zasad prowadzenia dokumentacji produkcji, - zasad opracowania receptur i instrukcji technologicznych, - zasad kontrolowania jakości surowców i produktów oraz procesów technologicznych.
14
Nauczymy Cię, jak: - planować i organizować prace związane z przewozem ładunków, - prowadzić dokumentację związaną z realizacją zadań transportowo-spedycyjnych, - monitorować przebieg procesu transportowego, - spedytować i magazynować przewożone towary.
22
Zespół Szkół Ekonomiczno- Chemicznych 32-540 Trzebinia, ul. Krakowska 12 e-mail: zsech@poczta.onet.pl Nasz strona: zsech.edu.pl tel: 32 61 21 185, tel/fax: 32 61 21 300 Godziny pracy sekretariatu: poniedziałek – piątek 7.00 – 15.00 ZAPRASZAMY!!!
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.